Peter Gillis: beroemd en berucht om deze vijf zaken - Omroep Brabant

Peter Gillis: beroemd en berucht om deze vijf zaken

12 augustus om 15:58
nl
Peter Gillis veroverde de harten van duizenden televisiekijkers door zijn eigenzinnige optreden in de realityserie Massa is Kassa. Hij geeft leiding aan een imperium van vakantieparken en verdient daar veel geld mee, maar Gillis komt zo nu en dan ook op een minder positieve manier in het nieuws. Vrijdag werd bekend dat hij is opgepakt voor de mishandeling van zijn vriendin Nicol.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Nacht in de cel voor mishandeling

De 60-jarige Gillis bracht onlangs een nacht in de cel door nadat hij zijn vriendin Nicol had mishandeld op het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Het stel ontkende eerst dat er iets was gebeurd. Later kwamen ze hier op terug en lieten ze weten dat 'een incident in de privésfeer heeft geleid tot inschakeling van de politie'.

Nicol heeft geen aangifte gedaan, maar het Openbaar Ministerie besloot de zaak toch op te pakken. In een eerste zitting bleek dat Gillis ervan verdacht wordt dat hij aan de armen en haren van Nicol heeft getrokken, haar tegen een muur duwde en een oorbel uit haar oor trok. Ook zou hij Nicol in haar rug en neus hebben gebeten en in haar borsten hebben geknepen.

LEES OOK: Peter Gillis trok oorbel uit het oor van Nicol en beet in haar neus

Wachten op privacy instellingen...

Warm hart voor vluchtelingen Oekraïne

Op het moment dat hij de beelden zag van de inwoners van Oekraïne die massaal op de vlucht sloegen voor de verwoestende oorlog tegen Rusland, bood Gillis zijn vakantiepark Prinsenmeer in Asten aan om vluchtelingen op te vangen.

"Toen ik die schrijnende beelden zag op tv, dat deed iets met me", zei hij. "Zoiets moet je niet willen, dus laten we de mensen helpen."

Peter Gillis op vakantiepark Prinsenmeer
Peter Gillis op vakantiepark Prinsenmeer

Boete van een kwart miljoen euro

De realityster ligt al jaren in de clinch met de gemeente Peel en Maas over de illegale huisvesting van honderden arbeidsmigranten op Vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo.. Dat kwam aan het licht toen de FIOD en de politie in 2019 een grootschalige inval deden.

Het kwam hem op een boete van 250.000 euro te staan, maar tot op de dag van vandaag heeft Gillis niet betaald. "Ik denk niet dat ze daar recht op hebben", zei hij in een korte reactie.

Succesvol maar nuchter

De realitysoap 'Massa is Kassa' bij SBS6 is een groot succes maar toch blijft de pater familias er nuchter onder. "We hebben geen geheimen", zei hij eerder tegen Omroep Brabant. "We willen Nederland laten zien hoe het er binnen een familiebedrijf aan toe gaat. Hard werken, gewoon plat."

En als ze vervolgens nog wat mensen met een negatief beeld van de familie op andere gedachten kunnen brengen dan is dat mooi meegenomen, zo vond hij. "Nu zeggen ze, Peter rijdt een grote auto, maar straks zien ze dat ik daar altijd hard voor heb gewerkt en dat ik er nog steeds hard voor werk." Vanaf september is het achtste seizoen van de serie te zien.

Peter Gillis met zijn vriendin Nicol, zonen Ruud en Mark en dochter Inge (foto: Wessel de Groot).
Peter Gillis met zijn vriendin Nicol, zonen Ruud en Mark en dochter Inge (foto: Wessel de Groot).

Onderzoek naar vermeende misstanden door 5 burgemeesters

Begin juni lag Gillis plotseling behoorlijk onder vuur, omdat vijf burgemeesters onderzoek deden naar vermeende misstanden rond zijn vakantieparken. Zelf zegt hij zich niet in de beschuldigingen te herkennen, maar de burgemeesters van Valkenswaard, Cranendonck, Loon op Zand, Peel en Maas en Terneuzen zien in hem een ondernemer die steeds de regels aan zijn laars lapt.

Volgens hen maakt Gillis zich schuldig aan het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. Ook zou hij zonder vergunningen bouwen, uitbreiden en horeca uitbaten. De gemeentes gaan via juridische procedures de strijd met hem aan. Zij worden daarin ondersteund door opsporingsinstanties die onderzoek doen naar de misstanden rond de parken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.