112-nieuws: ernstig gewonde bij ongeluk Helmond • brand in huis Nuenen - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: ernstig gewonde bij ongeluk Helmond • brand in huis Nuenen

25 juli om 22:22 • Aangepast 26 juli om 11:06
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.10

Brand in huis aan de Geldropsedijk in Nuenen

In de garage van een huis aan de Geldropsedijk in Nuenen is maandagavond brand uitgebroken. Volgens de brandweer is de brand begonnen in de garage en mogelijk overgeslagen naar het huis. De brandweer was met twee bluswagens bij de brand. Het vuur was snel onder controle. Brandweerlieden zijn bezig met het nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.00

Auto raakt van de weg in Helmond, bestuurster raakt ernstig gewond

Op de Europaweg in Helmond is een automobiliste met haar auto van de weg geraakt. Via de middenberm kwam de auto aan de andere kant van de weg in de sloot terecht. De bestuurster raakte daarbij ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde rond negen uur. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend was er geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk. De weg is in beide richtingen afgesloten en de politie doet onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.45

Melding wateroverlast blijkt hennepkwekerij en een hennepdrogerij

Bij de politie kwam maandagochtend een melding binnen van wateroverlast bij een flat aan het Beatrixhof in Uden. In het appartement troffen agenten een professionele hennepkwekerij en een hennepdrogerij aan. De kwekerij is ontruimd en vernietigd.

16.45

Verwarde vrouw veroorzaakt opschudding in Eindhovens park

Een verwarde vrouw heeft maandagmiddag opschudding veroorzaakt in het Henri Dunant Park in Eindhoven. Ze was in een grote vijver naar een eiland gezwommen en wilde daar niet vanaf. Ze sloeg verzoeken van massaal opgetrommelde agenten in de wind. Ondertussen kwam de brandweer met een aantal wagens en een reddingsteam uit. Vanuit Den Bosch werd een duikteam opgeroepen. Ook werd er een ambulance ingeschakeld.

De vrouw moest uiteindelijk door een agent met een taser tegen de grond worden gewerkt.

Wachten op privacy instellingen...
15.45

Speeltoestel in brand in Drunen

In een speelpark aan de Chopinstraat in Drunen is maandagmiddag een toestel deels in brand geraakt. Het gaat om een van Tiger Mulch gemaakt speeltoestel. Dit is gemaakt van gerecyclede banden om een eventuele val van een kind te dempen. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.45

Politie zoekt getuigen van schietpartij

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident in Tilburg waarbij zaterdagnacht een schot in de lucht gelost zou zijn. Rond een uur die nacht nacht kwam bij de politie de melding binnen dat er op het Paletplein geschoten zou zijn. Er was daarbij volgens de melder niemand gewond geraakt. Op straat werd een huls gevonden. En een getuige heeft volgens de politie bevestigd dat er door een man in de lucht is geschoten. De politie vraagt nu aan mensen die iets hebben gehoord of gezien om dit te melden.

In de buurt van het Paletplein in Tilburg werd een huls gevonden (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
In de buurt van het Paletplein in Tilburg werd een huls gevonden (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
14.30

Jongen op 'brute' manier beroofd van zijn fiets

Een jongen van 17 uit Etten-Leur is gistermiddag in Breda in de woorden van de politie op een 'brute' manier beroofd van zijn fiets. Een groep van vijf jongens omsingelde hem. Een van hen riep dat ze messen bij hadden. Vervolgens werd de jongen vastgepakt en van zijn fiets getrokken. Twee belagers gingen er vervolgens op de zwarte omafiets van het slachtoffer vandoor.

13.45

Vrachtwagen met pech zorgt voor behoorlijke vertraging

Een vrachtwagen met pech op de A4 bij knooppunt Markiezaat zorgt voor behoorlijk wat vertraging wanneer je van Antwerpen in de richting Rotterdam wilt. Automobilisten moeten rond kwart voor een rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging, zo meldt de ANWB. Verkeer vanuit Antwerpen kan via Breda (A16) rijden.

Wachten op privacy instellingen...
13.00

Man kruipt na aanhouding voor rijden onder invloed weer achter het stuur

Een 24-jarige man uit het Zeeuwse Hoek is zondagavond rond half twaalf aangehouden in Driebergen voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol. Een speekseltest wees op het gebruik van cannabis en cocaïne. De man zegt zelf dat hij daarnaast zes biertjes had gedronken. Zijn rijbewijs werd afgepakt en er werd een rijverbod opgelegd.

Toen de man vrijgelaten werd, kroop hij toch weer achter het stuur. De politie in Oosterhout hield hem rond half drie 's nachts opnieuw aan op de A27. De agenten stelden wederom een proces-verbaal op en namen de auto van de man in beslag.

12.30

Fietser gewond bij ongeluk in Roosendaal

Op de rotonde aan de Boulevard in Roosendaal gebeurde vanochtend een aanrijding waarbij een fietser gewond is geraakt. De toedracht van het ongeluk tussen een auto en de fietser is niet duidelijk. De fietser is volgens een 112-correspondent uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Christian traets / SQ Vision.
Foto: Christian traets / SQ Vision.
12.10

Jonge vandalen melden zich

Aan de Landbouwlaan in Berghem vond een aantal jongeren het in de nacht van vrijdag op zaterdag nodig meerdere autospiegels van auto's te trappen. Drie jongeren hebben zich inmiddels met hun ouders bij de politie gemeld, zo laat de wijkagent vanochtend weten. Ook de namen van de jongeren die zich nog niet hebben gemeld, zijn bij de politie bekend meldt de wijkagent ook.

11.50

UPDATE Nog niet alle bewoners kunnen terug naar hun huis na explosie in Helmond

De bewoners van het appartement boven de winkel in Helmond waar vannacht een explosief ontplofte, kunnen nog niet terug naar hun huis. Er werden vannacht na de explosie meerdere appartementen ontruimd, maar het grootste deel van de bewoners kon snel weer terug naar hun huis. Het appartement direct boven de winkel heeft echter zoveel rookschade opgelopen door de brand die na de explosie ontstond dat deze bewoners door de gemeente Helmond ergens anders zijn ondergebracht.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak. Ze houdt rekening met allerlei scenario´s waaronder dat van een plofkraak of een gerichte, opzettelijke actie, zo laat ze vanochtend weten.

LEES OOK: Buren hoorden klap voor explosie winkel Helmond: 'We zagen een steekvlam'

09.45

Fietser gewond bij ongeluk in Etten-Leur

Bij een aanrijding met een auto op de Nijverheidsweg in Etten-Leur is vanochtend een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeluk dat rond kwart over negen gebeurde, is niet duidelijk. De bestuurder van de auto kwam, voor zover bekend, met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
09.30

UPDATE - verdachte diefstal in Nuenen nog niet gevonden, zo laat de politie weten

08.30

Politie zoekt dief in Nuenen

In de omgeving van de Boordseweg in Nuenen is de politie vanochtend op zoek naar een verdachte van een diefstal. In een Burgernetbericht meldt de politie rond half negen op zoek te zijn naar een 'junktype'. De verdachte is een slanke man van rond de 60 jaar. Hij draagt een donkerrode broek.

Wachten op privacy instellingen...
06.57

Zwijn doodgereden op N69

Op de N69 tussen Valkenswaard en Borkel is vanochtend een everzwijn aangereden. Het dier werd geraakt door een automobilist die vanuit Valkenswaard richting België reed. Het zwijn kwam na de aanrijding aan de andere kant van de weg terecht. Daar werd het nogmaals geraakt door een vrachtwagen. Het dier was volgens een 112-correspondent op slag dood. De auto is getakeld, de vrachtwagen kon doorrijden. Het dier is opgehaald.

Het zwijn was na de aanrijding op slag dood (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Het zwijn was na de aanrijding op slag dood (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto raakte bij de aanrijding op de N69 aanzienlijk beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto raakte bij de aanrijding op de N69 aanzienlijk beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
03.59

Explosie bij winkel in Helmond

Aan de Ameidestraat in Helmond is vannacht de pui van een winkel weggeblazen. Volgens de politie gebeurde dit met een explosief. Bij de explosie raakte niemand gewond. Wel ontstond er brand. De appartementen boven de winkel werden door de brandweer ontruimd. Volgens de politie moesten ongeveer tien bewoners hun huis uit.

LEES OOK: Buurt hoorde klap voor explosie winkel Helmond: 'En we zagen een steekvlam'

Wachten op privacy instellingen...
Een explosie verwoestte de pui van de winkel aan de Almeidestraat in Helmond (foto: Harrie Grijsseels/SQ Vision).
Een explosie verwoestte de pui van de winkel aan de Almeidestraat in Helmond (foto: Harrie Grijsseels/SQ Vision).
03.40

Auto in vlammen op in beruchte Schadewijk Oss

In de Schadewijk in Oss, waar de afgelopen tijd diverse huizen zijn beschoten, is vannacht een auto in vlammen opgegaan. Deze auto was geparkeerd aan de Doctor Hoebenstraat. De brand werd rond twee uur 's nachts ontdekt. Op 4 november vatte hier ook al een bestelbus vlam en op 20 december vorig jaar ging een auto in vlammen op. De politie onderzoekt de autobrand.

Wachten op privacy instellingen...
De brandweer kon niet voorkomen dat de auto aan de Doctor Hoebensraat in Oss uitbrandde (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer kon niet voorkomen dat de auto aan de Doctor Hoebensraat in Oss uitbrandde (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
23.48

Botsing in buitengebied Rijen

Op de Bredestraat in het buitengebied van Rijen zijn gisteravond twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Een van de auto’s belandde op z’n kant, de andere kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer heeft een vrouw bevrijd uit de auto die op z’n kant belandde. Zij was lichtgewond. De bestuurder van de andere auto is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Een auto eindigde na de botsing in Rijen op z'n kant (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Een auto eindigde na de botsing in Rijen op z'n kant (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone