Willem aangeslagen na overval op zijn gezin: 'Ze gingen tekeer als beesten' - Omroep Brabant

Willem aangeslagen na overval op zijn gezin: 'Ze gingen tekeer als beesten'

vrijdag om 13:39 • Aangepast vrijdag om 14:05
nl
"Ze gingen tekeer als beesten", zegt autohandelaar Willem Jacobs. Donderdagnacht werd zijn gezin thuis in Oud Gastel overvallen. "Het waren vijf of zes mensen en ze hebben alles overhoop gegooid en meegenomen; geld, dure horloges, alle autosleutels en telefoons. Ondertussen werden mijn vrouw en schoondochter onder schot gehouden", vertelt Willem emotioneel.
Profielfoto van Femke de JongProfielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

Het was een avond als alle andere. De familie lag op bed toen Mariska, de vrouw van Willem, een lichtje zag branden in de schuur en naar buiten liep om het uit te doen. Daar aangekomen werd ze van achteren gegrepen en kreeg ze een doek voor haar mond zodat haar gegil gesmoord werd.

"Hij kreeg een klap met een wapen en hield er een gebroken neus aan over."

De overvallers gingen met Mariska naar binnen en hielden met grof geweld ook de twee volwassen zonen en Willem onder bedwang. Een zoon kreeg een klap met een semiautomatisch wapen. "Hij heeft er een gebroken neus aan overgehouden. Het bloed ligt nog op de vloer" zegt Willem. Zelf heeft hij de striemen nog in zijn nek staan van waar ze hem in een wurggreep hielden.

Op de vloer ligt nog bloed van één van de bewoners (foto: Stan Hamacher).
Op de vloer ligt nog bloed van één van de bewoners (foto: Stan Hamacher).

Alle mannen werden geboeid op de grond gelegd, terwijl de dames onder schot werden gehouden en gedreigd werd dat er geschoten zou worden. Alle overvallers waren gemaskerd.

Als autohandelaar heeft Willem altijd relatief veel contant geld in huis. Willem wil niet vertellen hoeveel er gestolen is. De politie raadde dit ook af te vertellen omdat het daderinformatie kan zijn.

"Ook alle telefoons werden meegenomen zodat we niet de politie konden bellen."

Naast geld is ook de Rolex van Mariska meegenomen. Bij Willem is de trouwring van zijn vinger gehaald. Er zijn erfstukken verdwenen. Tassen, parfums en alle paspoorten en rijbewijzen die in huis lagen zijn ook weg.

"Ik heb geen idee wat ze daarmee gaan doen", zegt Willem. Alle autosleutels, ook van wagens die te koop staan, werden gepakt. Alle telefoons zijn ook meegenomen. "Mariska moest bij de buren aankloppen om de politie te bellen."

"Geen idee wie er ons deze horrornacht heeft bezorgd."

Het gezin is gebroken. Willem ziet de beelden van het geweld en de dreigementen met wapens steeds voor zich. Mariska houdt zich staande door de gedachte: we zijn er nog.

De politie doet nog steeds onderzoek in de omgeving. De vluchtwagen is toegetakeld gevonden. Mogelijk zijn de telefoons ergens in de omgeving weggegooid.

Samen met de politie hoopt de familie dat de overvallers ergens op camera staan en dat ze herkend worden. "Geen idee wie er ons deze horrornacht heeft bezorgd", zegt Willem aangeslagen.

LEES OOK: Gewonden bij overval in Oud Gastel, bewoners bedreigd met wapen en beroofd

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.