Video

Te heet voor een wandelvierdaagse, maar Noud doet het toch

19 juli 2022 om 15:23 • Aangepast 20 juli 2022 om 10:21
nl
De Nijmeegse Vierdaagse start een dag later, de organisatie had de eerste wandeldag geschrapt vanwege de hitte. Maar Noud Hendricks uit Bergeijk liet zich niet weerhouden door de organisatie of de hitte. "Ik ben gekomen voor de Vierdaagse en niet de Driedaagse." En hij is niet de enige Brabander die er zo over denkt.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Met nog een half uurtje voor de boeg heeft Noud er nog een stevig tempo in. "Het valt toch wat tegen. Ik heb nu blaren, die heb ik anders nooit. Het is nu een kwestie van gewoon doorlopen en niet stilstaan want dan voel je de pijn."

"Ik heb gezegd dat ik dit ga doen dus dan doe ik dat ook."

Noud had veel redenen om toch deze ochtend om half drie zijn wandelschoenen aan te trekken. "Ik heb me ingeschreven. Ik heb een kamer gehuurd. Ik ben vrij en ik heb thuis gezegd dat ik de Vierdaagse zou lopen. Dus dan doe ik dat ook."

Al snapt hij de beslissing van de organisatie wel om de warmste dag te schrappen van het programma. "Zij dragen natuurlijk de verantwoordelijkheid om al die tienduizenden deelnemers veilig over de streep te krijgen. Vandaag ben ik helemaal voor mezelf verantwoordelijk."

"Even met de handdoek door het gezicht en je kunt weer door."

Even later komt Erik Heskens uit Eindhoven voorbij. Ook hij heeft er bijna 50 kilometer opzitten. Hij vindt het goed te doen. "Nu loop ik in de felle zon, maar het grootste deel van de route heb ik beschut gelopen. Er staan toch nog wel mensen langs de kant die water aanbieden of iets lekkers."

Zelf heeft hij veel baat bij zijn handdoekje. "Even langs het natte hoofd het zweet wegwerken en soms even nat maken en in de nek leggen. Dat werkt prima."

LEES OOK:

Geen Vierdaagse, maar een Driedaagse: wandelaars starten pas woensdag

Johan Vlemmix doet met een nieuwe knie mee aan de Nijmeegse Vierdaagse

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!