Bergen op Zoom vangt 85 vluchtelingen op in evenementenzaal - Omroep Brabant

Bergen op Zoom vangt 85 vluchtelingen op in evenementenzaal

2 augustus om 19:10 • Aangepast 3 augustus om 18:50
nl
Ook de gemeente Bergen op Zoom wil een duit in het zakje doen om vluchtelingen beter over ons land te verspreiden. In navolging van diverse andere gemeenten in Brabant gaat ze 85 vluchtelingen opvangen. Hiervoor wordt een noodlocatie ingericht in de Stoelemat, vroeger een kruitmagazijn, maar al jaren in gebruik als evenementenzaal.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De eerste bewoners van deze tijdelijke opvang aan de Westersingel komen op 28 augustus aan. Zij blijven er tot 1 oktober. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bepaalt welke mensen er komen.

De noodopvang bestaat uit bedden, sanitaire faciliteiten en eten. Ook worden de vluchtelingen geholpen wanneer ze gezondheidszorg nodig hebben. De gemeente laat verder weten dat alle maatregelen worden getroffen om te bereiken dat de opvang veilig en zonder overlast verloopt. Er is bijvoorbeeld dag en nacht beveiliging aanwezig.

Alle gemeenten in Nederland hebben een dringende oproep gekregen en om mee te werken aan tijdelijke crisisnoodopvang. In West-Brabant geven Woensdrecht en Bergen op Zoom hieraan gehoor. Eerder stelden ook gemeenten als Best, Breda, Den Bosch, Heeze-Leende, Land van Cuijk, Tilburg en Waalre zich gastvrij op.

LEES OOK:

Tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers: Budel ziet het niet zitten

Opvang asielzoekers in Heeze: 'Hier komen geen raddraaiers'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone