Liveblog

112-nieuws: jongeren vernielen auto's • rijbewijs in drie dagen kwijt

23 juli 2022 om 13:30 • Aangepast 25 juli 2022 om 09:54
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.00

Jongeren vernielen auto’s in Berghem

De afgelopen nacht hebben vijf tot zes jongens een aantal auto's vernield in Berghem. Dat gebeurde toen ze rond half twee over de Landbouwlaan fietsten, zo meldt Dtv. Onderweg trapten de knullen onder meer zijspiegels van de auto’s of schopten ze in het wilde weg tegen de wagens. Ze reageerden juichend op elkaars gedrag. Van het vandalisme zijn camerabeelden verspreid via Facebook.

Vorig jaar april werden op dezelfde straat op vergelijkbare wijze zeker twintig auto’s beschadigd. Het is niet bekend of hiervoor ooit iemand is aangehouden.

19.05

Motorrijder snel rijbewijs kwijt

Een man die drie dagen geleden zijn motorrijbewijs behaalde, moest het zaterdagmiddag alweer inleveren. Volgens de politie reed hij met een snelheid van 128 kilometer per uur over de Bosschebaan in Heesch. Hier geldt een limiet van 60 kilometer. De 25-jarige motorrijder kreeg ook een proces-verbaal.

15.05

Hulpdiensten rukken uit voor gecrasht modelvliegtuig

De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag uitgerukt na een melding van een crash met een vliegtuig in Goirle. Het toestel zou rond kwart voor drie zijn neergestort aan het Nieuwkerksbaantje. Uit voorzorg werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Maar het ging gelukkig niet om een ongeluk, twitterde de politie. Ter plaatse bleek het te gaan om een op afstand bestuurbaar modelvliegtuig.

Onder meer de politie rukte uit na de melding van een 'luchtvaartongeluk' (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Onder meer de politie rukte uit na de melding van een 'luchtvaartongeluk' (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
13.20

Auto's botsen in Sprundel

Op het kruispunt van de Oosteindseweg met de Turfstraat in Sprundel zijn zaterdagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Een van de betrokken inzittenden werd nagekeken door ambulancepersoneel. Hoe de botsing kon plaatsvinden, wordt onderzocht. Het kruispunt werd na het ongeluk afgezet. Een berger werd opgeroepen om de twee auto's te takelen.

Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de botsing in Sprundel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de botsing in Sprundel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
11.05

Jongens vast na poging stelen scooter

Een 15- en een 16-jarige jongen zijn vrijdagnacht aangehouden nadat een getuige hen rond halfeen betrapte toen ze probeerden een scooter te stelen aan de Fellenoordstraat in Breda. "Ze probeerden met gereedschap de scooter mee te nemen en sloegen tevergeefs op de vlucht", laat de politie zaterdagochtend weten.

11.05

Man vast na onwelwording zwemmer

Een 53-jarige man uit Den Bosch is vrijdagavond aangehouden omdat hij een eveneens 53-jarige Bosschenaar eerder die middag in hulpeloze toestand zou hebben gelaten bij een plas aan de Jan Heijmanslaan. De twee mannen waren allebei aan het recreëren bij het IJzeren Kind toen het slachtoffer rond halfvier in de problemen kwam tijdens het zwemmen. Vermoedelijk werd hij onwel. De politie onderzoekt of de verdachte alles heeft gedaan om de zwemmer te helpen.

LEES OOK: Man aangehouden na dood zwemmer, zou slachtoffer niet geholpen hebben

De man belandde in het water van het IJzeren Kind (foto: Twitter Politie Eenheid Oost-Brabant)
De man belandde in het water van het IJzeren Kind (foto: Twitter Politie Eenheid Oost-Brabant)
11.01

Autobrand op A17 bij Zevenbergen

Een auto heeft zaterdagochtend rond kwart voor elf vlam gevat op de snelweg A17 bij Zevenbergen. De bestuurder reed in de richting van Dordrecht. Vanwege de brand auto ontstond rond kwart voor twaalf een twee kilometer lange file vanaf Standdaarbuiten. De vertraging viel mee, die bedroeg zo'n tien minuten.

10.06

Man onwel tijdens opruimen huis

Een bewoner van een huis aan de Hertog Janstraat in Dongen is zaterdagochtend onwel geworden terwijl hij aan het opruimen was. Volgens de brandweer was dit een gevolg van een potje chloortabletten dat tijdens het opruimen openging. De man is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de chloortabletten verpakt.

Vanwege de onwelwording in Dongen werden de brandweer en een ambulance opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de onwelwording in Dongen werden de brandweer en een ambulance opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
09.42

Automobilist rijdt in op agent

Een automobilist is vrijdagavond in het centrum van Tilburg ingereden op een agent. Die wilde het gesprek met hem aangaan omdat hij luid toeterend door de Spoorlaan reed. Toen de agent een fles lachgas in de auto zag, ging het snel. De man gaf ineens gas en reed in op de agent die met zijn bike voor de auto stond. De agent kon wegspringen. Na een achtervolging werd de automobilist aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.

LEES OOK: Automobilist rijdt in op agent, man reed al derde keer zonder rijbewijs

09.41

Mannen misdragen zich in café

Twee mannen zijn vrijdagnacht aangehouden nadat ze zich misdroegen in een café aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Toen een hen - een 36-jarige man uit Halsteren - werd buitengezet, sloeg hij een van de portiers. Hierop grepen agenten in en werd de man aangehouden. De andere man - een 29-jarige inwoner van Halsteren - bemoeide zich met de aanhouding. Hij was zo agressief dat een agent zijn wapenstok moest gebruiken. De mannen hebben een proces-verbaal gekregen.

08.08

Autobrand in Tilburg

Een auto aan de Predikherenlaan in Tilburg is zaterdagochtend zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Iemand die rond zes uur een hond uitliet, zag vlak daarvoor iemand hard wegrennen. De brandweer bluste de auto. De politie is bezig met een onderzoek en heeft camerabeelden veiliggesteld. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

De politie onderzoekt de autobrand in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
De politie onderzoekt de autobrand in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
07.32

Afval hennepkwekerij gedumpt in Goirle

In de buurt van landgoed Het Ooievaarsnest in Goirle is vrijdag afval van een hennepkwekerij gedumpt. "Het gaat om een grote hoeveelheid en op de openbare weg", liet de politie vrijdagmiddag weten op Facebook. Loco-burgemeester Liselotte Franssen hoop dat iemand iets heeft gezien en dit doorgeeft aan de politie. "Dan worden de daders aangepakt en kan de grondeigenaar de opruimkosten verhalen."

Wachten op privacy instellingen...
07.12

Ernstige mishandeling Bergen op Zoom

Op de Grote Markt in Bergen op Zoom is donderdagnacht iemand ernstig mishandeld. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. De mishandeling vond rond twee uur plaats vlakbij de Zuivelstraat. Getuigen wordt gevraagd zich te melden. Er zouden camerabeelden zijn van de mishandeling, maar de politie vraagt of iemand wellicht aanvullende camerabeelden heeft.

03.35

Autobrand in Breda

Aan de Pastoor Van Spaandonkstraat in Breda is vrijdagnacht een auto uitgebrand. Het vuur werd rond twee uur ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Buurtbewoners hoorden voorafgaand aan de brand een harde knal. De politie doet onderzoek. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen.

De brandweer bluste de auto aan de Van Spaarnedonkstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto aan de Van Spaarnedonkstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
02.48

Auto in vlammen op in Valkenswaard

Aan de Mouterwei in Valkenswaard ging vrijdagnacht een auto in vlammen op. Dit gebeurde rond kwart voor twee. De auto stond op dat moment alleen op de parkeerplaats. Volgens een 112-correspondent is dit al de zoveelste autobrand in deze omgeving.

01.24

Werkplaats autobedrijf Gemert door brand verwoest

Bij de werkplaats van autobedrijf Van Schijndel aan de Molenrand in Gemert woedde vrijdagnacht een uitslaande brand. Om het vuur te bestrijden kwamen korpsen uit heel Zuidoost-Brabant en Brabant-Noord naar Gemert. Het gebouw aan de Molenrand is verwoest, maar de brandweer kon voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar een gebouw hiernaast.

LEES OOK: Uitslaande brand verwoest werkplaats autobedrijf Van Schijndel in Gemert

De vlammen sloegen uit de werkplaats aan de Molenrand in Gemert (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De vlammen sloegen uit de werkplaats aan de Molenrand in Gemert (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
00.05

Automobilist vlucht voor de politie

Een automobilist in Veghel is vrijdagmiddag gevlucht voor de politie toen een agent hem wilde laten stoppen vanwege extreem gevaarlijk rijgedrag. Na een achtervolging liet de man de auto achter in de Merwedelaan. Hij ging er via brandgangetjes te voet vandoor, maar de politie weet wie de man is. De auto is in beslag genomen. De politie vermoedt dat er valse kentekenplaten op de auto bevestigd waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone