Video

Mark en Peter Gillis willen overvaller wel eens zien, maar hij komt niet

18 juli 2022 om 13:08 • Aangepast 21 juli 2022 om 10:11
nl
Mark Gillis heeft echt doodsangsten uitgestaan toen hij vorig jaar november werd mishandeld in Ommel. Hij kreeg klappen, maar de daders haalden er ook zijn familie bij. “Er werd gezegd dat ze mijn vader, zus en broer ook al hadden en dat ik moest meewerken, anders zouden ze door mijn rug steken.” Dat bleef hem gelukkig bespaard.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Mark vertelt het wat onderkoeld of misschien ook wel vermoeid door alle aandacht. Even daarvoor is in de rechtbank in Den Bosch de eerste zitting afgesloten tegen een van de drie mannen die bij de mishandeling betrokken zouden zijn geweest.

Het was een pro-formazaak die zoals verwacht weinig nieuws opleverde. Alleen dat de 40-jarige verdachte uit Den Bosch vast blijft zitten tot zeker 13 september. Dan dient de volgende pro-formazaak. Het is niet bekend wanneer de twee andere verdachten voor de rechter moeten komen.

"Ik had die verdachte graag willen zien."

De dag begon voor Mark en zijn vader Peter, die ook naar Den Bosch was gekomen, met een bittere pil. De verdachte, die als eerste van de drie in april werd opgepakt, liet zich tijdens de zitting niet zien of horen. “Helaas, dat viel tegen”, beaamt Mark, “want ik had me er toch wel op voorbereid. Ik had hem best graag willen zien. Maar misschien wist hij op voorhand al dat hij zou moeten blijven vastzitten.”

Mark herhaalde na de zitting dat de verdachten uit waren op zijn kluis. “Maar ik heb geen kluis. Ze wilden ook geld en op een bepaald moment zeiden ze dat ze mijn vader, zus en broer ook al hadden. En anders wisten ze het zelf wel te regelen. Dat was geen pretje.” Ruim een half jaar na de overval op het vakantiepark houdt het hem nog bezig. “Tsja, het is overleven en helen hè?” Maar Mark zal er toch weer zijn wanneer de zaak wordt voortgezet, al gaat hij ervan uit dat de Bossche verdachte dan weer niet van de partij zal zijn.

"Het is goed dat hij achter gesloten deuren blijft."

Mark werd vergezeld door zijn vader Peter. “Ik vond het belangrijk om bij mijn zoon te zijn”, verklaarde de SBS-realityster. “En ik wilde wel eens zien wie er achter die overval zat. Helaas was hij er niet. Maar wat ons goed doet, is dat hij achter gesloten deuren blijft zitten en dat iedereen het er over eens was. Zelfs zijn advocaat vroeg niet om vrijlating.”

“Wat ik een slechte zaak vind is dat ik moet horen dat ze tegen Mark hebben gezegd dat ze mij, mijn zoon en dochter al hadden. Da’s geestelijke mishandeling. Heftig! Och, ik laat het nu maar aan de rechter om de straf te bepalen. Volgens mij staat er maximaal twaalf jaar cel op. Afgaande op DNA-sporen en afgeluisterde telefoongesprekken ligt het er voor mij bovenop: opsluiten. Het is voor mij zo klaar als een klontje.”

LEES OOK: Mishandeling Mark Gillis: verdachte blijft voorlopig vastzitten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.