Verdachte moord bij bed and breakfast Valkenswaard wil levenslang

5 augustus 2022 om 10:43 • Aangepast 8 augustus 2022 om 09:08
nl
De 46-jarige Martien M. uit Eindhoven vindt dat hij een levenslange gevangenisstraf moet krijgen vanwege de moord op zijn vriendin in een bed and breakfast in Valkenswaard. Zijn advocate zei dit vrijdagochtend na een korte tussentijdse zitting in de strafzaak bij de rechtbank in Den Bosch. M. heeft spijt van zijn daad, vertelde de advocate.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De psycholoog en psychiater die M. onderzochten, vinden hem volledig ontoerekeningsvatbaar en hebben tbs met dwangverpleging geadviseerd. "Als hij geen levenslang krijgt, wil hij dat wel", zei zijn raadsvrouw Lily van Poucke.

'Hij dacht dat hij haar moest redden van iets heel ergs'
M. was in het verleden psychotisch, maar door medicijnen was dat onder controle. Toen hij een relatie kreeg met de 33-jarige Eindhovense, stopte hij met de medicatie. Dat was omdat zijn vriendin niet van de antipsychotica hield. Daardoor kwamen zijn wanen weer terug.

Hij dacht op 1 februari van dit jaar dat hij haar moest redden van 'iets heel ergs', aldus zijn advocate. Dat leidde ertoe dat hij haar sloeg met een fles en doodstak met een mes. De man heeft benadrukt dat hij zelf de keuze maakte om te stoppen met medicatie.

Onderzoek nagenoeg klaar
M. was vrijdag zelf niet aanwezig bij de korte tussentijdse zitting. Het onderzoek is nagenoeg klaar. Op 19 oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

LEES OOK:

Man vermoordde vriendin nadat hij was gestopt met antipsychotica

Dode bij steekpartij in Valkenswaard is vrouw (33) uit Eindhoven

Vrouw overleden na steekpartij in Valkenswaard, man opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!