Video

Boer Richard voert in zijn eentje actie, dansend en zingend langs de A16

4 juli 2022 om 17:20 • Aangepast 12 juli 2022 om 12:03
nl
Het is een bijzonder, bijna vertederend gezicht: boer Richard uit Breda is maandag in zijn eentje dansend en zingend naast de snelweg A16 bij Moerdijk aan het protesteren. "Ik heb het echt naar mijn zin. Ik ga straks appels uitdelen."
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Richard Verhaaf staat naast de oprit van de Moerdijkbrug. Zijn solo-protest kan rekenen op een onophoudelijke golf aan getoeter van vrachtwagenchauffeurs. Richard wordt enkel vergezeld door zijn tractor, waarop hij de tekst 'Steun de boer' heeft geplakt.

"Dit protest trekt meer aandacht dan het protest van wel vijftien boeren", zegt de boer lachend, terwijl hij zijn duimen continu omhoog steekt naar het voorbijschietende vrachtverkeer. Op de achtergrond klinkt boerenmuziek die uit de speakers van zijn tractor schalt.

"Als er file komt, ga ik straks ook nog appels uitdelen aan de mensen."

"Dit is toch genieten? Zo hoort het. We vermaken de mensen. Ze zullen weten dat we er zijn. Ik krijg enorm veel steun, zoveel getoeter hier", zegt Richard. Hij staat pal naast de vangrail en is nauwelijks te verstaan door het toeterende verkeer. "Dit is toch genieten?"

Voorlopig wil hij dan ook nog niet weg. "Oh, zeker niet. Ik ga absoluut niet snel weg. Ik heb het enorm naar mijn zin. Bovendien sta ik hier al twee uur. Als er een file komt, ga ik straks ook nog appels uitdelen aan de mensen."

Naar eigen zeggen is boer Richard bewust niet meegegaan met de andere boeren. "Lege supermarkten? Nee, dat is niet mijn ding. We moeten de burger meekrijgen, niet tegenwerken", besluit de boer uit Breda.

LEES OOK: Boerenprotest: tractoren blokkeren snelwegen • boeren rijden door Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.