Peter Gillis maakt bezwaar tegen dwangsom van één miljoen euro - Omroep Brabant

Peter Gillis maakt bezwaar tegen dwangsom van één miljoen euro

7 september 2022 om 17:52 • Aangepast 19 september 2022 om 15:56
nl
Vakantieparkmagnaat Peter Gillis uit Ommel gaat bezwaar maken tegen een dwangsom van één miljoen euro die hij opgelegd heeft gekregen voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken. In 2020 had de gemeente Peel en Maas geconstateerd dat op De Berckt in Baarlo illegaal arbeidsmigranten werden gehuisvest. De Noord-Limburgse gemeente wil die dwangsom nu gaan innen.
Profielfoto van Liam TollProfielfoto van ANP
Geschreven door

Na de constatering in 2020 had Peel en Maas de dwangsom opgelegd om ervoor te zorgen dat de bewoners vertrokken. In mei van dit jaar werd er bij een nieuwe controle geconstateerd dat er nog steeds arbeidsmigranten woonden op het park. De overtreding is sinds mei nog meermalen ontdekt. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit om het maximale bedrag van één miljoen euro te gaan innen bij de man achter Oostappen-vakantieparken.

Bezwaar al eens afgewezen
Tegen die bekendmaking van de gemeente diende Gillis al een zogeheten zienswijze in, waarin hij bezwaar maakte. Die is al afgewezen door Peel en Maas en Burgemeester en Wethouders besloten woensdag om het geld op te gaan halen. Bij een gemeentelijke commissie kan Gillis daartegen nog bezwaar maken en zijn woordvoerder heeft bekendgemaakt dat die stap ook gezet wordt.

Bij dit tweede bezwaar voert Gillis het argument aan dat de vordering van het geld al verjaard is. Drie jaar geleden zou de gemeente volgens zijn woordvoerder al aan de parkeigenaar gevraagd hebben om niet langer arbeidsmigranten op het park te huisvesten. Toen is er vanuit Gillis een vergunning aangevraagd om woningen te bouwen voor de migranten op de voormalige autoracebaan naast de Berckt.

Nog steeds geen vergunning
"Deze vergunning wordt telkens maar vertraagd door de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft", zegt Gillis' woordvoerder.

Het ligt dus volgens de woordvoerder aan de gemeente en niet aan Gillis waardoor het zo lang duurt. "We zijn nu inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds geen vergunning", legt de woordvoerder uit. "Dus als de gemeente wat voor deze arbeidsmigranten wil betekenen, kan ze haast maken met de vergunningverlening en dan gaat Peter Gillis meteen bouwen."

Volgens Gillis zelf wonen er geen migranten meer in het park. Hij heeft ook lang gesoebat met de gemeente Asten over de al dan niet legale huisvesting van arbeidsmigranten.

LEES OOK:

Onenigheid Gillis en gemeente duurt voort: geen arbeidsmigranten op park

Peter Gillis: beroemd en berucht om deze vijf zaken

Arbeidsmigranten bijna allemaal vertrokken van vakantiepark Peter Gillis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone