112-nieuws: jongens moeten troep opruimen • man uit Rosmalen verongelukt - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: jongens moeten troep opruimen • man uit Rosmalen verongelukt

29 mei om 22:59 • Aangepast 7 juni om 16:42
nl
In dit liveblog hebben we je deze zondag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.55

Eigen schuld dikke bult

Drie jongens van dertien tot zestien hebben het geweten dat ze in Schijndel een vuilniszak kapot hebben getrokken en de inhoud leeg gestrooid. Iemand zag dit gebeuren en meldde de politie dat dit toch niet moet kunnen. De politie dacht er hetzelfde over, ging meteen kijken en zag de drie jongens in het Jansenpark. Ze konden de rommel zelf opruimen, zo meldde de plaatselijke wijkagent Ger Roumen.

Een deel van de troep en de belhamels (foto: wijkagent Ger Roumen).
Een deel van de troep en de belhamels (foto: wijkagent Ger Roumen).
22.10

Vrouw voor 7000 euro opgelicht

Een vrouw uit Berlicum is zaterdag overdonderd door een gladde verkoper uit Den Bosch, zo meldt wijkagent Ger Roumen op Twitter. Volgens hem werd de vrouw van tachtig thuis opgelicht door de man. Hij slaagde erin haar voor 7000 euro aan gereedschappen te laten kopen. Geluk bij een ongeluk: de aankoop kan binnen de wettelijke bedenktijd van veertien dagen ongedaan worden gemaakt, stelt Roumen.

18.30

Dodelijk ongeluk in Den Bosch

Door nog onbekende oorzaak is zondagmiddag een auto van de weg geraakt in Den Bosch. Dit gebeurde rond tien over vijf op de Van Broeckhovenlaan. De bestuurder is hierbij overleden. Het gaat om een man van 41 uit Rosmalen.

De auto kwam tot stilstand tegen een boom (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto kwam tot stilstand tegen een boom (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
17.00

Brand bij recyclingsbedrijf bijna geblust

De brandweer verwacht dat de brand bij Remondis Recycling in Son rond half zes zondagmiddag is geblust. Het vuur brak tegen twaalf uur door nog onbekende oorzaak uit. Een deel van bedrijventerrein Ekkersrijt, waar het afvalverwerkingsbedrijf is gevestigd, was urenlang afgesloten. Dit, omdat er mogelijk giftige stoffen zijn verspreid. Volgens een woordvoerder van Remondis is dit niet het geval. Wel hing er na vijf uur nog een brandlucht over een deel van Ekkersrijt.

LEES OOK: Rookoverlast na brand bij recyclingbedrijf, Ekkersrijt was deels op slot

15.45

Verkeersproblemen op A58 en A16

Op de snelweg A58 Breda zijn zondagmiddag bij Ulvenhout twee rijstroken dicht geweest. Dit kwam door een ongeluk, dat rond kwart over drie gebeurde. De vertraging voor het verkeer in de richting van Tilburg was maximaal 40 minuten en begon bij knooppunt Galder. Volgens de ANWB ontstond hierdoor ook op de A16 een stremming. Rond kwart over vier was er voor het verkeer geen vuiltje meer aan de lucht.

12.45

Mannen vechten bij tankstation in Den Bosch

Op de Geulweg in Den Bosch hebben zondagochtend rond halfzeven twee mannen van 24 en 25 met elkaar gevochten. Ze kwamen van een tankstation aan de Van Grobbendoncklaan toen ze ruzie kregen. De politie heeft geen idee wat de aanleiding was. Mogelijk heeft de ene man de andere geprobeerd te beroven. De politie vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk was ook een derde man betrokken bij het incident, die was er niet meer toen de politie aankwam.

12.32

Rijstrook A58 dicht na ongeluk

De rechterrijstrook van de A58 van Bergen op Zoom richting Breda was zondagmiddag korte tijd afgesloten bij Rucphen. Daar gebeurde een ongeluk. Dit leidde rond halfeen tot drie kilometer file en tien minuten vertraging vanaf Roosendaal-Oost.

12.27

Brand bij recyclingbedrijf Son

Bij Remondis Recycling op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son vatte zondagmiddag rond twaalf uur een hoeveelheid afvalhout vlam. De brandweer bestreed het vuur met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. De brand in Son en Breugel was rond kwart voor een onder controle. "Maar het zal langere tijd duren voordat alles helemaal geblust is", laat een brandweerwoordvoerder weten.

LEES OOK: Brand bij recyclingbedrijf Son: 'Duurt lange tijd voordat alles geblust is'

De brandweer bestreed het vuur bij Remondis Recycling in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bestreed het vuur bij Remondis Recycling in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
11.44

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Eindhoven

Een scooterrijder is zondagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Insulindelaan met de Groenstraat in Eindhoven. het slachtoffer werd geraakt door een automobilist. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. Volgens een 112-correspondent kermde het slachtoffer het uit van de pijn. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Eindhoven kon plaatsvinden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Eindhoven kon plaatsvinden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
09.51

Slachtoffer scooterongeluk Bergen op Zoom is jongen (16)

De scooterrijder die zaterdagavond om het leven kwam bij een ongeluk in Bergen op Zoom is een 16-jarige jongen uit de gemeente Woensdrecht. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt.

LEES OOK: Jongen (16) komt om het leven bij scooterongeluk in Bergen op Zoom

09.36

Inbreker op heterdaad betrapt in sportkantine

Een 39-jarige man is zaterdagavond op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een sportkantine aan de Albanoweg in Oudenbosch. Rond elf uur werd de politie kreeg de politie een melding van de inbraak. Toen de agenten met een een diensthond het gebouw binnengingen, zagen ze daar de verdachte. Hij is aangehouden en zit vast voor verhoor.

09.11

Agenten bijna aangereden in Breda

Twee agenten zijn zaterdagmiddag bijna aangereden door een automobilist in Breda. De agenten zagen deze man samen met een ander bezig bij een auto op een parkeerplaats aan de Rietdijk. Toen ze een van hen wilden aanspreken, ging de ander in de auto zitten. Vervolgens gaf die gas en reed hij richting de agenten. Hij was volgens de politie niet van plan te stoppen. Ze moesten wegspringen om te voorkomen dat ze geraakt zouden worden. Vervolgens ging de man er met hoge snelheid vandoor, door woonwijken. Uiteindelijk verloor hij de macht over het stuur en kon hij worden aangehouden. In de auto vonden agenten diverse spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

07.46

Getuigen van mishandeling Den Bosch gezocht

De politie zoekt mensen die getuige waren van een of meerdere mishandelingen die vrijdagmiddag tussen drie en vier uur 's middags plaatsvonden op de Markt in Den Bosch. Hierbij was een man betrokken die een groene helm droeg. Hij had een fiets bij zich. Ook slachtoffers wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

05.32

Fietsers aangereden op kruising

Een groep fietsers is zaterdagnacht geschept door een automobilist op de kruising van de Boschdijk met de Kronehoefstraat in Eindhoven. Dit gebeurde toen de jongeren de weg overstaken. De automobilist, die te snel zou hebben gereden, reed na de aanrijding door. Drie jongen zouden geraakt zijn. Een zou volgens een 112-correspondent ernstig gewond zijn.

LEES OOK: Automobilist schept jongeren op kruising en gaat ervandoor

Wachten op privacy instellingen...
04.57

Motorrijder crasht na politieachtervolging

Een motorrijder is zaterdagnacht gecrasht op de Delpratsingel in het centrum van Breda. De bestuurder werd achtervolgd door de politie. Het slachtoffer is behandeld door ambulancemedewerkers. Volgens een 112-correspondent zou het slachtoffer zwaargewond zijn. Waarom agenten achter de motorrijder aangingen, is niet naar buiten gebracht.

LEES OOK: Motorrijder crasht na politieachtervolging door Breda

Wachten op privacy instellingen...
04.12

Auto landt op dak in Breda

Een auto is zaterdagnacht in Breda op het dak terechtgekomen nadat de bestuurder de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Dit gebeurde rond kwart voor drie op de Belcrumweg, vlak na een bocht. De bestuurder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie sloot de weg na de crash tijdelijk af voor het overige verkeer. Een berger heeft de auto getakeld. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Een bergingsbedrijf heeft de gecrashte auto getakeld (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de gecrashte auto getakeld (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
00.38

Automobilisten aangehouden

Een 43-jarige automobilist moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een snelheid van 112 kilometer per uur over de Zandzuigerstraat in Den Bosch racete. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Eerder op de dag werd een automobilist uit Palestina (30) aangehouden op de A2 bij Boxtel, waar hij onnodig links reed. De man toonde de agenten een duidelijk vervalst Spaans rijbewijs. Hij moet mogelijk twee maanden de cel in.

23.24

Brand in appartement Breda

In een appartement aan de Wensel van Cobergstraat in Breda woedde zaterdagavond brand. Het vuur op de eerste etage van de flat werd rond tien uur ontdekt. Iemand is hierbij gewond geraakt. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De straat werd tijdelijk afgezet door de politie. Vanwege de brand werden veel hulpdiensten opgeroepen. De brand trok veel bekijks.

Het vuur woedde op de eerste etage van de flat aan de Wensel van Cobergstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het vuur woedde op de eerste etage van de flat aan de Wensel van Cobergstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone