Verkeersdrama Oud Gastel: Roosendaler (27) blijft langer vastzitten

6 september 2022 om 14:49 • Aangepast 15 september 2022 om 16:30
nl
De 27-jarige verdachte in de zaak van het verkeersdrama in Oud Gastel blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt na de voorgeleiding van de man uit Roosendaal bij de rechtbank in Breda. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Bij het ongeluk vrijdagavond vielen vier dodelijke slachtoffers: twee moeders en twee jonge kinderen. Het ging mis op het kruispunt van de Roosendaalsebaan met de Blauwhekken in Oud Gastel. Een in Duitsland gehuurde Mercedes met daarin drie mannen botste met zeer hoge snelheid op de auto met daarin twee vrouwen en drie kinderen.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte roekeloos gereden en is hij hierdoor schuldig aan het dodelijk ongeluk. “Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit. Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen”, aldus de officier van justitie.

Gewond meisje (9) weer thuis
Een 8-jarige jongen, 10-jarig meisje en 39-jarige moeder uit één gezin overleden. De andere vrouw (42) in de auto overleed ook. Haar 9-jarige dochter raakte gewond. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd. Het meisje dat gewond raakte, is inmiddels weer thuis, zo laat het OM dinsdag weten.

De bestuurder van de gehuurde Mercedes, de 27-jarige Roosendaler, werd na het ongeluk aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en gevaarlijk rijgedrag. De andere twee mannen die in de auto zaten, legden een verklaring af op het bureau. Zij werden niet aangehouden.

Aanpak hardrijders
De gemeente Halderberge, waar Oud Gastel onder valt, gaat met omliggende gemeenten en de politie bekijken wat er tegen de hardrijders te doen valt. "Onze eerste prioriteit ligt nu bij de impact die dit heeft op onze gemeente en met name de inwoners van Bosschenhoofd", aldus burgemeester Bernd Roks dinsdagmiddag.

"De uitspraak van het OM past bij wat ik eerder heb gezegd: het is een trend die we steeds vaker zien dat jonge mannen met gehuurde auto’s keihard door onze gemeente rijden. Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder", aldus Roks.

LEES OOK:
Verkeersdrama Oud Gastel: bestuurder reed te hard en in huurauto

Burgemeester boos na drama Oud Gastel: 'Jonge mannen rijden keihard hier'

Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.