Irmgard dacht dat haar dochter mogelijk slachtoffer 'needle spiking' was

22 mei 2022 om 17:08 • Aangepast 25 mei 2022 om 08:40
nl
De dochter van Irmgard is zaterdagavond niet geprikt en gedrogeerd met een injectienaald toen ze het Pleinfestival in Kaatsheuvel bezocht. Het meisje maakte een dag later wel een verwarde indruk. Hoewel haar moeder een dag later het verband legde met het festival, bleek dat toch niet het geval te zijn. Dat zegt ze zondagavond tegen Omroep Brabant nadat ze haar dochter uitgebreid heeft gesproken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Moeder Irmgard was zaterdag op het Pleinfestival waar haar dochter ook was. Ze ging zelf wat eerder naar huis. Haar dochter bleef achter met een stel vrienden.

"Ik kon een dag later aan de telefoon geen gesprek met haar voeren. Ik wist niet wat ik ervan moest denken", vertelde de moeder zondagmiddag nog tegen Omroep Brabant.

Later op de avond laat Irmgard weten dat haar dochter gelukkig niets is overkomen. Wel was ze eerder bang dat haar dochter mogelijk was geprikt, zoals bij anderen. Zes mensen gaven aan te vermoeden dat ze zaterdagavond gestoken of geprikt te zijn bij het Pleinfestival.

"Echt veilig voel ik mij niet meer."

Het is zondag hét gesprek van de dag op het Anton Piekplein, waar zondag de laatste dag van het Pleinfestival is. "Heel heftig wat er is gebeurd", zegt een jonge bezoekster. "Echt veilig voel ik me niet meer, maar ik ben in gezelschap van wat vrienden die me kunnen beschermen."

Fianni, die ook bij het evenement rondloopt, vertelt dat een vriendin van haar hoogstwaarschijnlijk geprikt is met een injectienaald. "Ze zat gisteravond op een bankje en was helemaal aan het ronddraaien. Dat was echt naar om te zien."

"Ik ben bang dat ik ook geprikt word, het is zo onopvallend."

Net als vele anderen is ze ontdaan over wat er is gebeurd. "Ik snap gewoon niet dat mensen dit doen. En ik ben bang dat ik ook geprikt word, het is zo onopvallend."

Ook mannelijke bezoekers zijn geschokt door wat er zaterdagavond is gebeurd. "Het is niet prettig om te horen", zegt Chris. "Het is lastig om mee om te gaan, ik blijf goed opletten. Verder kun je er denk ik weinig aan doen."

Zes mensen hebben zich inmiddels gemeld omdat ze vermoeden dat ze slachtoffer zijn van 'needle spiking'. Een 18-jarige vrouw werd onwel, niet de dochter van Irmgard, en is naar het ziekenhuis gebracht. De Forensische Opsporingsdienst doet onderzoek.

Het Pleinfestival gaat zondag gewoon door. Volgens een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd zaterdagavond. Daarom ziet de gemeente geen reden om het evenement zondag te annuleren.

De organisatie van het Pleinfestival wil niets zeggen over wat er is gebeurd.

LEES OOK:

6 mensen zeggen geprikt te zijn bij Pleinfestival Kaatsheuvel, vrouw onwel

Mensen gestoken met naalden: dit weten we over 'needle spiking'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.