112-nieuws: vijf mannen zijn rijbewijs kwijt • gedumpte vaten gevonden - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: vijf mannen zijn rijbewijs kwijt • gedumpte vaten gevonden

30 juni om 17:11 • Aangepast 7 juli om 12:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.30

96 boetes voor gebruik telefoon

96 bestuurders hebben een boete gekregen omdat ze hun telefoon gebruikten tijdens het rijden. De verkeerspolitie gebruikte voor de controle een touringcar.

Daarnaast zijn er nog bekeuringen uitgedeeld aan mensen die te hard reden, die hun gordel niet droegen, die rechts inhaalden, die over de pechstrook reden.

18.30

15-jarige jongen aangehouden voor zware mishandeling

Een 15-jarige jongen uit Bladel is donderdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en bedreiging. Dat gebeurde dinsdagavond op het speelveld bij het Gagelveld in Reusel, meldt de politie.

De minderjarige verdachte moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Gedumpte vaten gevonden in bos

In het buitengebied van Breda, bij de Rithsestraat, zijn verschillende gedumpte vaten gevonden. De politie, Staatsbosbeheer en de brandweer zijn aanwezig om onderzoek te doen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
16.30

Verkeerscontrole, vijf mannen moeten rijbewijs inleveren.

De verkeerspolitie heeft vandaag verschillende automobilisten op de bon geslingerd door een onopvallende videosurveillancewagen te gebruiken. Vijf mannen moesten hun rijbewijs inleveren. Bij een persoon is ook het voertuig in beslag genomen.

Het gaat om controles in Steenbergen, Dinteloord, Sint Philipsland en Breda.

De 23-jarige man die zijn auto ook kwijt is, reed 177 kilometer per uur op een 80-kilometerweg. Bovendien haalde hij een auto in over een doorgetrokken streep waarbij hij bijna frontaal op een tegenligger botste.

15.50

Ongeval op A58 richting Eindhoven, verkeer wordt omgeleid

Er is een ongeluk gebeurd op de A58 in de richting van Eindhoven ter hoogte van Moergestel, het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Door het ongeluk is er een file ontstaan. Ook aan de overzijde is een file ontstaan. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond half vijf vrij te hebben.

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Geen intercity's tussen Den Bosch en Tilburg

Tussen Den Bosch en Tilburg rijden geen intercity's, er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. De verstoring duurt tot ongeveer tien voor vier, meldt de NS op Twitter.

14.34

Brand bij keukenbedrijf Moergestel, geen gewonden

Bij een keukenbedrijf op industrieterrein De Sonman in Moergestel heeft een brand gewoed in de afzuiginstallatie. Het gebouw is ontruimd, het personeel is naar buiten gegaan.

De brandweer kwam met vier wagens ter plaatse, onder meer uit Moergestel, Berkel Enschot en Tilburg.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Brand in afzuiginstallatie bij bedrijf (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Brand in afzuiginstallatie bij bedrijf (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
14.15

Man rijdt met scootmobiel in het water en komt met de schrik vrij

Een man is donderdag met zijn scootmobiel in een sloot terechtgekomen. Hij lag in het water, onder de scootmobiel. Dat gebeurde in de van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. Hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man is door medewerkers van de brandweer, politie en ambulance uit de sloot gehaald. Hij is onderzocht op lichamelijk letsel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De scootmobiel raakte zwaar beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
De plek waar de man in de sloot reed (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
De plek waar de man in de sloot reed (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
13.26

Vermiste man weer terecht

De man uit Rijen die eerder vandaag vermist werd, is weer terecht. Hij is in goede gezondheid gevonden, laat de politie weten.

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Dode kat en tientallen doodzieke katten in huis van 72-jarige vrouw

In een huis in Roosendaal zijn dinsdag een dode kat en ongeveer 35 katten en kittens gevonden, waarvan het merendeel doodziek was. Het huis van een vrouw van 72 was ernstig vervuild en stonk naar kattenpis. Dat meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

De dode kat lag in een kast in de kelder. Twee kittens waren nog maar amper in leven, meldt de dienst.

Alle zieke dieren zijn naar een opvang gebracht, waar ze op kosten van de eigenaar worden verzorgd. De vrouw kan de dieren terugkrijgen, maar dan moeten de situatie in huis en de gezondheid van de katten eerst verbeterd zijn.

LEES OOK: Eén dode en tientallen doodzieke katten in huis van 72-jarige vrouw

Foto: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Foto: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Foto: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Foto: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
13.18

Dood vrouw Rosmalen waarschijnlijk geen misdrijf, zoon toch aangehouden

De vrouw die woensdagavond laat dood in haar huis in Rosmalen werd gevonden, is niet het slachtoffer geworden van een misdrijf. Daar gaat de politie vanuit. Ze bevestigt verder hardnekkige geruchten uit de buurt dat de man die is aangehouden, de 40-jarige zoon van de vrouw is. Hij zit vast, omdat de doodsoorzaak van zijn moeder nog onduidelijk is.

LEES OOK: Dood vrouw Rosmalen waarschijnlijk geen misdrijf, zoon toch aangehouden

13.17

Man wordt onwel achter het stuur en rijdt tegen boom

Een man is donderdagmiddag met zijn auto tegen een boom gereden op de Emerparklaan in Breda. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht, volgens een 112-correspondent zou de bestuurder onwel zijn geworden en daardoor van de weg zijn geraakt. De man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto is zwaar beschadigd en meegenomen door een bergingsbedrijf.

Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
12.00

Agent vervolgd omdat hij een vrouw uit Den Bosch heeft doodgereden

Een 43-jarige agent van de politie in Rotterdam wordt vervolgd omdat hij een vrouw van 29 uit Den Bosch heeft doodgereden. Het ongeluk gebeurde vorig jaar december in Maasdam in Zuid-Holland. Uit onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat de man in zijn politiewagen onvoorzichtig heeft gereden. Het Openbaar Ministerie heeft dit bekendgemaakt.

LEES OOK: Agent vervolgd omdat hij een vrouw uit Den Bosch heeft doodgereden

De politiewagen waarmee het dodelijk ongeluk werd veroorzaakt (foto: Media-TV).
De politiewagen waarmee het dodelijk ongeluk werd veroorzaakt (foto: Media-TV).
11.30

Motorrijder uit gemeente Halderberge komt om bij ongeval in Duitsland

Een 59-jarige man uit de gemeente Halderberge is woensdagavond om het leven gekomen bij ongeval in Duitsland. Dat meldt de Duitse politie. Ook zijn passagier, een 62-jarige Duitse vrouw uit de plaats Goch, overleefde het ongeluk niet. De man en vrouw zaten samen op een motor toen ze werden aangereden.

LEES OOK: Motorrijder uit Halderberge komt om bij ongeval in Duitsland

Man en vrouw komen om bij ongeval in Duitsland (foto: ANP).
Man en vrouw komen om bij ongeval in Duitsland (foto: ANP).
10.48

Voorwerpen op de A58, rechterrijstrook dicht

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven, ter hoogte van Best, liggen voorwerpen op de snelweg. Het gaat om bandenresten. Dat meldt de ANWB. De rechterrijstrook is afgesloten en staat er een file van zes kilometer. Volgens de ANWB leidt dit tot een vertraging van ruim een half uur.

10.41

Buurtbewoners na vondst dode vrouw: 'Man die is opgepakt is haar zoon'

De man die is opgepakt na de vondst van een dode vrouw in Rosmalen donderdag, zou de zoon van het slachtoffer zijn. Dat vertellen zes buurtbewoners onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Brabant. “Hij was helemaal van het padje af”, vertelt een buurman.

Van politie-onderzoek is donderdagochtend niets meer te zien aan de Wethouder Noppenlaan. Toch wijzen buurtbewoners al gauw naar het beruchte huis. “Die zoon heeft al genoeg trammelant veroorzaakt hier. Het was een onverzorgd en verslaafd type. We hoorden regelmatig gegil uit het huis”, vertelt een vrouw die boodschappen gaat doen.

LEES OOK: Buurtbewoners na vondst dode vrouw: 'Man die is opgepakt is haar zoon'

De politie is donderdagochtend bezig met een buurtonderzoek (foto: Raymond Merkx)
De politie is donderdagochtend bezig met een buurtonderzoek (foto: Raymond Merkx)
Van politie-onderzoek is donderdagochtend al niets meer te zien (foto: Raymond Merkx)
Van politie-onderzoek is donderdagochtend al niets meer te zien (foto: Raymond Merkx)
10.22

Man met Chihuahua vermist in Rijen

In Rijen wordt een 50-jarige man vermist, dat meldt de politie via Burgernet. De man draagt een groene jas, groene pet, blauwe spijkerbroek en heeft opvallende huiduitslag. Hij is 1.85 lang en heeft een Chihuahua hond bij zich. Als de man gezien wordt, adviseert de politie om 112 te bellen.

08.31

Hulpdiensten rukken uit voor auto te water, bestuurder zit thuis

Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag met de auto in het water beland. De auto kwam vanuit Veghel en reed op de Kanaaldijk Noord (een parallelweg van de N279). In een bocht is de auto rechtdoor gereden en over de vangrail in het water beland.

De auto, met een Litouws kenteken, is donderdagmorgen pas ontdekt door voorbijgangers, zij sloegen alarm. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter. Uiteindelijk bleek er niemand in de auto te zitten. Volgens een 112-correspondent heeft de politie de bestuurder opgespoord, deze zou thuis zijn.

Een bergingsbedrijf wilde de auto uit het water halen maar kon niet bij de auto komen. Daarom is een loonwerker ingeschakeld die de auto uit het water heeft gehaald met een grijpkraan. De berger komt weer terug om de auto mee te nemen. De auto is total loss.

De vangrail wordt gerepareerd door de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
08.11

Ongeluk op A58 van Bergen op Zoom naar Breda

Wachten op privacy instellingen...
07.30

Ongeluk op A58 bij Tilburg

Op de A58 is tussen Breda en Tilburg een ongeluk gebeurd. Een auto is ondersteboven in een greppel terechtgekomen.

Bij afrit Tilburg-Centrum Oost is een rijstrook dicht. Er staat een file van ongeveer zes kilometer. Weggebruikers hebben een vertraging van ongeveer twintig minuten.

Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans - SQ Vision
05.34

Brand in papierberg Veldhoven onder controle

Bij een recyclingbedrijf op industrieterrein Locht in Veldhoven heeft woensdagnacht een brand gewoed. Donderdagochtend rond half zes waren de brandweerlieden klaar met blussen. Op het terrein van het bedrijf Baetsen/Remondis afvalverwerking stond een papierberg in brand.

De brandende berg papier lag onder een overkapping in de buurt van een loods. Bij de brand kwam veel rook vrij.

LEES OOK: Papierberg in brand bij recyclingbedrijf in Veldhoven

02.30

Brand bij recyclingbedrijf, brandweer nog uren bezig met blussen

Bij een recyclingbedrijf op industrieterrein Locht in Veldhoven staat een berg papierafval in brand. Het vuur brak woensdagnacht rond twee uur uit. De brandweer is met drie bluswagens ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brand woedt bij het bedrijf Baetsen/Remondis afvalverwerking. De brandende berg papierafval ligt onder een overkapping in de buurt van een loods. Er is sprake van veel rook.

Wachten op privacy instellingen...
00.15

Dode vrouw gevonden in woning Rosmalen, man opgepakt

In een woning aan de Wethouder Noppenlaan in Rosmalen is woensdagavond rond elf uur het lichaam van een vrouw gevonden. Agenten hebben een man gearresteerd. Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer is overleden. Welke rol de man heeft gehad in het overlijden van vrouw wordt eveneens onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
18.00

Kindje bekneld in wipkip

Een jongetje uit Vlijmen is woensdagmiddag met zijn arm vast komen te zitten in een wipkip. Hij zat niet bekneld, maar het lukte hem ook niet om zelf los te komen. De brandweer schoot te hulp en wist hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Om van de schrik te bekomen, kreeg het jongetje nog een knuffelbeer van de brandweerlieden.

Wachten op privacy instellingen...
17.30

Gewonde bij zwaar auto-ongeluk in Someren

Meerdere auto's zijn op elkaar gebotst op de Kanaaldijk Noord in Someren. Een man zou een file over het hoofd hebben gezien en reed daar op in. Door de klap schoot de achterste auto naar de andere weghelft, waar hij door een tegemoetkomende auto werd geraakt.

Eén persoon is zwaar gewond afgevoerd door de ambulance, onder begeleiding van de politie. Hij is niet stabiel. De twee andere bestuurders zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. De weg is nog afgesloten voor onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone