112-nieuws: botsing bij Hooipolder • auto belandt in greppel - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: botsing bij Hooipolder • auto belandt in greppel

3 augustus om 16:48 • Aangepast 4 augustus om 10:39
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

18.45

Auto botst tegen bestelbus en belandt in greppel

Op de Koenraadtweg in Maarheeze is rond zes uur een auto achterop een bestelbus gebotst. Na de botsing kwam de auto in een greppel naast de weg terecht. De bus stond stil om andere weggebruikers voorrang te geven. De bestuurster van de auto is door ambulancebroeders onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.30

Ongeluk op de A59 bij Oosterhout

Op de A59 is in de richting van Waalwijk een ongeluk gebeurd. Bij het ongeluk zijn zeker twee auto's tegen elkaar gebotst. Meerdere inzittenden worden door het ambulancepersoneel nagekeken. De oorzaak van de botsing is niet bekend.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
18.05

Gaslek op de N625, weg tussen Maren-Kessel en Lith dicht

Op de weg tussen Empel en Oss (N625) is een gaslek gemeld. De weg is in beide richtingen dicht tussen Maren-Kessel en Lith. Bij wegwerkzaamheden is een gasleiding geraakt en mogelijk ook een elektrakabel. Medewerkers van Enexis zijn bezig om het euvel te verhelpen. Hoe lang dat gaat duren, is nog onduidelijk.

17.20

Fietser gewond na aanrijding met auto

Een fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De botsing gebeurde op de kruising van de Ginnekenweg en Johan Willem Frisolaan in Breda. Een traumahelikopter bracht de trauma-arts naar de plek van het ongeluk. De man is onder begeleiding van de trauma-arts met de ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Het kruispunt is afgesloten voor onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
16.40

Beginnende bosbrand in de kiem gesmoord

Oplettende voorbijgangers hebben woensdagmiddag rond kwart voor vier een bosbrand gemeld bij de meldkamer. De beginnende brand woedde in de omgeving van de Koestraat in het buitengebied van Sint-Michielsgestel. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. En hielden de plek van de brand nog enige tijd nat.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
16.25

Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Drie automobilisten hebben bij een snelheidscontrole op de A16 hun rijbewijs moeten inleveren. Een 32-jarige Belgische bestuurder reed 173 km waar 130 km de maximale snelheid was. Een 27-jarige Tilburger passeerde wegwerkers afgelopen nacht met 131 km waar op dat moment niet harder dan 70 km gereden mocht worden. Een man (40) uit Almere werd woensdagochtend geflitst toen hij met 158 km over de A16 reed. Daar mocht niet harder dan 100 km worden gereden.

16.15

Vrouw beroofd van sieraden, politie zoekt getuigen

Een 55-jarige vrouw uit Tilburg is maandagmiddag beroofd van haar sieraden. Dat gebeurde rond kwart voor twee op de Wolvenweg. Een fietser stopte naast de vrouw en stal haar sieraden, daarna ging hij ervandoor. Na de diefstal fietste de dader weg in de richting van de Westermarkt. Volgens de politie is de dader een licht getinte man van tussen de 30 en 40 jaar. Hij is ongeveer 1.70 meter groot en heeft stoppelbaardje. Hij droeg maandag een donker T-shirt en een zwarte broek met rode biezen.

15.08

File op A58

Door een vrachtwagen met pech stonden weggebruikers op de A58 van Tilburg richting Breda dinsdagmiddag enige tijd vast bij Ulvenhout. Verkeer moest rekening houden met ruim twintig minuten vertraging. De vrachtwagen is inmiddels van de weg en de A58 is weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
14.01

Brand tijdens onkruid verwijderen

Een stuk gras aan de Langvennen Noord in Oisterwijk is in brand gevlogen toen een man daar onkruid wilde verwijderen. Door de hete lucht van zijn machine vatte het stuk vlam. Door de warmte en droogte kreeg hij het vuur niet zelf onder controle. De brandweer had het even later snel onder controle.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
12.30

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Een 34-jarige man uit Roosendaal is dinsdagnacht aangehouden, nadat hij in zijn woonplaats op heterdaad werd betrapt toen hij in wilde breken in een auto. Een getuige zag hem in de Marconistraat het raam van de geparkeerde auto kapotmaken.

Toen de agenten even later aankwamen, was de man al weggefietst. Door het signalement van de getuige konden ze hem even later toch achterhalen. Er ontstond een worsteling. De man kreeg een stroomstoot met een taser, waarna de agenten hem in de boeien konden slaan.

12.10

Gaslek in centrum Oss

Bij graafwerkzaamheden aan de Walstraat in Oss is een gaslek ontstaan. De brandweer heeft het lek in eerste instantie tijdelijk gedicht met een houten stop. Later hebben medewerkers van Enexis de leiding gerepareerd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
11.06

Auto over de kop op A67

Twee auto's en een vrachtwagen zijn met elkaar in botsing gekomen bij het invoegen van de A2 naar de A67 bij Veldhoven. Een van de auto's vloog vervolgens over de kop. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Een van de bestuurders is wel ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De verbindingsweg van de A2 naar de A67 was na het ongeluk een tijd lang afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
10.48

Eindhovenaar die fietsers aanreed weer vrij

De 22-jarige man die vrijdagnacht betrokken was bij een aanrijding op de Mecklenburgstraat in Eindhoven is weer op vrije voeten. Dat bevestigt de politie. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek. Bij de aanrijding raakten twee fietsers zwaargewond. De Eindhovenaar reed in eerste instantie door, maar meldde zich later alsnog op het bureau.

LEES OOK: Doorrijder meldt zich na aanrijding waarbij 2 fietsers zwaargewond raakten

10.35

Hooibalen in brand

De brandweer in Standdaarbuiten is dinsdagavond uitgerukt, omdat er brand zou woeden in het buitengebied. Het bleek uiteindelijk te gaan om 32 hooibalen die vlam hadden gevat. Met behulp van een kraan is het hooi uit elkaar getrokken, zodat het kon worden geblust.

Wachten op privacy instellingen...
10.28

Rook uit vuilniswagen

De bestuurder van een vuilniswagen, zag in de Schrepelstraat in Breda plots rook uit zijn wagen komen. Hij besloot zijn lading op straat te lozen en de brandweer te bellen. Die hebben het een en ander geblust. Door de ravage is de weg afgesloten. Bij het blussen zou behoorlijk wat stank zijn vrijgekomen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
09.13

Hardleerse bromfietser

Een bromfietser in Drunen was dinsdag wel erg hardleers. Hij kreeg eerder al een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs, maar besloot later toch opnieuw op te stappen. Toen agenten hem daarop betrapten, werd zijn bromfiets in beslag genomen. Ook kreeg de bestuurder opnieuw een boete.

06.45

Opnieuw hitteprotocol op de weg

"Vergeet vandaag je flesje water en zonnebril niet", zo waarschuwt Rijkswaterstaat automobilisten nu de temperaturen weer kunnen oplopen tot boven de dertig graden. Ook een paraplu in de auto is vandaag geen overbodige luxe. Die kun je immers gebruiken als parasol om jezelf te beschermen tegen de felle zon mocht je onverhoopt langs de weg stil komen te staan.

Vanwege de tropische temperaturen geldt vanaf 10.00 uur vanochtend opnieuw het hitteprotocol op de weg. Dit houdt onder meer in dat gestrande weggebruikers sneller worden geholpen.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Chauffeurs in de fout langs snelwegen

Meerdere vrachtwagenchauffeurs zijn vannacht langs snelwegen in onze provincie in de fout gegaan. Ze stonden geparkeerd waar dit niet mag, zo constateerde een weginspecteur van Rijkswaterstaat onder meer in de buurt van tankstations aan de A58 bij Oirschot en de A67 bij Veldhoven. In dat laatste geval stuurde de inspecteur de chauffeurs naar Hapert waar een speciale parkeerplaats is voor vrachtwagens.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
20.45

Vrachtwagen en auto botsen op A16 bij Prinsenbeek

Een vrachtwagen en een auto zijn gisteravond op de A16 tegen elkaar gebotst. De auto liep veel schade op en moest worden weggesleept door een berger. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.