Oud-leraar bedreigt familie van trucker die motoragent doodreed

20 juli 2022 om 11:53 • Aangepast 21 juli 2022 om 11:45
nl
De arbeidsongeschikte oud-leraar Peter J. (60) uit Etten-Leur verloor ooit een goede vriendin bij een ongeval met een vrachtwagen. Toen in juli vorig jaar een trucker in Rotterdam een motoragent doodreed, raakte hij naar eigen zeggen 'geobsedeerd' door deze zaak. Hij stuurde vijftig intimiderende berichten naar de familie van de trucker en dreigde onder meer het familiebedrijf in brand te steken.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van ANP
Geschreven door

De man krijgt een werkstraf van 30 uur voor de ernstige bedreiging van de familie in Melissant in Zuid-Holland, zo bepaalde de politierechter in Rotterdam heeft dit bepaald.

De trucker Willem M. wordt verdacht van het doodrijden van de 47-jarige motoragent Arno de Korte. Dat gebeurde nadat hij de trucker wilde meenemen om hem te bekeuren. In 2015 reed dezelfde trucker een andere motoragent aan, die hierbij een arm verloor. Beide ongevallen leidden tot veel verontwaardiging bij de politie.

Humberto Tan
"Hoe meer ik hierover te weten kwam, hoe gefrustreerder ik werd", vertelde de oud-leraar tijdens de rechtszaak. "Toen een maatje van Arno een boekje opendeed bij Humberto Tan was ik helemaal niet meer te stoppen. Ik ging steeds verder met bedreigen en beledigen."

Hij zei onder meer dat hij het transportbedrijf van het gezin in brand zou steken. De trucker werkte bij dit bedrijf en is familie van het bedreigde gezin.

Contactverbod
Boven op de werkstraf kreeg de oud-leraar nog eens 30 uur voorwaardelijk, voor het geval dat hij weer in de fout gaat. Verder krijgt hij een contact- en locatieverbod van twee jaar. Trucker Willem M. wordt vervolgd voor moord, omdat hij de agent bewust en opzettelijk zou hebben aangereden.

LEES OOK: Man uit Etten-Leur bedreigt familie van chauffeur die agent doodreed

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!