Video

Explosie bij huis van vriendin Klaas Otto in Den Bosch

31 juli 2022 om 02:40 • Aangepast 1 augustus 2022 om 14:05
nl
Bij een huis aan de Stapelen in Den Bosch is zaterdagnacht een explosie geweest. Het gaat om de woning van de meermaals veroordeelde Grada K. Zij is sinds kort de vriendin van crimineel Klaas Otto, voormalig topman van motorclub No Surrender. Otto is regelmatig in het huis van zijn vriendin gesignaleerd.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Bert van Doorn & Joris van Duin

Rond kwart over een vond de explosie plaats. Meerdere straten rondom de woning werden afgezet. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. Op foto's die Otto op sociale media plaatst, is te zien dat hij en zijn kersverse vriendin op vakantie zijn.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), brandweer en de politie zijn deze ochtend in de Stapelen om onderzoek te doen. Zo is nog niet duidelijk wat de explosie precies heeft veroorzaakt. Omliggende woningen werden niet geëvacueerd.

Vergisaanslag
Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat de wijk Maaspoort wakker wordt door een explosie. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een aanslag gepleegd bij een rijtjeshuis aan de Goedenrade. De woning met daarin een slapend gezin raakte flink beschadigd. Hierbij vielen geen gewonden.

De politie gaf toen aan rekening te houden met een vergisaanslag. De ontploffing zou mogelijk bedoeld zijn voor een ander huis. Betrouwbare bronnen meldden toen aan Omroep Brabant dat de politie ernstig rekening houdt dat het huis van Grada K. het eigenlijke doelwit was. Een politiewoordvoerder wilde dit niet bevestigen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

Zelfde huisnummer
Het rijtjeshuis van Grada K. staat op enkele honderden meters van de woning aan de Goedenrade. Beide panden liggen aan straten die parallel aan de Maaspoortweg lopen en hebben hetzelfde huisnummer.

Sinds woensdag staan er opzichtige beveiligingscamera's in de buurt van beide huizen. Desondanks liet iemand zich zaterdagnacht dus niet weerhouden er iets te laten ontploffen bij de Stapelen. Waarschijnlijk heeft diegene zijn (vlucht)auto in de nabijgelegen Hofstedelaan neergezet. Bij het wegrijden is mogelijk een ongeluk veroorzaakt.

Doorzeefd raam
Het huis van Grada K. was eerder al eens doelwit van extreem geweld. Zo beschoot iemand in maart 2017 de woning met een automatisch wapen. Een raam was met meer dan tien kogels doorzeefd. Wie hierachter zit, heeft de politie nooit kunnen achterhalen.

Grada K. is geen onbekende van politie en justitie. Zij is in het verleden meerdere keren veroordeeld. Zo kreeg zij in 2018 een taakstraf na een gewelddadige caféruzie in Eindhoven. Een jaar later kreeg Grada nog een veroordeling aan haar broek, ditmaal in een witwaszaak. Volgens de rechtbank was toen onduidelijk om hoeveel geld het precies ging, maar justitie schatte dat bedrag op zo'n 216.000 euro. Dat geld zou zijn opgegaan aan luxegoederen en vakanties.

Motorclub
Oud-No Surrender-kopstuk Otto kwam nog vaker met het Openbaar Ministerie in aanraking. Zo werd hij onlangs nog in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor leidinggeven aan een criminele organisatie.

LEES OOK:

Aanslag Den Bosch waarschijnlijk bedoeld voor huis van vriendin Klaas Otto

Aanslag op huis van gezin in Den Bosch lijkt een vergissing

Camera's in Bossche wijk waar explosie huis zwaar beschadigde

De ravage na de explosie dinsdagnacht bij het huis aan de Goedenrade was enorm:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!