Hans Smolders doet met BVNL mee aan de provinciale verkiezingen - Omroep Brabant

Hans Smolders doet met BVNL mee aan de provinciale verkiezingen

vrijdag om 16:42 • Aangepast zaterdag om 16:02
nl
Belang Van Nederland, kortweg BVNL, gaat met kartrekkers Hans Smolders en Wybren van Haga meedoen aan de provinciale verkiezingen in maart. Hans Smolders is nog herstellende van longkanker en weet nog niet zeker of hij dan ook daadwerkelijk verkiesbaar zal zijn voor Provinciale Staten in Brabant.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Ik ben nog niet fit. Ik kan daardoor nog niet zeggen of ik ook op de kieslijst zal staan in maart", zegt de Tilburgse politicus. "Maar als ik me verkiesbaar stel, is dat natuurlijk voor de provincie Brabant." BVNL zal in alle twaalf de provincies meedoen.

"We mikken op vijf zetels in Brabant."

"We hebben in heel Nederland al honderd kandidaten met potentie die zich verkiesbaar gaan stellen voor onze partij", vertelt Smolders. In Brabant zal oud-gedeputeerde Eric de Bie de lijsttrekker zijn voor BVNL. "We mikken in Brabant op vijf zetels", zegt Smolders. "Landelijk proberen we tussen de drie en vijf zetels te halen."

BVNL ontstond een jaar geleden nadat drie Tweede Kamerleden voor Forum voor Democratie zelfstandig verder gingen. Onder hen Wybren van Haga en Hans Smolders.

In Brabant zal BVNL zich vooral gaan richten op het bestrijden op van de grootschalige criminaliteit. "Het huidige beleid werkt duidelijk niet. Dat moet anders en slimmer", zegt Smolders.

LEES OOK:

Nieuwe partij Smolders heet Belang van Nederland

Hans Smolders: stoppen en toch steeds weer doorgaan

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone