Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond na aanrijding • ongeval in Deurne

1 juni 2022 om 17:46 • Aangepast 9 juni 2022 om 12:55
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

18.30

Ongeval met gewonde in Deurne

Op de kruising van de Voltstraat met de Liesselseweg in Deurne zijn twee automobilisten op elkaar geklapt. Beide voertuigen tolden meters weg. De bestuurster van de ene auto moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De man die de andere auto bestuurde, kwam met de schrik vrij. De kruising was tijdelijk afgesloten.

Foto: Walter van Dussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Dussel/SQ Vision.
18.15

Politie zoekt getuigen dodelijk aanrijding

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de dodelijke aanrijding op de Besterdring in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...
17.40

Fietser zwaargewond na aanrijding

Bij een ongeluk op de kruising van de N69 met de A67 in Veldhoven is een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding. De man is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De oprit van de A67 is afgesloten.

17.10

Auto vliegt in brand

Een auto is woensdagmiddag in brand gevlogen bij gezondheidscentrum de Flair aan de Lange Wagenstraat in Gilze. De automobiliste had onderweg al een brandlucht geroken. Toen de vrouw in het centrum was, werd ze geroepen dat haar voertuig in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De oorzaak is waarschijnlijk een technisch mankement.

Foto Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.45

Vrouw op scooter gewond na aanrijding

Een vrouw op een scooter raakte gewond na een botsing met een bestelbus. Dat gebeurde rond 14.30 uur op de Elzenweg in Waalwijk. Het slachtoffer liep bij het ongeval een hoofdwond op en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet geland. De bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
16.30

Valkenswaardse drugsdealers aangehouden

De politie heeft twee 21-jarige inwoners van Valkenswaard aangehouden voor het bezit en de handel in verdovende middelen. "We verdenken hen daarvan dat zij jarenlang in Valkenswaard en omgeving diverse soorten drugs aan de man hebben gebracht en daarmee verantwoordelijk zijn voor de nodige drugsoverlast in Valkenswaard", schrijft de politie.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Lading van vuilniswagen vliegt in brand

Op het terrein van Koenen Recycling aan de Canadesestraat in Kaatsheuvel is de lading van een vuilniswagen door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Medewerkers van het bedrijf waren samen met de chauffeur van de vuilniswagen al begonnen met blussen en hebben daardoor vermoedelijk voorkomen dat de gehele vuilniswagen in vlammen opging. Nu bleef de brand beperkt tot de inhoud van de vuilniswagen. Deze is op het terrein leeggestort en geblust.

Foto: Iwan van Dun SQ/Vision.
Foto: Iwan van Dun SQ/Vision.
15.30

Gaslek in Boxtel

Rond 13.35 uur werden de hulpdiensten in Boxtel gealarmeerd voor een gaslekkage aan De Mulder in de woonwijk Boxtel-Oost. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en overgedragen aan netbeheerder Enexis. Ook de politie was aanwezig. De doorgang voor gemotoriseerd verkeer was enige tijd gestremd. Inmiddels zijn medewerkers van netbeheerder Enexis bezig met het dichten van het lek. Het lek zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.10

Gekantelde vrachtwagen rechtgezet, weg blijft dicht

De vrachtwagen die woensdagochtend kantelde op de Burgemeester Letschertweg tussen Gilze en Tilburg, is weer overeind gezet. De weg is komende uren nog wel dicht, vanwege opruimwerkzaamheden. De vrachtwagen vervoerde vijftien ton spaanplaat.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.53

Man raakt gewond bij schoonmaken vuurwapen

Een man is woensdagmiddag in zijn woning gewond geraakt door zijn eigen vuurwapen. Volgens de politie was hij zijn wapen aan het schoonmaken, toen deze per ongeluk afging. De man heeft zichzelf daarbij geraakt. Voor het wapen heeft hij een vergunning. Het is niet duidelijk wat precies zijn verwondingen zijn. De ambulance is aanwezig.

LEES OOK: Man schiet zichzelf per ongeluk neer als hij zijn wapen schoonmaakt

14.42

Woningbrand Someren

De brandweer was aanwezig bij een brand in een huis aan de Ter Hofstadlaan in Someren. Rond drie uur is de brand onder controle. Niemand is gewond geraakt. De rook is wel doorgeslagen naar de buren. De brandweer is bezig met de boel te ventileren. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
14.36

Jongeren met luchtdrukwapen in Waalwijk

Agenten kregen dinsdagavond de melding dat er een verdachte situatie was op een braakliggend terrein aan de Zomerdijk in Waalwijk. Jongeren zouden daar met een luchtdrukwapen aan het schieten zijn. Eenmaal ter plaatse zagen agenten meerdere voertuigen, met daarbij jongeren, staan. Een van hen zei inderdaad een luchtdrukwapen bij zich te hebben. Agenten hebben die in beslag genomen.

Een luchtbuks mag alleen op eigen terrein worden gebruikt en mag niet te veel op een echt vuurwapen lijken. Mensen onder de achttien jaar oud mogen geen luchtdrukwapen gebruiken.

Wachten op privacy instellingen...
14.20

Kilo's drugs en illegaal vuurwerk gevonden bij inval

De politie heeft verboden vuurwerk, kilo's drugs en drugsgerelateerde spullen gevonden bij een inval in een huis aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. Agenten deden daar een inval, nadat er meerdere anonieme meldingen binnenkwamen over overlast die de bewoner veroorzaakte.

Omdat er volgens de politie een kans aanwezig was dat de bewoner bewijs zou wegwerken, forceerden agenten een deur bij de inval. Eenmaal binnen zagen ze op tafel drugs liggen. In totaal is er bijna vijf kilo amfetamine en 60 gram hennep in beslag genomen. Er lag ook dertig kilo illegaal vuurwerk en verschillende gereedschappen die mogelijk zijn gestolen. Dat laatste wordt nog onderzocht. De bewoner is aangehouden en zit nog vast.

13.21

Scooter belandt onder vrachtwagen

Op de Heistraat in Breda is een scooter onder een vrachtwagen belandt. De bestuurder van de scooter is volgens een 112-correspondent lichtgewond geraakt. Hoe het ongeluk is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens omstanders zou de vrachtwagen achteruit zijn gereden, waarna die op de scooter botste.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
13.18

Eindhovenaar zwaargewond bij explosie drugslab

Bij een explosie in een drugslab in Friesland is een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt. Er kwam ook iemand om het leven, over de identiteit van dit slachtoffer is nog niets bekend. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

LEES OOK: Explosie in drugslab in Friesland: man uit Eindhoven zwaargewond

13.16

Lading illegale sigaretten gevonden in loods

De politie heeft meer dan 100.000 pakjes illegale sigaretten gevonden in een loods aan de Wattstraat in Deurne. Daar deed ze twee weken geleden een inval. Niemand is aangehouden.

Foto: politie.
Foto: politie.
12.14

Gekantelde vrachtwagen op N260

Op de Burgemeester Letschertweg (N260) tussen Gilze en Tilburg is een vrachtwagen gekanteld. Het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd. De vrachtwagen vervoerde vijftien ton spaanplaat. De chauffeur wist zelf uit de cabine te komen. Hij is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten, wat leidt tot een file.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
10.28

Gaslek in Oosterhout, huizen ontruimd

Huizen aan de Kloosterstraat in Oosterhout zijn woensdagochtend ontruimd. Bij graafwerkzaamheden werd namelijk een hoofdleiding geraakt, waardoor er een gaslek ontstond. Het gas stroomde bij een woning naar binnen. De omgeving is afgezet en de ambulance en brandweer zijn aanwezig. Om iets over twaalf was het lek succesvol gedicht.

LEES OOK: Huizen ontruimd vanwege gaslek in Oosterhout

10.07

Brand in woning Helmond

Aan de Paardshoeve in Helmond staat een woning in brand. Het was korte tijd onduidelijk of er iemand binnen was. Na het doorzoeken van de woning bleek dat niet het geval. De brand is rond half elf onder controle.

Wachten op privacy instellingen...
09.50

Grote berg papier in brand in loods

In een loods aan de Knegselseweg in Veldhoven staat een grote berg papier in brand. Het is de loods van Box BV, een papiergroothandel. De brandweer is aanwezig met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen. De verwachting is dat het blussen 'nog wel even' duurt.

Wachten op privacy instellingen...
07.30

File op N69 door kapotte vrachtwagen

Een kapotte vrachtwagen zorgde vanochtend vroeg voor vertraging op de N69 wanneer je richting Valkenswaard wilde. Er stond een file van Lommel in België naar Borkel. Iets voor half acht was de vrachtwagen verplaatst, zo laat een 112-correspondent weten.

De vrachtwagen werd van de N69 geleid (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
De vrachtwagen werd van de N69 geleid (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
20.00

Vierde aanhouding na dodelijk ongeluk

Ook de vierde inzittende van de auto die maandagavond betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Besterdring in Tilburg heeft zich bij de politie gemeld. Dat heeft de politie gisterenavond bekendgemaakt. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Eerder werden twee Tilburgers (17 en 22) en een 22-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het ongeluk. De Tilburgers mochten dinsdagmiddag naar huis, maar ze blijven wel verdachten. De man uit Rotterdam zit nog vast. Hij zat vermoedelijk achter het stuur van de auto die een 66-jarige man aanreed.

De politie doet sporenonderzoek (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doet sporenonderzoek (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
18.10

Snorfietser zwaargewond in Veghel

Een snorfietser is gisterenmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Amert in Veghel. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto. Een traumahelikopter landde in de buurt. De trauma-arts is meegegaan met de ambulance.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!