Buurvrouw na vondst twee doden: 'De stank en vliegen vergeet ik nooit meer' - Omroep Brabant
Video

Buurvrouw na vondst twee doden: 'De stank en vliegen vergeet ik nooit meer'

3 juni om 16:15 • Aangepast 9 juni om 10:16
nl
Wachten op privacy instellingen...
Buurtbewoners in de wijk waar donderdagavond twee doden werden gevonden in een huis, zijn nog amper bekomen van de schrik. In een huis aan de Zesde Reit in Den Bosch werden twee lichamen gevonden, toen buren de politie hadden gewaarschuwd omdat de bewoners al een tijd niet waren gezien. "De stank en de vliegen zal ik niet snel vergeten."
Profielfoto van Floortje van Gameren
Geschreven door
Floortje van Gameren

De politie sluit niet uit dat de twee mensen die werden gevonden, door een misdrijf om het leven zijn gekomen. In de woning waren "meerdere verdachte omstandigheden" die "nadrukkelijk onderzoek behoefden", zo zegt de politie vrijdag.

De politie heeft nog niet officieel vastgesteld wie de doden zijn, maar volgens de buurtbewoners gaat het om moeder en dochter. De twee lagen er al langere tijd. Volgens buren waren ze 'erg op zichzelf'.

"De auto stond er niet, ik dacht dat ze op vakantie waren."

"Ik heb een week of twee geleden een bloemetje aangenomen. Die was gestuurd door de werkgever van de moeder. Ze deden niet open en dus nam ik het bosje maar aan," vertelt de buurvrouw. Een aantal dagen ging voorbij en elke dag belde de buurvrouw opnieuw aan bij het huis van de slachtoffers, maar er werd niet open gedaan. "De auto stond ook niet voor de deur dus ik dacht dat ze op vakantie waren."

Het bosje bloemen verwelkte en uiteindelijk gooide de buurvrouw het boeket maar weg. Ook in de dagen die daarop volgden, bleef het stil bij het huis van haar buren. "Ik heb niks van gegil of gejammer gehoord. Maar het was er altijd wel heel rustig dus ik had nog geen argwaan."

"Alle alarmbellen gingen af toen we de auto in de buurt vonden."

Totdat een andere buurtbewoner de auto van de moeder vond, op een andere plek in de buurt. "Die stond een stukje verderop in de wijk geparkeerd. Alle alarmbellen gingen af en ik heb contact opgenomen met de wijkagent," vertelt de buurvrouw. De wijkagent seinde daarop zijn collega's in en ging het huis binnen.

"Vooral de stank en de vliegen zal ik niet snel vergeten toen de politie het huis binnenging. Achteraf gezien waren er ook al veel meer vliegen in het hofje dan normaal," blikt de buurvrouw terug. De politie doet momenteel nog onderzoek naar wat er achter de voordeur heeft afgespeeld.

LEES OOK:

Twee doden in huis in Den Bosch, buurt alarmeerde politie

Twee doden in huis Den Bosch zijn waarschijnlijk de bewoners

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.