Peter Gillis trok oorbel uit oor van Nicol en beet in haar neus, zegt OM - Omroep Brabant

Peter Gillis trok oorbel uit oor van Nicol en beet in haar neus, zegt OM

12 augustus om 15:19 • Aangepast 15 augustus om 09:58
nl
Peter Gillis wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin Nicol Kremers heeft mishandeld door aan haar armen en haren te trekken, haar tegen een muur te duwen en een oorbel uit haar oor te trekken. Dit en meer bleek vrijdagmiddag tijdens een eerste zitting in deze zaak bij de rechtbank in Den Bosch. Later op de dag bleek dat de rechtszaak hun vakantie niet kan bederven.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Vooraf was al bekend dat de zaak vrijdagmiddag niet inhoudelijk behandeld zou worden, omdat Nicol nog als getuige gehoord moet worden.

De mishandeling vond op zondag 29 mei rond drie uur 's nachts plaats in het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, dat eigendom is van Gillis. Op dat moment is er ook gebeld met de meldkamer, bleek tijdens de korte zitting. Opnames daarvan worden opgenomen in het bewijsmateriaal. Volgens de officier van justitie is op dit materiaal op de achtergrond te horen hoe Nicol mishandeld wordt. Ze zou door Peter in haar rug en neus zijn gebeten en ook zou hij in haar borsten hebben geknepen.

"Deze berichtgeving is onzin en niet waar."

Het Openbaar Ministerie heeft (OM) zelf de rechtszaak in gang gezet. Aanvankelijk ontkenden Peter en Nicol dat er sprake was van een mishandeling. "Deze berichtgeving is onzin en niet waar", schreef Nicol zelf op haar Instagrampagina.

Later kwamen beiden hiervan terug, toen duidelijk werd dat het OM de zaak voor de rechtbank liet komen, ook al ging Nicol geen aangifte van mishandeling doen.

"We betreuren dat een incident in de privésfeer heeft geleid tot inschakeling van de politie."

Na een periode van radiostilte kwamen beiden alsnog naar buiten met een verklaring over de mishandeling. Het stel 'betreurt dat een incident in de privésfeer heeft geleid tot inschakeling van de politie'. Het statement kwam naar buiten via hun advocaat Ton van den Biezenbos.

Hun raadsman, Peter en Nicol waren vrijdagmiddag niet op de zitting, omdat vooraf duidelijk was dat de inhoudelijke behandeling later is. Wanneer is onbekend. Hun management laat weten dat de betrokkenen 'hopen snel een datum te krijgen' en dat 'Nicol de rechtbank heeft aangegeven op welke data ze beschikbaar is.'

Verder lijkt het echtpaar zich niet druk te maken, zo blijkt uit een verklaring die vrijdagavond laat getoond werd in SBS Shownieuws: "Wij zien dit als de versie van het OM. Wij wachten verder totdat Nicol haar verklaring heeft gegeven bij de rechter-commissaris. Ze genieten nu nog van hun vakantie."

De 60-jarige Peter Gillis is bekend van de realityshow Massa Is Kassa. De 32-jarige Nicol Kremers werkt voor Unique Vastgoed, ook een bedrijf van Gillis. Ze hebben al enige tijd trouwplannen.

Peter Gillis plaatste vrijdag een vakantiefoto uit Italië op Instagram:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.