Liveblog

112-nieuws: botsing in Deurne • boete bestuurders (deel-)scooters

17 juli 2022 om 23:10 • Aangepast 25 juli 2022 om 17:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.57

Botsing in Deurne

Op de Industrieweg in Deurne zijn twee auto's op elkaar gebotst. Een vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
22.56

Man die zwaargewond werd gevonden is overleden

De 47-jarige man die maandag 11 juli zwaargewond in zijn huis in Helenaveen werd gevonden, is zondag overleden. Dat meldt de politie, die vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een zeer gewelddadige overval.

LEES OOK: Man (47) die zwaargewond werd gevonden in zijn huis is overleden

18.30

Boetes voor besturen deel-scoorters

De politie heeft gecontroleerd op het gebruik van (deel-)bromfietsen rondom het centrum van Breda. Zestien bestuurders reden onder invloed van alcohol hierbij zijn zeven rijbewijzen ingevorderd. Daarnaast reden 8 bestuurders zonder geldig rijbewijs.

14.55

Kom niet meer naar de Galderse Meren

De Galderse Meren zijn vanmiddag rond drie uur afgesloten vanwege de grote drukte. De gemeente Breda waarschuwt niet meer naar de recreatieplassen ten zuiden van de stad te komen.

14.15

Auto over de kop op A58 bij Rucphen

Op de A58 richting Bergen op Zoom is zondagmiddag bij Rucphen een auto over de kop geslagen. Hierbij raakte niemand gewond. De weg is even helemaal dicht geweest. Al snel kon de linkerrijstrook weer vrijgegeven worden. Het ongeluk zorgde voor een flinke file.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
12.55

Nationaal Hitteplan vanaf morgen van kracht

Het Nationaal Hitteplan treedt morgen in werking. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmiddag bekendgemaakt. Door de hitte in een groot deel van Europa kan er ook smog ontstaan. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen hierdoor klachten krijgen. Daarom geldt vanaf morgen behalve het hitteplan ook een smogwaarschuwing.

Het hitteplan en de smogwaarschuwing gelden voor het hele land. Het RIVM heeft dit besloten na overleg met het KNMI. Dit naar aanleiding van voorspelde aanhoudende hitte. Volgens het KNMI kan het warme weer tot en met woensdag aanhouden.

Foto: Ab Donker
Foto: Ab Donker
12.00

Ongeluk op A58 bij Ulvenhout

Een ongeluk op de A58 bij Ulvenhout zorgt voor ongeveer een kwartier vertraging wanneer je van Tilburg richting Breda wilt. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Er staat een file van enkele kilometers, zo meldt de ANWB.

11.00

Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen

Via een gestolen fiets die is voorzien van een gps tracker heeft de politie in een garagebox in Breda in totaal 26 fietsen gevonden waarvan ze vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. De politie zoekt nu de eigenaren van de gestolen tweewielers.

In een Facebookpost worden alle gevonden fietsen getoond. Zit die van jou erbij, neem dan contact op met de politie:

Wachten op privacy instellingen...
10.00

Gewonde gans van A16 gehaald

Een gewonde gans is vanochtend van de A16 gehaald en in veiligheid gebracht. Het dier is door de dierenambulance naar een dierenarts gebracht, zo laat een inspecteur van Rijkswaterstaat weten. Het dier zat in de tunnelbak bij Prinsenbeek.

Foto: Twitter WIS_Robert.
Foto: Twitter WIS_Robert.
Wachten op privacy instellingen...
09.40

Man (28) opgepakt die vrijdagnacht schietend door Tilburg liep

De politie heeft zaterdagnacht de man aangehouden die ervan wordt wordt verdacht de nacht daarvoor schietend door het centrum van Tilburg te hebben gelopen. Daarbij beroofde hij twee jonge mannen van een telefoon. De man van 28 uit Tilburg kon worden aangehouden nadat medewerkers van het team Cameratoezicht hem zagen rondhangen bij een horecazaak aan de Besterdring in Tilburg. Zij herkenden hem als de dader van de straatroof een nacht eerder.

LEES OOK: Gewapende man loopt door Tilburg, schiet in de lucht en berooft duo

06.33

Dronken automobilist klemgereden op boerenerf

Een dronken automobilist die een boerenerf was opgereden aan de Huizenbeemd in Oss is zaterdagavond door de eigenaren van het bedrijf klemgereden met een tractor en shovel. De bestuurder van de auto was eerst in een sloot gereden. Toen hij slaagde daaruit te komen reed hij door, het erf op. Agenten hebben de bestuurder aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 2,98. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wachten op privacy instellingen...
06.26

Jongen (14) betrapt op scooter

Een 14-jarige jongen is vrijdag betrapt terwijl hij reed op een scooter in de Dr. Mollerlaan in Waalwijk, terwijl hij nog geen rijbewijs heeft. Hij is doorverwezen naar Bureau HALT. Een 40-jarige scooterrijder uit Drunen kreeg een bekeuring omdat hij onder invloed van alcohol over de Grotestraat in Waalwijk reed. Hij blies ruim twee keer het maximaal toegestane percentage. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een boete. Een 23-jarige automobilist uit Sprang-Capelle werd op de Hendrikstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van cocaïne en (meth)amfetamine. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

06.24

Man bekladt politiebureau Sprang-Capelle

Het politiebureau aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle is vrijdagavond beklad. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Een 40-jarige man uit Sprang-Capelle werd op heterdaad aangehouden door twee agenten in privétijd. Zij zagen het gebeuren. De man is vastgezet. Waarom de man het politiebureau bekladde, is niet bekend. Hij wordt door de recherche gehoord.

Wachten op privacy instellingen...
23.58

Mes getrokken tijdens relatieruzie

Tijdens een relatieruzie aan de Wijsthoek in Uden werd zaterdagavond een mes getrokken en een ruit vernield. Een man is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie lijken zijn verwondingen mee te vallen. Een verdachte is aangehouden.

23.13

'Brand' blijkt feestje bij buren

Vanwege een brand bij het afhaalmagazijn van Van Cranenbroek aan De Kempen in Budel - een winkel waar doe-het-zelfmaterialen worden verkocht - werd zaterdagavond rond halfelf groot alarm geslagen en werden politie en brandweer opgeroepen. Toen die aankwamen, bleek er van brand in het magazijn geen sprake. De brandlucht kwam van een feestje bij een bedrijf tegenover het magazijn. Daar werd de zomer gevierd en aangezien de temperatuur wat was gezakt, was besloten wat afvalhout in brand te steken.

22.52

Aanhouding bij schuurbrand

In een schuur aan de Kronehoefstraat in Eindhoven woedde zaterdagavond brand. Toen voorbijgangers de hulpdiensten inschakelden, sloegen de vlammen metershoog uit de schuur. Een deel van de heg vatte ook vlam. Terwijl de brandweer aan het blussen was, heeft de politie volgens een 112-correspondent iemand aangehouden. Of dit iets te maken heeft met de schuurbrand, is nog niet duidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!