Dodelijk ongeluk Tilburg: vierde man opgepakt - Omroep Brabant
Video

Dodelijk ongeluk Tilburg: vierde man opgepakt

31 mei om 19:46 • Aangepast 8 juni om 16:09
nl
Ook de vierde inzittende van de auto die maandagavond betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Besterdring in Tilburg heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldt de politie.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Eerder werden twee Tilburgers (17 en 22) en een 22-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid. De Tilburgers mochten dinsdagmiddag naar huis, maar ze blijven wel verdachten.

De man uit Rotterdam zat vermoedelijk achter het stuur van de auto die een 66-jarige man aanreed. De Tilburger liet op dat moment zijn hond uit. Volgens getuigen reed de auto op de verkeerde weghelft en is het slachtoffer enkele tientallen meters meegesleurd. Het slachtoffer overleed volgens de politie vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Vlucht
De verdachten gingen er na het ongeval vandoor. Op basis van getuigenverklaringen werd de auto even later gevonden op de Bisschop Sonniusstraat. De inzittenden vluchtten vervolgens naar een broodjeszaak aan de Veldhovenring, waar de twee Tilburgers werden opgepakt. De Rotterdammer meldde zich rond halfdrie 's nachts op het bureau.

Het politieonderzoek naar het dodelijke ongeval is in volle gang. De hond van het slachtoffer bleef ongedeerd.

Weg wordt aangepast
Veel bewoners en ondernemers van de Besterdring in Tilburg klagen al jaren over de snelheid waarmee sommige automobilisten door hun buurt rijden. Vooral 's avonds is het vaak raak en veroorzaken de piepende banden en ronkende motoren veel overlast. De Besterdring wordt een 30 kilometerweg, de voorbereidingen hiervoor beginnen dit jaar. De weg zal pas klaar zijn in 2025.

Beelden van het onderzoek na het ongeluk:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone