Liveblog

112-nieuws: brand in appartement • auto vliegt in brand na ongeluk A59

31 augustus 2022 om 20:55 • Aangepast 8 september 2022 om 16:22
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.43

Scooterrijder en fietser botsen

Op het fietspad aan de Kempenbaan in Veldhoven zijn een scooterrijder en een fietser tegen elkaar gebotst. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent was de bestuurder van de scooter onder invloed.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
21.48

Zoektocht naar cliënt in Vught

Wachten op privacy instellingen...
21.31

Bewoners moeten appartementen uit na brand

In een appartement aan de Limfalaan in Baarle-Nassau woedde woensdagavond een brand. Het vuur ontstond op de derde verdieping van het gebouw. De brandweer en ambulance waren aanwezig. Omliggende appartementen werden ontruimd, niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.45

Ongeluk op A59 bij Elshout, auto vliegt in brand

Op de A59 is bij Elshout een bestuurder met zijn auto in de vangrail terechtgekomen. De bestuurder zou de macht over het stuur zijn verloren en is gewond geraakt. De ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De auto vloog na een paar minuten in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
18.09

Rijstroken A16 weer open

Wachten op privacy instellingen...
17.25

Ongeluk op A16 bij Moerdijkbrug

Op de A16 richting Rotterdam is bij de Moerdijkbrug een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is dicht, wat om iets voor half zes bijna een uur vertraging veroorzaakt.

Wachten op privacy instellingen...
16.19

File op A67 bij Eindhoven

Op de A67 staat bij Eindhoven richting de Belgische grens een file van zo'n acht kilometer. Bij Eersel staat een vrachtwagen met een klapband. De rechterrijstrook is dicht, wat leidt tot een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
15.42

Scooterrijder gewond na botsing

Een scooterrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Gastelseweg met de Smoorstraat in Roosendaal. De scooterrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
15.04

Fietsster gewond na ongeluk

Een fietsster is gewond geraakt bij een ongeluk op de Eindhovenseweg in Geldrop. De vrouw botste rond twee uur met een voetganger. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter waren aanwezig. De fietsster is onder begeleiding van een trauma-arts met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voetganger hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk.

14.33

Gaslek in Best tijdens werkzaamheden

Op de Oirschotseweg in Best is rond half twee een gaslek ontstaan. Tijdens werkzaamheden werd de hoofdgasleiding geraakt. Volgens een 112-correspondent stroomde heel veel gas er tegelijkertijd uit. De brandweer heeft de omgeving afgesloten en omwonenden geadviseerd om binnen te blijven. Ook de politie en netbeheerder Enexis waren aanwezig.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
13.22

Man schiet in lucht: verdachte opgepakt

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Zundert aangehouden, omdat hij met een vuurwapen in de lucht had geschoten. Dat gebeurde rond half elf op de Mgr. Hopmansstraat in Roosendaal.

LEES OOK: Man schiet in de lucht omdat jongens met gelblaster op voorbijgangers vuren

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
12.05

Veiligheidsregio waarschuwt nogmaals: 'Blijf weg uit de Mariapeel'

Wachten op privacy instellingen...
12.05

De wind blijft het bestrijden van de brand lastig maken

De vraag is hoe het beste een stoplijn kan worden gemaakt, zo constateert onze verslaggever die ter plekke is.

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Zo helpt Defensie bij het blussen van de brand in De Peel

De brandweer heeft bij het bestrijden van de Peelbrand Defensie om hulp. Met blushelikopters kan Defensie in één keer heel veel water op het vuur gooien. De eerste Cougar-transporthelikopter met waterzak, een zogenoemde Bambi Bucket, vliegt inmiddels rond.

Wachten op privacy instellingen...
11.17

Motorrijder gewond na botsing met auto

Een motorrijder is woensdagochtend gewond geraakt bij een botsing met een auto. Dit gebeurde op de Kapittelweg in Breda. De motorrijder is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. Zowel de auto als de motor is meegenomen door een bergingsbedrijf.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
09.45

Vier brandweerpelotons naar De Peel

Vier brandweerpelotons zijn bezig met het bestrijden van de grote natuurgebied De Peel. Daarvan komen twee uit Brabant. De andere twee zijn Limburgs. Ook een blushelikopter, een droneteam en de handcrew uit Overijssel zijn opgeroepen.

De brand breidt nog steeds uit, in de richting van onze provincie. Inmiddels is zo'n twee hectare aan natuur verloren gegaan.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
07.00

Grote natuurbrand in De Peel, net over de grens in Limburg

In De Peel net over de grens in Limburg woedt een grote natuurbrand. De hulpdiensten zijn uitgerukt naar Griendtsveen. Volgens 1Limburg zijn de rookwolken tot in de wijde omtrek te zien. De brand aan de Zwarte Plakweg is opgeschaald naar 'zeer grote natuurbrand'. De eerste melding werd rond half zeven gedaan. De omvang van de brand bedraagt ongeveer 1 hectare.

In 2020 woedde enkele kilometers verderop de Deurnese Peelbrand die zeer moeilijk te bestrijden bleek. Het vuur smeulde wekenlang ondergrond. Uiteindelijk ging 800 hectare natuurgebied verloren. De Deurnese Peelbrand ging de boeken in als de grootste Nederlandse natuurbrand ooit.

LEES OOK: Smeulende Peelbrand na maanden onder controle, rookoverlast neemt af

06.00

Opnieuw geen treinen in Brabant

Vandaag is de vijfde dag van de estafettestaking op het spoor en deze keer zijn Zuid- en Oost-Nederland aan de beurt. De NS adviseert reizigers in onder meer onze provincie ander vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er wordt geen busvervoer ingezet. Gisteren reden er in Brabant ook al geen treinen. Toen staakten NS-medewerkers in Midden-Nederland waardoor er in het hele land nauwelijks treinen reden.

Geen treinen vanaf het station in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).
Geen treinen vanaf het station in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).
22.30

Man aangehouden na botsing

Een man is gisteravond aangehouden, nadat hij op de Essenseweg in Nispen tegen een boom reed en vervolgens tientallen meters verderop aan de andere kant van de weg met zijn auto in de sloot belandde. Hij raakte daarbij niet gewond. Waarom hij werd aangehouden, is nog niet bekend. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.13

Politieheli boven Breda

Meerdere politieteams rukten gisteravond uit voor een vermoedelijke vechtpartij aan de Rombout Keldermanstraat en de Leeghwaterstraat in Breda. Ook hing er een tijdje een politiehelikopter boven de plek. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Ook is onbekend of er mensen zijn aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!