Bereid je voor als je maandag de weg op moet, waarschuwt Rijkswaterstaat

3 juli 2022 om 17:24 • Aangepast 11 juli 2022 om 16:38
nl
Het is nog niet duidelijk hoeveel hinder weggebruikers maandag hebben van de boerenprotesten, maar Rijkswaterstaat heeft een duidelijk advies: houd rekening met extra reistijd en ga goed voorbereid op weg. Het advies geldt voor de hele dag. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in om ervoor te zorgen dat het verkeer zo goed en veilig mogelijk kan doorstromen.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Verschillende boerenactiegroepen, waaronder Farmers Defence Force (FDF), voeren maandag opnieuw actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boeren roepen via onder meer chat-app Telegram agrariërs op om mee te doen aan een grootschalige actie.

'Neem iets te eten mee'
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om voor vertrek de verkeersinformatie te checken en eventueel thuis te werken. “Ook doe je er verstandig aan iets te eten en drinken mee te nemen voor als je onverhoopt lang in de file komt te staan”, valt te lezen in het advies.

Ook de politie bereidt zich voor op de mogelijke protestacties maandag en adviseert mensen om thuis te werken. Nationaal politiechef Wim Woelders noemt demonstreren een grondrecht. "Maar dat moet wel op een 'normale manier' gebeuren, dus volgens de wettelijke regels. We proberen in gesprek met demonstranten te komen en te blijven."

'Geen idee'
Het is onduidelijk hoe de situatie op de wegen morgen gaat zijn. Boeren hebben opgeroepen om ‘heel Nederland plat te leggen’. Er zijn onder meer acties aangekondigd bij distributiecentra van supermarkten en Eindhoven Airport.

Jos Ubels, vicevoorzitter van FDF, zei zaterdag tegen ANP 'geen idee' te hebben wat voor acties er komen. "Maar dat er wat gaat gebeuren, dat is wel zeker. Dat lees en hoor je overal."

Op 22 juni togen de boeren al naar het Gelderse Stroe en blokkeerden snelwegen om 'Den Haag de rug toe te keren'. Ook stortten ze een lading zand bij het provinciehuis in Brabant.

LEES OOK:

Boerenprotest: Farmers Defence Force heeft ‘geen idee’ over acties maandag

Boeren storten zand bij provinciehuis: 'De enige grond die jullie krijgen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.