Magazijn van Fire-Up keert niet terug op oude locatie na grote brand

14 juni 2022 om 22:50 • Aangepast 22 juni 2022 om 15:23
nl
Het magazijn van aanmaakblokjesfabriek Fire-Up keert niet meer terug op de oude locatie aan de Nedervonder in Oisterwijk. Dat is volgens het bedrijf na overleg met de gemeente besloten. Binnen een paar weken maakt het bedrijf bekend hoe het verder moet met de onderneming.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Na overleg met de gemeente hebben wij besloten om het magazijn op een andere locatie dan Nedervonder 13 te herplaatsen”, schrijft Fire-Up in een persbericht.

Er brak de laatste jaren meerdere keren brand uit bij het bedrijf, onder meer in 2013, 2016 en 2019. Fire-Up nam meerdere maatregelen om broei in de aanmaakblokjes te voorkomen, maar toch ging het maandag opnieuw mis. Het bedrijf had wel een vergunning.

Vergunning
De gemeente Oisterwijk doet een groot onderzoek naar de oorzaak van de brand. Burgemeester Hans Janssen zei niet bang te zijn om 'afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening'. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken.

Of dat reden is voor Fire-Up om het magazijn nu toch te verhuizen is onduidelijk. De gemeente was dinsdagavond niet bereikbaar.

LEES OOK:

Overburen opgelucht door brand bij Fire-Up: 'Eindelijk geen stankoverlast'

Branden bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up: een lange geschiedenis

Uitslaande brand verwoest aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!