Video

Rechtop in bed na zware explosie: 'Dit was niet zomaar een handgranaat'

27 juli 2022 om 10:45 • Aangepast 29 juli 2022 om 08:04
nl
De klap van de zware explosie bij een huis aan de Goedenrade in Den Bosch dreunt nog na bij buurtbewoners. Sommigen zaten van schrik meteen rechtop in bed vertellen ze. Dat het gezin dat in het huis woont ook daadwerkelijk doelwit was, geloven buurtbewoners niet.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

UPDATE: Aanslag Den Bosch waarschijnlijk bedoeld voor huis van vriendin Klaas Otto

Het was een enorme klap, dinsdagnacht. Een politieman zegt dat het een zwaar explosief moet zijn geweest: "Dit was niet zomaar een handgranaat". De klap was zelfs op het politiebureau in het centrum van Den Bosch hoorbaar.

"De kans dat zij ergens iets mee te maken hebben is minder dan één procent."

Volgens een buurtbewoonster woont er een gezin met kinderen van 6 en 8 in het huis waar de explosie was. Ze is enorm geschrokken van de harde knal. "Ik zat rechtop in bed van de schrik." Buurtbewoners zijn ervan overtuigd dat de aanslag een vergissing is geweest. "De kans dat die mensen ergens iets mee te maken hebben is minder dan één procent".

Een van de omwonenden heeft zich over het gezin van vier ontfermd en gezorgd dat ze op een andere plek terecht konden. Het gezin is ondergebracht in een appartement verderop in de Maaspoort.

"Er wordt hier zo vaak zwaar vuurwerk afgestoken 's avonds."

Sommige andere buurtbewoners reageren gelaten op de explosie: "Ik schrik niet meer zo snel", zegt er een. Een ander zegt: "Er wordt zo vaak zwaar vuurwerk afgestoken 's avonds."

De buurt is woensdagochtend nog steeds ruim afgezet voor het politieonderzoek. Meerdere huizen in de straat zijn beschadigd geraakt door de klap van de explosie. Van zes huizen zijn de bewoners nog geëvacueerd. Bewoners hopen in de loop van de dag terug naar huis te kunnen. Of dat kan is woensdagochtend nog onduidelijk. De omgeving van het huis is door de politie afgezet en het onderzoek is in volle gang.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!