Verkeersdrama Oud Gastel dompelt Bosschenhoofd in rouw: 'Een diep litteken'

4 september 2022 om 16:24 • Aangepast 13 september 2022 om 17:20
nl
Bosschenhoofd is na het verkeersdrama in Oud Gastel, waarbij vrijdagavond twee moeders en twee kinderen uit het dorp om het leven kwamen, in diepe rouw. De inwoners kunnen nauwelijks woorden vinden om het leed te beschrijven. "Het is verschrikkelijk. Dit laat een diep litteken na op het dorp."

Het is stil op straat in Bosschenhoofd, ook bij basisschool ’t Bossche Hart. Leerkrachten van de school kwamen zaterdag al samen om het nieuws te verwerken. De twee omgekomen kinderen zaten op die school. Ze zouden maandag naar een nieuwe school gaan.

"Je wilt niet weten wat voor impact dat hier heeft op de gemeenschap."

Richard Pertijs, inwoner van het dorp, werkte vroeger als conciërge in de basisschool. Ook hij was zondag rondom de basisschool te vinden, en wel met zijn kind. Hij is diep geraakt, zegt hij terwijl hij naar het lege schoolgebouw staart.

"De stemming in het dorp is verschrikkelijk. Het is intriest", vertelt Richard. "Het waren hele lieve mensen, die betrokken waren bij het verenigingsleven", doelt Richard op de twee kinderen en moeders.

"Je wil niet weten wat voor impact dat hier heeft op de gemeenschap. Het is verschrikkelijk. Dit laat een diep litteken na op het dorp."

"Ik heb mijn eigen kind maar een extra knuffel gegeven."

Een andere vrouw rijdt op de fiets langs met haar zoontje. Ze kon het nieuws amper geloven. "Het is het gesprek van de dag", zegt ze. "Ik heb mijn eigen kind maar een extra knuffel gegeven. Het is verschrikkelijk. Wat kun je anders doen?"

Vrijdagavond rond halfzeven ging het helemaal mis op het kruispunt van de Blauwhekken met de Roosendaalsebaan in Oud Gastel. Twee auto's botsten op elkaar. Een grote Mercedes boorde zich in de zijkant van een kleine Toyota met daarin de slachtoffers.

Door de enorme klap kwamen twee moeders en twee kinderen om het leven. Een derde kind raakte gewond. De bestuurder van de andere auto, een 27-jarige man uit Roosendaal, zit vast op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en gevaarlijk rijgedrag.

LEES OOK:

Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

Verkeersdrama Oud Gastel: bestuurder reed gevaarlijk en in huurauto

Basisschool in shock na verkeersdrama Oud Gastel: 'Emoties lopen hoog op'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!