Marianne Vos wint puntenklassement Tour de France Femmes: 'Een mooie week' - Omroep Brabant

Marianne Vos wint puntenklassement Tour de France Femmes: 'Een mooie week'

31 juli om 20:15 • Aangepast 1 augustus om 20:11
nl
Marianne Vos kon na de eerste editie van de Tour de France Femmes niet anders dan tevreden zijn. De wielrenster uit Babyloniënbroek won twee etappes, reed enkele dagen in het geel en ze verzekerde zich van de groene trui als beste sprinter: ze was winnares van het puntenklassement. "Het was een ontzettend mooie week", zei Vos tegen de NOS. "Het zijn maar acht dagen, maar het is wel behoorlijk pittig en intens geweest."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

De vorige editie van de Tour de France voor vrouwen was in 2009. Mede dankzij de lobby van Vos, die toen als derde eindigde in het klassement, keerde de wedstrijd terug op de kalender.

De Nederlandse wielrensters wonnen alle vier de truien. Annemiek van Vleuten kreeg als winnares de gele trui, Vos de groene voor beste sprintster, Demi Vollering de bolletjestrui voor beste klimster en Shirin van Anrooij de witte trui voor beste jongere.

In de strijd om de eerste plaats in het bergklassement moest Femke Gerritse uit Rosmalen genoegen nemen met een negende plaats. Dagenlang was ze wel de nummer één van deze rangschikking, In de eindstand moest ze behalve Vollering onder anderen Paulina Rooijakkers uit Heusden voor laten gaan.

Yara Kastelijn beste Brabantse
In de strijd om de gele trui werd Yara Kastelijn de beste Brabantse: de Deurnese eindigde als dertiende. Rooijakkers werd 22e, Vos 26e, Karlijn Swinkels uit Handel 33e, Thalita de Jong uit Bergen Zoom 69e, Gerritse 74, Silke Smulders uit Loon op Zand als 79e en de Helmondse Sabrina Stultiëns als 86e.

LEES OOK:

Marianne Vos streed jaren voor Tour de France die nu eindelijk begint

Ouders van Marianne Vos volgen de Tour voor vrouwen in een camper

Hoogtepunt na hoogtepunt voor wielrenster Femke Gerritse: 'Nu alleen feest'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone