Video

Huizen beschoten in Oss: twee mannen uit Veghel opgepakt

28 juli 2022 om 11:57 • Aangepast 1 augustus 2022 om 09:22
nl
De politie heeft woensdagmiddag op vier locaties in Veghel een inval gedaan en daarbij twee mannen (22 en 25) aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de beschietingen van huizen in Oss. Ook worden ze verdacht van bedreigingen, een poging tot doodslag en moord. Bij de invallen zijn vuurwapens en drugs in beslag genomen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De mannen zitten vast op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. In de Schadewijk in Oss zijn de afgelopen periode verschillende huizen beschoten. De politie gaat ervan uit dat er een verband is tussen deze beschietingen.

Op donderdag 14 april werd de 23-jarige Mohamed op klaarlichte dag neergeschoten op het Leeuwerikhof. De man werd dodelijk geraakt toen hij op zijn scooter reed. De beschietingen van de huizen lijken te maken te hebben met de dood van Mohamed. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

De politie pakte op deze twee locaties in Veghel twee verdachten op (foto: Persbureau Midden Nederland).
De politie pakte op deze twee locaties in Veghel twee verdachten op (foto: Persbureau Midden Nederland).

Vier beschietingen:
De eerste beschieting van een huis vond plaats op vrijdag 15 juli in de Merelstraat. In een ruit waren meerdere kogelinslagen te zien. Later bleek dat de bewoner van het huis een week eerder was overleden. De bewoner was al enige tijd ziek.

Een dag later, zaterdag 16 juli, was een huis aan de Veekraal het doelwit van een beschieting. De bewoner was wel thuis, maar raakte niet gewond.

Enkele dagen later was er op woensdag 20 juli opnieuw een beschieting. In dat huis zouden bekenden wonen van de 23-jarige Mo die op het Leeuwerikhof werd doodgeschoten. Vrijdag 23 juli is nog een huis aan de Vijversingel beschoten.

LEES OOK:

Verdachte van beschieting in onderbroek en geblinddoekt uit huis gehaald

Arrestaties na beschietingen: wat gebeurde er in de 'maffiabuurt' in Oss?

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!