Liveblog

112-nieuws: snorfietser zwaargewond • ongeval op A59

31 mei 2022 om 17:46 • Aangepast 8 juni 2022 om 14:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

20.00

Vierde aanhouding na dodelijk ongeluk

Ook de vierde inzittende van de auto die maandagavond betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Besterdring in Tilburg heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Eerder werden twee Tilburgers (17 en 22) en een 22-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid. De Tilburgers mochten dinsdagmiddag naar huis, maar ze blijven wel verdachten. De man uit Rotterdam zit nog vast.

19.00

Ongeval op A59

Door een ongeval op de A59 bij Raamsdonksveer stond een file op de A59 richting Den Bosch. Volgens de ANWB bedroeg de vertraging een kwartier.

18.05

Eindhovense woning gesloten

De burgemeester van Eindhoven heeft een woning aan de Peter van Anrooylaan gesloten na een overtreding van de drugswetgeving. Bij controle van de woning in januari vond de politie harddrugs, softdrugs en diverse gestolen goederen. Ook waren er hennepgerelateerde spullen op het terrein aanwezig. De sluiting duurt vier maanden.

18.02

Snorfietser zwaargewond in Veghel

Een snorietser is zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Amert in Veghel. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto. Een traumahelikopter landde in de buurt. De trauma-arts is meegegaan met de ambulance.

17.45

Jongens waarschuwen brandweer voor bosbrandje

Twee 10-jarige jongens waren getuige van een klein brandje in een bosgebied aan de Galberg in Cuijk en waarschuwden de brandweer. Die heeft het vuur geblust. Op foto's is te zien dat het gaat om een houten pallet die hoogstwaarschijnlijk in brand is gestoken.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
17.38

Man gewond na ongeval in Nuland

Een automobilist heeft op de Rijksweg in Nuland een paal met een elektriciteitskast uit de grond gereden. Dat gebeurde nadat hij een bocht had gemist en rechtdoor reed. De auto van de man sloeg om en kwam in de sloot terecht. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

17.35

Ongeval in Budel

Op de Europalaan-Zuid in Budel zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Eén van de voertuigen kwam daarbij op een fietspad terecht. Een vrouw en een man zijn ter plaatse medisch onderzocht in een ambulance. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.23

A16 weer vrij

De ANWB meldt dat de A16 bij knooppunt Zonzeel weer is vrijgegeven. De files lost langzaam maar zeker op.

16.45

Ongeval met gewonde op A16

Bij een verkeersongeval op de A16 tussen de Randweg Dordrecht en knooppunt Zonzeel is een gewonde gevallen. Volgens de ANWB zijn is er een file ontstaan en bedraagt de extra reistijd zo'n 50 minuten.

Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Over de ernst van zijn verwonding en de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Twee rijstroken van de A16 zijn afgesloten. De afhandeling van het ongeval duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
15.07

Drugs in beslag genomen in Nuenen

De politie heeft maandag een drugsactie gehouden aan het Urnenveld in Nuenen. Ze kreeg namelijk al langere tijd meldingen binnen over drugsoverlast. De actie leidde tot twee aanhoudingen. Ook werden verschillende soorten drugs in beslag genomen. Een verdachte zit nog vast.

De in beslag genomen drugs (foto: politie).
De in beslag genomen drugs (foto: politie).
14.15

Ongeluk op A58

Op de A58 van Tilburg richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen knooppunt De Baars en Oirschot. De linkerrijstrook was een halfuur lang dicht vanwege bergingswerkzaamheden. Verkeer kreeg te maken met een halfuur vertraging en kon omrijden via Den Bosch. Rond tien over half drie was de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
11.25

Man rijdt rond met online gekocht rijbewijs

De politie heeft maandagochtend een 35-jarige man uit Steenbergen aangehouden omdat hij met een vervalst rijbewijs rondreed. Agenten lieten de bestuurder in de eerste instantie stoppen, omdat de uitlaat van zijn auto lek was en veel lawaai maakte. De auto reed toen over de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Toen de agenten vroegen naar zijn rijbewijs, liet de bestuurder een neppe zien. Hij gaf toe dat hij die online voor zeshonderd euro had gekocht, omdat hij voor zijn werk een rijbewijs nodig heeft. De man reed daarnaast rond zonder gordel.

10.43

Ongeluk veroorzaakt vertraging op A27

De rechterrijstrook van de A27 richting Breda was korte tijd dicht, omdat er tussen Nieuwendijk en Geertruidenberg is een ongeluk is gebeurd. Om vijf voor elf staat er tien kilometer file en moet verkeer rekening houden met bijna veertig minuten vertraging. Om elf uur is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
09.47

Man (42) opgepakt voor overval Mark Gillis

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval op Mark Gillis. Het gaat om een 42-jarige man uit Rosmalen. Eerder was al een 39-jarige man uit Den Bosch opgepakt. Een derde verdachte wordt nog gezocht. Gillis werd begin november overvallen bij zijn chalet in Ommel.

LEES OOK: Overval op Mark Gillis: tweede verdachte opgepakt

09.08

Ongeluk op A2 bij Den Bosch

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is een ongeluk gebeurd tussen knooppunt Hintham en afrit Kerkdriel. Twee rijstroken waren daar korte tijd dicht, wat leidt tot ruim veertig minuten vertraging. De weg is rond kwart over negen weer vrij, waardoor de file langzaam afneemt.

09.07

Man die doorreed na ongeluk Tilburg meldt zich

De bestuurder die doorreed na het aanrijden van een voetganger in Tilburg heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 22-jarige man uit Rotterdam. Vlak na de aanrijding hield de politie al twee mannen (17 en 22) aan. De voetganger, een 66-jarige Tilburger, overleefde het ongeluk niet.

LEES OOK: Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie

7.30

Brand in appartementencomplex Helmond

Rond tien over zeven is brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Mercuriuslaan in Helmond. De brandweer heeft twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet en had het vuur binnen een half uur onder controle. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt en hoe de brand is ontstaan. Salvage is ingeschakeld om gedupeerden te helpen bij de afwikkeling van de schade.

2.30

Drie wagens door brand getroffen

In Den Bosch zijn maandagnacht drie wagens beschadigd geraakt door een brand. De politie sluit opzet niet uit. De auto's stonden aan de Vughterweg; twee zijn uitgebrand. De weg was tijdens het blussen enige tijd afgesloten.

23.30

Twee aanhoudingen na doodrijden voetganger

De politie heeft twee mensen aangehouden die mogelijk iets te maken hebben gehad met het doodrijden, maandagavond laat, van een voetganger in Tilburg. Het slachtoffer werd door een auto geraakt toen hij op de Besterdring wilde oversteken. De wagen is erna doorgereden en enige straten verderop tot stilstand gebracht. Het slachtoffer was een hondje aan het uitlaten, het dier heeft uiteindelijk zelf de weg naar huis teruggevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.