Video

Huis in Den Bosch zwaar beschadigd bij explosie, gezin ongedeerd

27 juli 2022 om 03:33 • Aangepast 29 juli 2022 om 08:04
nl
Bij een huis aan de Goedenrade in Den Bosch is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie geweest. De voorzijde van de woning raakte zwaar beschadigd. Het gezin dat er woont, vader, moeder en twee jonge kinderen, bleef ongedeerd. De vier zijn op een andere plek ondergebracht.
Profielfoto van Karin KampProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

UPDATE: Aanslag Den Bosch waarschijnlijk bedoeld voor huis van vriendin Klaas Otto

Ook andere huizen in de buurt werden uit voorzorg ontruimd. Wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun huizen is woensdagochtend om half tien nog niet duidelijk. De politie is op dat moment nog volop bezig met onderzoek.

Ook controleren hulpdiensten de veiligheid van het getroffen huis, dat in wijk Maaspoort ligt. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, al hebben buren het over een doelgerichte actie. Dit wordt door de politie onderzocht.

Op beelden is te zien dat forensisch rechercheurs bij de getroffen woning zijn. De knal die de explosie veroorzaakte, was tot in het centrum van Den Bosch te horen. Zo vertelt een agent tegen onze verslaggever dat de knal op het politiebureau aan de Vogelstraat is gehoord.

'Vergissing'
Omwonenden zeggen tegen een 112-correspondent dat er camerabeelden zijn, waarop te zien is dat iemand een explosief aanbrengt dat uiteindelijk ontploft. De dader zou er vervolgens in een auto met enorme snelheid vandoor zijn gegaan. Buurtbewoners denken dat het om een vergissing gaat. Mogelijk moest de dader of daders een ander huis in de buurt hebben. Een woordvoerder van de politie geeft aan op de hoogte te zijn van de verhalen die de ronde doen. Woensdagochtend kan hij nog niks zeggen over wat de explosie heeft veroorzaakt.

Het gebeuren trok ondanks het tijdstip heel wat bekijks. Buurtbewoners zeggen wakker te zijn geworden van de enorme knal die de explosie veroorzaakte. De een ging vervolgens de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Terwijl anderen zeggen zich weer te hebben omgedraaid omdat het wel vaker loos is met knallen door vuurwerk in de buurt.

LEES OOK: Rechtop in bed na zware explosie: 'Dit was niet zomaar een handgranaat'

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!