112-nieuws: motorrijder gewond • brandweer rukt uit voor vliegtuigje - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: motorrijder gewond • brandweer rukt uit voor vliegtuigje

20 augustus om 15:55 • Aangepast 6 september om 14:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.15

Vermiste man Soerendonk is terecht

Wachten op privacy instellingen...
19.00

71-jarige man vermist in Soerendonk

Een 71-jarige man wordt vermist in Soerendonck, zo meldt de politie in een Burgernetmelding. De man rijdt in een scootmobiel. Het gaat om een blanke man met een smal postuur. Hij draagt een blauw/oranje gestreepte trui, een spijkerbroek en zwarte schoenen. Als hij wordt gezien, adviseert de politie om hem niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

18.22

Vliegtuigje landt uit voorzorg op Eindhoven Airport, brandweer rukt uit

De brandweer is zaterdag uitgerukt omdat een klein vliegtuigje uit voorzorg wilde landen op Eindhoven Airport. Het ging om een sportvliegtuigje, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Een blusvoertuig, een hulpverleningsvoertuig en de officier van dienst kwamen naar het vliegveld. In het vliegtuig zaten twee mensen. De landing verliep goed. De brandweer kon terug naar de kazerne en hoefde niet in actie te komen.

Volgens de woordvoerder heeft de piloot waarschijnlijk gedacht dat er iets mis was met het vliegtuig, waardoor er uit voorzorg een landing wordt ingezet.

Of het vliegtuig ook Eindhoven Airport als eindbestemming had is niet duidelijk. Ook is niet bekend waar het vliegtuigje vertrokken was.

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Brand in appartement Sterksel

In een appartement in de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel is vanmiddag rond halfvier brand uitgebroken. De brandweer is met twee bluswagens op de plek van de brand. In het begin was niet duidelijk of er nog iemand in het appartement was. Dat bleek niet het geval. De brand is inmiddels onder controle. Het appartement heeft veel roet- en waterschade opgelopen. Een voorbijganger hoorde een brandmelder afgaan en waarschuwde de hulpdiensten.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vsion
Foto: Dave Hendriks/SQ Vsion
15.15

Motorrijder gewond bij botsing in Breda

Op de kruising van de Tramsingel en de Gieterijstraat in Breda zijn rond drie uur een motor en een bestelbus tegen elkaar gebotst. De motorrijder raakte gewond en wordt behandeld in een ambulance. Hoe het met hem gaat, is niet bekend. De bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht door de politie.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.42

Rijbewijs kwijt na dollemansrit

Een dronken automobilist moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren in Eindhoven. De man probeerde te ontkomen aan een politiecontrole. De man reed weg met een snelheid van 150 kilometer per uur en negeerde daarbij rode verkeerslichten. In de Montgomerylaan kon hij alsnog worden aangehouden. Zijn auto heeft schade. Waar hij die opliep, wordt onderzocht.

13.23

Bewoners Kruisstraat hoorden scooter wegrijden

Bewoners van de Kruisstraat in Veldhoven hoorden rond het tijdstip waarop daar vrijdagnacht brand uitbrak in het gebouw van een omstreden islamstichting een scooter wegrijden. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. De politie onderzoekt of er een verband is.

LEES OOK: Brand verwoest gebouw omstreden islamstichting, politie gaat uit van opzet

Wachten op privacy instellingen...
12.52

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Een fietser is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode. Hij werd aangereden door een automobilist. Na de aanrijding werden meerdere ambulances en een traumaheli opgeroepen. Ook burgerhulpverleners kwamen in actie, met een defibrillator. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht. Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen (foto: SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen (foto: SQ Vision).
12.37

Rijkswaterstaat verbaast zich

Het is zaterdagmiddag onnodig druk op de A2 bij Eindhoven. Daar vinden wegwerkzaamheden plaats. Het verkeer krijgt het advies de N2 te nemen, maar blijkt daar massaal niet voor te kiezen. Dit leidt tot verbazing bij Rijkswaterstaat. "Waarom in de file staan als het niet nodig is?"

Wachten op privacy instellingen...
11.03

Auto slaat over de kop in Boxtel

Een auto is zaterdagochtend over de kop geslagen op de Parkweg in Boxtel. Dit gebeurde rond kwart voor tien nadat de bestuurster met haar auto een boom langs de weg had geraakt. De jonge vrouw is door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen.

Hoe de vrouw op de boom langs de Parkweg in Boxtel kon botsen, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de vrouw op de boom langs de Parkweg in Boxtel kon botsen, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Parkweg in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Parkweg in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
10.53

Man met mes vastgezet

Op de Kruisstraat in Eindhoven heeft de politie vrijdagnacht een man aangehouden die daar met een mes rondliep. De man, die rondliep op blote voeten, is vastgezet vanwege bedreiging.

10.00

Trio aangehouden vanwege heling

Drie mensen zijn donderdag aan de Lage Wipstraat in Zevenbergen aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om een man en vrouw die aan deze straat wonen en een 36-jarige Bredanaar. Een man deed enkele weken geleden aangifte bij de politie, omdat er bij hem licht- en geluidsapparatuur was gestolen. Hij deed zelf onderzoek op online verkoopsites en herkende zijn eigen spullen in een advertentie. Daarop lichtte hij de politie in. Die heeft de verdachten vastgezet. na verhoor zit alleen de Bredanaar nog vast.

09.43

Auto in beslag genomen in Ossendrecht

Een auto is vrijdag tijdens een politiecontrole op de Putseweg in Ossendrecht in beslag genomen. De bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Dit was al de derde keer dat deze 28-jarige inwoner van Putte werd betrapt op autorijden zonder geldig rijbewijs. Dit is ook al de tweede keer dat de auto van de man in beslag werd genomen. De rechter moet nu beslissen of de eigenaar van de auto nog eigenaar blijft, of dat de auto eigendom wordt van de staat.

09.34

Politie brengt man thuis

Agenten zijn vrijdagavond in Rosmalen een 91-jarige man in een scootmobiel te hulp geschoten die zich de weg naar huis niet meer kon herinneren. Een voorbijganger had de man gezien en de politie gewaarschuwd. "Hij was flink nat geregend en had het zichtbaar koud", laat een agent weten. "Wij hebben meneer uit zijn scootmobiel getild en in onze warme auto gezet." De agenten wisten het adres van de man te achterhalen en hebben ze de man en zijn scootmobiel overgedragen aan het zorgpersoneel dat hem al stond op te wachten.

Wachten op privacy instellingen...
07.57

Auto crasht, bestuurder verdwijnt

Een automobilist is er zaterdagochtend vandoor gegaan nadat hij met de auto crashte op de snelweg A50 bij Son. Dit gebeurde rond zeven uur. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder nergens meer te bekennen. De politie is op zoek naar de bestuurder. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto te takelen. De vangrail raakte zwaar beschadigd bij de crash.

LEES OOK: Auto crasht op A50, bestuurder verdwijnt spoorloos

Wachten op privacy instellingen...
De gecrashte auto is meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De gecrashte auto is meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
07.00

Automobilist botst op lantaarnpaal

Een automobilist is zaterdagochtend op een lantaarnpaal gebotst aan de Takspui in Roosendaal. De bestuurder had volgens een agent teveel alcohol gedronken. De automobilist kreeg een rijverbod van zes uur. Hij mocht nog net zijn rijbewijs mee naar huis nemen.

Wachten op privacy instellingen...

05.57

Bestelbus vat vlam in Best

Een bestelbus vatte vrijdagnacht vlam aan het Hoefblad in Best. Het vuur werd rond kwart over vier ontdekt. Volgens een 112-correspondent ging de brandende bestelbus aan het rollen en kwam die tegen een geparkeerde auto tot stilstand. "De immense vlammen sloegen over van de bestelbus naar de auto." De brandweer bluste de auto's.

Wachten op privacy instellingen...
05.56

Gewonden bij botsing Best

Twee mensen zijn vrijdagnacht gewond geraakt nadat ze met de auto waarin ze zaten op een boom botsten langs de Oirschotseweg in Best. Dit gebeurde rond kwart over drie. Een van de twee moest uit de auto bevrijd worden. De gewonden zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De schade aan de auto is groot. Een bergingsbedrijf heeft het wrak meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...
Diverse mensen schoten te hulp na het ongeluk in  Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Diverse mensen schoten te hulp na het ongeluk in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef na de botsing in Best weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef na de botsing in Best weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
04.45

Auto in sloot in Roosendaal

Een automobilist is vrijdagnacht met de auto in een sloot beland langs de Rietgoorsestraat in Roosendaal. "Gelukkig geen gewonden", laat een wijkagent weten. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

Wachten op privacy instellingen...
04.20

Brandstichting bij islamstichting in Veldhoven

In het gebouw van een omstreden islamstichting aan de Kruisstraat in Veldhoven woedde vrijdagnacht brand. Het vuur werd rond halfdrie ontdekt. Volgens een 112-correspondent zou een getuige een verdachte hebben zien weglopen. De schade in het gebouw zou groot zijn. "Er liggen straatstenen in en naast het gebouw, die gebruikt zijn om de ramen in te gooien."

LEES OOK: Brand verwoest gebouw van omstreden islamstichting in Veldhoven

Wachten op privacy instellingen...
03.23

Brand in schuur in Vorstenbosch

In een schuur achter een huis aan het Binnenveld in Vorstenbosch brak vrijdagnacht brand uit. De uitslaande brand trok het nodige bekijks. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Van het schuurtje bleef weinig over.

Wachten op privacy instellingen...
00.59

Tak breekt af en valt op auto

Een tak die afbrak van een boom is vrijdagavond op een geparkeerde auto terechtgekomen aan De Volder in Boxtel. De brandweer werd opgeroepen om de tak weg te halen. Met behulp van de brandweer kon de eigenaar zijn auto onder de tak vandaan rijden. Op het eerste oog leek de schade aan de auto mee te vallen. Vervolgens heeft de brandweer de tak, die nog voor een deel vast zat op hoogte, zover mogelijk afgezaagd.

Wachten op privacy instellingen...
00.51

Scooterrijder botst op auto

Een scooterrijder is vrijdag bekeurd in Schijndel. De scooterrijder had de voorrangssituatie in de Pater Van den Elsenlaan niet goed door en was daar op een auto gebotst. Niemand raakte gewond, maar de agent zag dat de scooterrijder geen rijbewijs heeft en dat de scooter niet verzekerd was. Daarop kreeg de scooterrijder een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
00.48

Winkeldief in Schijndel aangehouden

Een 55-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond aangehouden nadat hij producten probeerde te stelen uit een Albert Heijn-supermarkt aan de Molenstraat in Schijndel. De man probeerde de kassa te passeren met zo'n tweehonderd euro aan onbetaalde spullen, maar het personeel had hem in de gaten en kon de man tegenhouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone