112-nieuws: auto tegen boom in Veghel • bosbrandje in Oisterwijk - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: auto tegen boom in Veghel • bosbrandje in Oisterwijk

9 augustus om 21:53 • Aangepast 10 augustus om 12:38
nl
In dit liveblog hebben we je deze dinsdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

21.45

Auto tegen boom

Een auto is dinsdagavond tegen een boom gereden op de Bossteeg in Veghel. De twee inzittenden zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht van de weg. Politie, ambulance, brandweer en een traumahelikopter werden ingeschakeld. De Bossteeg werd na het ongeluk afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
De wagen was zwaar beschadigd (foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen was zwaar beschadigd (foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties).
20.45

Bosbrandje in Oisterwijk

Voor de tweede keer deze dinsdag is - uit voorzorg - groot alarm geslagen voor een bosbrand in Midden- en West-Brabant. Ditmaal was het te doen in een natuurgebied aan de Van Tienhovenlaan in Oisterwijk. Volgens een woordvoerder valt de schade andermaal mee. Eerder deze middag werden veel mensen, wagens en materieel ingezet voor een bosbrand in Putte. Door de grote inzet kon ook hier erger worden voorkomen.

Een deel van het gebied in Oisterwijk dat in brand staat (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van het gebied in Oisterwijk dat in brand staat (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
17.45

'Zeer gewelddadige en vluchtgevaarlijke' man opgepakt

De politie heeft maandagnacht in Eindhoven een man aangehouden naar wie ze al enige tijd op zoek was. Hij wordt omschreven als een zeer gewelddadige en vluchtgevaarlijke man. Er was zelfs een Europees opsporingsbevel voor hem uitgevaardigd. De man moest nog een gevangenisstraf van 771 dagen uitzitten.

Agenten zagen net na middernacht over de Marconilaan in Eindhoven een auto rijden waarvan ze dachten dat die in gebruik was van de gezochte man. Hij bleek ook in die wagen te zitten, naast een vrouwelijke bestuurder. Omdat de man niet zijn echte naam wilde zeggen en zich ook niet kon legitimeren, werd hij aangehouden. Vingerafdrukken op het politiebureau gaven agenten de bevestiging dat het om de bewuste man ging. Hij ging de cel in en kreeg een proces-verbaal, omdat hij een valse naam had opgegeven.

17.25

Man tijdens zwemmen in problemen

Omstanders hebben rond kwart voor vijf een man geholpen die tijdens het zwemmen in Drunen in de problemen was gekomen. Hij was aan het zwemmen in een plas aan de Kanaalweg. Nadat hij aan de kant was gehaald, hebben agenten en ambulancemedewerkers zich over hem ontfermd. Hij is uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht.

Politie en ambulance waren in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en ambulance waren in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Het slachtoffer kreeg onder anderen hulp van een recreant (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Het slachtoffer kreeg onder anderen hulp van een recreant (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Wachten op privacy instellingen...
17.10

Grote bosbrand voorkomen, ramptoeristen 'lastig'

De brandweer heeft door met 'heel erg veel' wagens, mensen en materieel voorkomen dat een bosbrand in Putte uit kon groeien tot een zeer grote brand. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft dit gemeld. Het vuur brak tegen kwart voor vijf door nog onbekende oorzaak uit op een perceel aan de Zoekweg. Dank zij de grote inzet bleven de gevolgen beperkt tot een stuk grond van 10 bij 10 meter. Het vuur bleef vooral ondergronds en kon zich niet via de bomen verspreiden. De inzet was zo groot vanwege de aanhoudende droogte.

De woordvoerder laat verder weten dat de brandweer last heeft gehad van 'ramptoeristen'. Het gebied waar de brand woedde is moeilijk bereikbaar en ook moesten er slangen over de weg worden uitgerold. In zo'n situatie zijn pottenkijkers niet gewenst.

16.40

Café in Eindhoven op slot na incidenten

Café Enjoy op de Woenselse Markt in Eindhoven is met onmiddellijke ingang gesloten. Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven heeft dit bepaald, omdat er tijdens een lange periode diverse incidenten zijn gebeurd. Eind juni werd de zaak beschoten, twee jaar eerder was er een dodelijke steekpartij op het terras.

Volgens Jorritsma hebben de exploitanten en het personeel te weinig gedaan om escalatie te voorkomen en tijdig hulp in te schakelen van instanties als de politie. De burgemeester spreekt van onacceptabel geweld: "Horeca moet veilig zijn voor bezoekers en personeel." De zaak moet drie maanden dicht blijven. Verder is voor dezelfde periode de vergunning voor het schenken van alcohol en die voor speelautomaten ingetrokken.

LEES OOK:

Zeker zeven kogelgaten in ramen van Eindhovens café, omgeving is afgezet

Man doodgestoken bij ruzie op terras: 8 jaar cel en tbs

15.25

Brand in natuurgebied in Zeeland, veel hulpdiensten aanwezig

De brandweer rukt dinsdagmiddag met veel hulpdiensten uit in een natuurgebied bij de plaats Zeeland. Daar is een brand ontstaan. Om te voorkomen dat het vuur snel verspreid door de warmte en droogte zijn de brandweer uit Schaijk en Zeeland aanwezig, is er een waterwagen uit Heesch ter plaatste en is er een waterwagen uit Uden onderweg. Vooralsnog gaat het om een middelbrand en is de omgeving afgezet.

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
Er zijn veel hulpdiensten aanwezig (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
De brand is ontstaan in een bosrijke omgeving (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
De brand is ontstaan in een bosrijke omgeving (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
15.00

19-jarige drugsdealer opgepakt

Een man van 19 uit Sint-Oedenrode is zaterdag in de Hoofdstraat in Schijndel aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Dat meldt de wijkagent vandaag. Tijdens een horecadienst merkte hij rond sluitingstijd tussen uitgaanspubliek 'mogelijk dealgedrag' op, zo geeft de wijkagent aan. Bij controle bleek de 19-jarige verdachte een stapeltje geld en enkele gripzakjes met harddrugs op zak te hebben. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. Het onderzoek naar hem loopt nog.

14.00

'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

In verband met het warme weer zijn de openingstijden van de meeste vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant aangepast. Het gaat om de locaties in Den Bosch (Brabanthallen), Veghel en Waalwijk. Deze zijn vanaf vandaag tot en met vrijdag na 13.00 uur dicht. De vaccinatielocatie bij het Willem 2 stadion in Tilburg houdt zijn reguliere openingstijden. Dit omdat de temperatuur daar beter te reguleren is, laat de GGD weten.

Iedereen die een afspraak op een tijdstip na 13.00 uur heeft staan, wordt gebeld voor een nieuwe afspraak in de ochtend of op een andere datum.

13.14

Helmonder (19) meldt zich na overval

De politie heeft een 19-jarige man uit Helmond aangehouden, die ervan wordt verdacht op 2 augustus een Kruidvat-filiaal aan de Brouwhorst te hebben overvallen. Nog diezelfde dag had de politie hem door camerabeelden en verhalen van getuigen op de korrel.

Toch wist hij lange tijd uit handen van de agenten te blijven. Uiteindelijk meldde de man zich maandag zelf op het politiebureau. Hij zit vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

12.30

Scooter botst op lesauto

Een scooterrijder is vanochtend bij een ongeluk aan de Stationsstraat in Roosendaal lichtgewond geraakt. Ter hoogte van het Stationsplein botste de scooterrijder volgens een 112-correspondent achterop een lesauto. De bestuurder werd door medewerkers van de ambulance nagekeken. Het is niet bekend of hij naar het ziekenhuis moest.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
12.10

Dronken automobilist aangehouden terwijl dochtertje alleen thuis is

Een man van 36 uit het Belgische Poppel is vannacht op de Langestraat in Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek dat hij 3,5 keer de toegestane hoeveelheid had gedronken. Op het moment dat de man in de fout ging, was zijn dochtertje van acht alleen thuis. Zij werd door haar opa opgehaald terwijl haar vader in de cel werd gezet.

Agenten zagen de man rond kwart over een met hoge snelheid over de Spoorlaan in de stad rijden. Ze gaven hem een stopteken waarop de man reageerde. Hij bleek gedronken te hebben. Volgens de politie reageerde hij agressief en beledigde hij de agenten die hem wilden controleren. Hij noemde hen onder meer 'sukkels' en 'mongolen'.

Het was niet voor het eerst dat de man met alcohol op achter het stuur zat. Ook bleek op het bureau dat zijn rijbewijs al in 2014 ongeldig was verklaard. De politie noemt de man een veelpleger. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het beledigen van een ambtenaar in functie.

12.00

Nationaal Hitteplan vanaf morgen weer van kracht

Het Nationaal Hitteplan gaat vanaf morgen weer in en geldt voor alle provincies. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten na overleg met weerinstituut KNMI. De komende dagen wordt het warm en is de kans op een hittegolf groot. Daarom blijft het plan waarschijnlijk actief tot na het weekend.

Halverwege juli werd het hitteplan al voor drie dagen in werking gesteld. Het heeft als doel organisaties, professionals en mensen in de zorg te informeren over de verwachte hitte. Zo kunnen zij ondersteuning bieden aan kwetsbare groepen als ouderen en kleine kinderen. Die kunnen door de hitte gezondheidsproblemen ervaren, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, uitdroging en een hitteberoerte.

LEES OOK: Rust nemen, veel water drinken en de hete zon vermijden: zo 'overleef' je deze hittegolf

11.55

Automobilist rijdt honderden meters over de vluchtstrook

Een 34-jarige man uit Hoorn kreeg vanochtend een proces-verbaal nadat hij, zonder snelheid te verminderen, met zijn bedrijfsauto over de vluchtstrook van de A50 bij Sint-Oedenrode reed. Dat deed hij over een afstand van zevenhonderd meter, zo laat de verkeerspolitie Oost-Brabant weten.

De automobilist was niet onder invloed van alcohol of drugs. Hij verklaarde dat hij een opdrachtbon van de vloer wilde rapen.

10.15

UPDATE: de A58 is weer vrij na een autobrand

09.25

Autobrand zorgt voor file op A58

Een brandende auto zorgt vanochtend voor vertraging op de A58 tussen Oirschot en Moergestel. Rijd je van Eindhoven in de richting Tilburg dan moet je rond half tien rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. Er staat een file van vijf kilometer.

08.35

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Een fietser is vanochtend bij een aanrijding met een auto in Loon op Zand zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een man van 44 uit Berkel-Enschot, is met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond acht uur op de kruising van de Finantiën met de Udenhoutseweg. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter in de buurt. Het slachtoffer zou op een elektrische fiets hebben gezeten.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.

22.14

Brand in villa Waalre onder controle

De brandweer had vannacht nog enkele uren nodig om de brand in een villa aan de Irenelaan in Waalre te blussen. Daarom werd er rond tien uur extra verlichting opgebouwd. Het sein brand meester was toen al gegeven. Twee minderjarigen zijn aangehouden. Ze worden ervan verdacht de brand te hebben veroorzaakt door onvoorzichtigheid of roekeloosheid.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
21.54

Woningbrand blijkt schuurtje dat in brand staat

De woningbrand die gisteravond werd gemeld aan de Dagvlinderstraat in Eindhoven blijkt te hebben gewoed in een schuurtje bij een huis. Dat meldt de brandweer. De brand was rond kwart voor tien geblust. Hierbij is onder meer een tuinslang van de buren gebruikt. Volgens een 112-correspondent bestaat het vermoeden dat de brand ontstond toen eigenaar een wespennest wilde weghalen met behulp van vuur.

De schuur kon snel geblust worden (foto: SQ Vision).
De schuur kon snel geblust worden (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.