112-nieuws: inbreker op heterdaad betrapt • bestuurder gewond na botsing - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: inbreker op heterdaad betrapt • bestuurder gewond na botsing

25 mei om 14:13 • Aangepast 2 juni om 15:35
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

16.03

Brandweer voorkomt erger met smeulende doeken in auto

De brandweer heeft weten te voorkomen dat woensdagmiddag een auto in de Molenstraat in Geldrop is uitgebrand. Een voorbijganger zag rook in het voertuig en sloeg alarm. Toegesnelde brandweerlieden sloegen een ruit in om de auto te openen. Ze haalden een tas eruit met daarin wat doeken die aan het smeulen waren.

Wachten op privacy instellingen...
15.54

TikTokkende agent speurt gestolen uniform op

Een agent uit Brabant die erg actief is op TikTok, is op dat sociale mediakanaal een filmpje tegengekomen van een dansende vrouw. Op zich geen misdrijf, maar in de video danst ze met een politiepolo aan op een nummer met teksten als 'Haat tegen justitie dus fuck elke popo'. Na onderzoek kwam de politie uit bij haar adres in het Gelderse Buren. Daar is de 18-jarige vrouw maandag aangehouden voor heling. De polo is in beslag genomen.

15.15

Twee rellende supporters opgepakt voor bekogelen agenten

De politie heeft twee verdachten opgepakt voor de rellen die ontstonden na een voetbalwedstrijd in Helmond. Het gaat om een 22-jarige verdachte uit Rosmalen en een 35-jarige verdachte uit Den Bosch. De rellen ontstonden na een wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Den Bosch. Agenten werden toen bekogeld met vuurwerk, stenen en blikken drank.

LEES OOK: Politie bekogeld met stenen na voetbalwedstrijd: twee aanhoudingen

14.58

Ruim een uur vertraging na ongeluk op A2

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht is bij Leende rond half drie een kop-staartbotsing gebeurd. De twee inzittenden van de voorste auto kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de auto die achterop zijn voorganger was gereden, moest voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis. De linkerrijstrook in zuidelijke richting moest hierdoor korte tijd dicht. Dat zorgde voor ruim een uur vertraging. Rond kwart over drie was de weg weer vrij.

14.26

Twee verdachten aangehouden voor oplichten kwetsbare man

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het oplichten van een oudere, kwetsbare man uit Den Bosch. Het gaat om twee Arnhemmers van 25 en 28 jaar oud. Ze kwamen online in contact met het slachtoffer en raakten 'bevriend' met hem. De oudere man was tijdens de coronacrisis namelijk eenzaam en zocht online naar afleiding. Uiteindelijk wisten de verdachten hem zover te krijgen meerdere keren grote sommen geld naar hen over te maken. In totaal gaat het om bijna anderhalve ton.

De Arnhemmers worden verdacht van oplichting en verduistering. De jongste verdachte is daarnaast ook aangehouden voor witwassen. Ze zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zijn weer op vrije voeten, onder de voorwaarde dat ze geen contact opnemen met het slachtoffer.

14.11

File op A67 na ongeluk

Op de A67 richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Geldrop. De linkerrijstrook was korte tijd dicht. Verkeer moet rekening houden met bijna veertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.51

Inbreker op heterdaad betrapt

De bewoner van een huis aan de Keizers Akker in Tilburg hoorde woensdagochtend rond kwart over zes een hard geluid. Hij keek vanaf de overloop naar beneden en zag dat de voorruit van zijn deur was vernield en dat daar een arm doorheen stak. Het was de arm van een man die probeerde in te breken. De inbreker kreeg door dat de bewoner wakker was, dus sloeg op de vlucht. Maar de bewoner liet hem daar niet mee wegkomen.

De bewoner stapte in zijn auto en zette de achtervolging in. Ondertussen was de politie ingeschakeld. Uiteindelijk werd de inbreker aangehouden op de Klein Tilburg. Het gaat om een 44-jarige man. Hij had meerdere ramen van het huis vernield en spullen uit de auto van de bewoner gestolen. Hij had ook de fiets van de buren gestolen. Alle spullen zijn inmiddels weer terug bij de eigenaren. De man zit nog vast.

13.16

Botsing in Volkel

De bestuurders van een bakwagen en een auto zijn tegen elkaar gebotst op de Zeelandsedijk in Volkel. De bestuurder van de auto wilde uitwijken en knalde daarbij tegen een boom. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
11.31

Loods moet drie maanden dicht na enorme drugsvondst

Een loods aan de Boonhil in Steenbergen moet vanaf woensdag voor drie maanden dicht. De politie ontdekte daar eerder dit jaar een cocaïnewasserij. Daar werd in totaal meer dan 66 kilo harddrugs gevonden, goed voor miljoenen euro's aan handelswaarde. Burgemeester Ruud van den Belt geeft aan enorm geschrokken te zijn van de vondst van zoveel harddrugs. "Dit is onacceptabel en versterkt het onveiligheidsgevoel in het buitengebied. Met de politie zetten we alles op alles om hier een einde aan te maken." Met het sluiten van de loods hoopt de burgemeester dat de rust en veiligheid terugkeert in de omgeving.

09.25

Knuffeldieven bestelen man van telefoon

Een 22-jarige man is dinsdag slachtoffer geworden van zogenaamde 'knuffeldieven'. In park Valkenberg in Breda spraken twee onbekende mannen hem aan in het Engels. Ze deden alsof het slachtoffer een vriend van hen was en gaven hem een knuffel. Na een aantal seconden lieten ze hem pas los. De mannen beroofden hem ondertussen van zijn telefoon.

Het slachtoffer schakelde direct de politie in met de telefoon van een voorbijganger. Niet lang daarna werden de twee mannen aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Breda en een 23-jarige man uit Ter Apel. Ze zitten nog vast.

09.17

Ongeluk in Etten-Leur

Op de Liesbosweg in Etten-Leur botste een auto tegen een tractor. De bestuurde van de auto wilde volgens een 112-correspondent de tractor inhalen, maar op dat moment sloeg de tractor af. Niemand geraakte gewond. De auto is wel flink beschadigd.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
09.16

Verdachte van drugsdumping opgepakt

Een 26-jarige man uit Zevenbergen is dinsdag opgepakt in verband met een drugsdumping op de Heereweg in Ossendrecht. In het buitengebied werden meerdere vaten met synthetisch drugsafval gedumpt, de schade aan de natuur was enorm. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat er aandacht voor de zaak werd gevraagd in opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Mogelijk worden later nog meer mensen aangehouden.

LEES OOK: Tienduizenden euro's schade na drugsdumping, verdachte opgepakt

07.59

Chauffeur overleden na ongeluk A67

Bij een ongeluk op de A67 bij Eersel is de chauffeur van een kleine touringcar overleden. De chauffeur werd onwel achter het stuur, raakte van de weg en viel met het busje zo'n tien meter naar beneden. Er zou verder niemand in de bus hebben gezeten.

LEES OOK: Chauffeur kleine touringcar overleden na ongeluk op A67

07.15

Kraanwagen met pech zorgt voor vertraging op A17

Een kraanwagen met pech zorgt vanochtend op de A17 richting Roosendaal voor vertraging. Bij Stampersgat zijn twee rijstroken afgesloten zodat de kraanwagen veilig van de weg kan worden gehaald. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond negen uur weer vrij is.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Ontsnapte ara gevangen, eigenaar spoorloos

Een ara die eerder op de dag vermoedelijk was ontsnapt in Haarsteeg, is gisterenavond laat in Vlijmen gevangen. Dat gebeurde volgens een 112-correspondent aan de Zilverkarper. De papegaai , die zo'n 1500 euro waard zou zijn, verkeerde in goede gezondheid.

Bewoners zagen de opvallende blauw-gele vogel zitten en belden rond tien uur de brandweer. Het vangen van de vogel trok heel wat bekijks. Uiteindelijk moesten er twee ladders aan te pas te komen. Ook de vermoedelijke verzorger van de vogel hielp mee bij de actie.

LEES OOK: Rara van wie is deze door Huub gevangen ara?

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
23.30

Schuurtje in brand

In een schuurtje bij een huis aan de Monseigneur Hopmansstraat in Roosendaal is gisterenavond laat brand uitgebroken. De brand werd rond half twaalf gemeld. Toen de brandweer bij het schuurtje kwam, sloegen de vlammen uit het dak. Ook was er veel rook. Het schuurtje van de buren moest het volgens een 112-correspondent ook ontgelden.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
23.00

Speciale uitruk voor brandweerman Nico

Een brand aan de Vendreef in Vlijmen gisterenavond bleek voor Nico van der Sande uit Helvoirt (61) een wel heel speciale uitruk. De collega's van brandweerpost Cromvoirt vroegen Nico en zijn collega's van de post Helvoirt om hulp bij de schuurbrand. Toen zij op de Vendreef aankwamen, was het Nico die de schuur als eerste binnenging. De schuur hing vol rook. Binnen trof hij, na enig zoekwerk, zijn broers en zussen, enkele vrienden en leden van de jeugdbrandweer.

Nico kwam voor een laatste speciale uitruk in actie als vrijwilliger voor de brandweer (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Nico kwam voor een laatste speciale uitruk in actie als vrijwilliger voor de brandweer (foto: Bart Meesters / SQ Vision).

Een en ander was in scene gezet ter ere van het afscheid van Nico als vrijwilliger bij de brandweer in Helvoirt en Cromvoirt. Nico heeft besloten na 37 jaar zijn brandweerhelm aan de wilgen te hangen. De locatie aan de Vendreef was niet zomaar gekozen. Het was de plek waar Nico 37 jaar geleden zijn eerste brand bluste. Na het 'blussen' van de brand hadden de collega-vrijwilligers van de brandweer in Helvorit en Cromvoirt nog verschillende verrassingen voor Nico in petto. Nico blijft voorlopig overigens nog wel actief als postcommandant in Helvoirt én als leider bij de jeugdbrandweer.

Nico kwam voor een laatste speciale uitruk in actie als vrijwilliger voor de brandweer (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Nico kwam voor een laatste speciale uitruk in actie als vrijwilliger voor de brandweer (foto: Bart Meesters / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone