112-nieuws: kat zit vast onder auto • man betrapt met joint achter stuur - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: kat zit vast onder auto • man betrapt met joint achter stuur

12 september om 15:03 • Aangepast 19 september om 17:08
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.20

Kat zit vast onder auto in Boxtel, brandweer krijgt 'm er niet uit

Voorbijgangers hoorden maandagavond een kat in het nauw aan de Nimrodlaan in Boxtel. Het dier blijkt vast te zitten in een geparkeerde auto. De dierenambulance, politie en brandweer zijn ingeschakeld. De brandweer heeft geprobeerd om de bodemplaat van de auto eraf te halen maar dat lukt niet.

De politie schakelt met de eigenaar van de auto om te kijken wat voor mogelijkheden er nog zijn. De kat laat ondertussen van zich horen.

De kat zit vast onder de auto in Boxtel (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
De kat zit vast onder de auto in Boxtel (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
De brandweer probeert het dier tevergeefs te bevrijden (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
De brandweer probeert het dier tevergeefs te bevrijden (foto: Sander van Gils - SQ Vision).
21.15

Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol

Een koe heeft maandag een groot aantal brandweerlieden flink bezig gehouden in Gemonde. Het dier stond vlakbij het Hooibrugpad in Gemonde in de wei en kwam door nog onbekende oorzaak in de rivier De Dommel terecht.

Iets na vijven maandagmiddag kwam de eerste melding binnen van de koe te water ter hoogte van het Hooibrugpad in Gemonde. Volgens een 112-correspondent kwamen uiteindelijk achttien brandweerlieden ter plaatse om het dier uit het water te redden.

Met hulp van een speciaal takelteam van de brandweer in Berlicum wisten ze de koe te bereiken. Het dier werd op het droge gehesen. Maar de koe sprong er vervolgens weer terug in. Uiteindelijk duurde het in totaal twee uur voordat het dier veilig op de kant stond (en bleef).

LEES OOK: Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol

Wachten op privacy instellingen...
Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol
Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
21.10

Kind heeft nepwapen in huis, moeder belt politie

Wachten op privacy instellingen...
19.57

Automobilist betrapt met joint achter het stuur

Een 24-jarige bestuurder is maandagmiddag door de verkeerspolitie betrapt op het roken van een joint achter het stuur. De man werd aangehouden op de N2 ter hoogte van Eindhoven Airport.

De man ontkende in eerste instantie dat hij zat te blowen, maar uit een speekseltest bleek al snel dat hij wel degelijk onder invloed was.

Op het politiebureau is bloed afgenomen. De jongeman werd anderhalf jaar geleden ook betrapt voor het rijden onder invloed van wiet.

16.27

Rechterrijstrook van A73 is nog dicht bij Vierlingsbeek

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Ongeluk met vrachtwagen op A4, ruim een half uur vertraging

Wachten op privacy instellingen...
16.10

Vrachtwagen met papier in brand, een rijstrook weer vrijgegeven

De oplegger die in brand staat op de A73 is geblust, de lading bevatte papier. Tussen Boxmeer en Vierlingsbeek is inmiddels een rijstrook vrijgegeven, zo meldt Rijkswaterstaat. De rechterrijstrook blijft tot 19.00 uur dicht.

Dat geldt ook voor de toerit Boxmeer naar naar de A73 richting Maasbracht. Volgens Rijkswaterstaat geeft omrijden geen voordeel meer.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SK Media - SQ Vision
Foto: SK Media - SQ Vision
15.28

Vrouw loopt bebloed over straat, man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 32-jarige man is maandagochtend bij zijn huis aangehouden voor huiselijk geweld. Rond half zeven in de ochtend kreeg de politie een melding dat een vrouw bebloed in haar nachtkleding over straat liep. Ze had schaafwonden en blauwe plekken. De verdachte stond voor zijn huis, hij wilde niet mee met de politie en reageerde agressief.

Met behulp van pepperspray wisten ze de man mee te nemen. Zijn partner heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld.

15.25

Oplegger van vrachtwagen in brand op A73, verkeer omgeleid over Eindhoven

Op de A73 van Nijmegen naar Maasbracht staat een oplegger van een vrachtwagen in brand. De weg is dicht tussen Boxmeer en Vierlingsbeek. Het verkeer wordt omgeleid over de A50, A2 en A67.

Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting duurt.

Foto: SK Media - SQ Vision
Foto: SK Media - SQ Vision
Foto: SK Media - SQ Vision
Foto: SK Media - SQ Vision
15.01

Verdachte steekpartij vast

De politie heeft maandagochtend een 59-jarige Tilburger aangehouden in verband met de steekpartij die in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september plaatsvond op de Havermarkt in Breda. Daarbij raakte een 35-jarige man uit Vught gewond. Agenten verleenden eerste hulp tot het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht kon worden. Kort na de steekpartij werd al een 31-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij is verhoord, maar wordt niet langer als verdachte beschouwd.

14.49

Kilometerslange file op A73

Verkeer op de A73 van Maasbracht richting Nijmegen moet vanaf Haps rekening houden met een fikse file. Bij Nijmegen-Dukenburg gebeurde rond halfdrie maandagmiddag een ongeluk. Een rijstrook werd afgesloten. Dit leidde rond kwart voor drie tot meer dan een halfuur vertraging. Rond kwart over drie was de vertraging afgenomen tot tien minuten.

13.31

Vrachtwagen met klapband op A16

Er waren van kwart over een tot kwart over twee maandagmiddag problemen op de A16 van Breda richting Rotterdam. Bij Zwijndrecht stond een vrachtwagen met een klapband. Twee rijstroken werden afgesloten. Dit leidde rond twee uur 's middags tot een acht kilometer lange file vanaf knooppunt Klaverpolder, goed voor twintig minuten vertraging.

13.20

Auto strandt op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is rond één uur maandagmiddag afgesloten vanwege een kapotte auto bij de afrit Kerkdriel. Dit leidde rond drie uur tot een zeven kilometer lange file vanaf Sint-Michielsgestel, goed voor een klein uur vertraging.

13.03

'Explosief' in Bergeijk blijkt stuk beton

Het vermeende explosief dat maandag rond het middaguur werd gevonden tijdens werkzaamheden aan de Nieuwstraat in Bergeijk, blijkt een stuk beton dat een roestbruine kleur had. Dat maakte de politie rond halftwee 's middags bekend. In eerste instantie werd gedacht aan een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. Daarop werd een afzetting gemaakt en werd een specialist opgeroepen. Toen bleek dat het ging om beton werd de afzetting opgeheven en werden de werkzaamheden hervat.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Vanwege de vondst van het mogelijke explosief in Bergeijk werd een deel van de weg afgezet (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vanwege de vondst van het mogelijke explosief in Bergeijk werd een deel van de weg afgezet (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
12.45

Problemen met spoorbrug

Er waren rond kwart over twaalf maandagmiddag korte tijd problemen op het spoor tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Die werden veroorzaakt door een defecte spoorbrug. De problemen waren rond een uur maandagmiddag opgelost. In eerste instantie vreesde de NS nog dat de problemen niet voor halfdrie zouden zijn opgelost.

12.19

Kraanmachinist gewond in Dorst

Een kraanmachinist is maandagochtend gewond geraakt toen zijn kraan omviel langs de Vijftig Bunderweg in Dorst. Daarmee wilde hij een trilplaat lossen vanaf een vrachtwagen. De man kwam bekneld te zitten. Maar toen de brandweer aankwam, bevond het slachtoffer zich al in de ambulance. Met een kraan van de brandweer is de graafmachine terug op de vrachtwagen gezet. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Het slachtoffer wilde in Dorst een trilplaat lossen toen het misging (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Het slachtoffer wilde in Dorst een trilplaat lossen toen het misging (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
12.17

Olie op wegdek, afrit dicht

De verbindingsweg van knooppunt Galder naar de A16 richting Rotterdam is maandag rond het middaguur afgesloten vanwege olie op het wegdek. Hoe lang deze weg afgesloten blijft, is niet bekend.

12.01

Treinproblemen opgelost

Op de trajecten Eindhoven-Den Bosch en Eindhoven-Tilburg rijden sinds twaalf uur maandagmiddag weer treinen. In de ochtend lag het treinverkeer enige tijd stil vanwege uitgelopen werkzaamheden.

LEES OOK: Treinen vanuit Eindhoven rijden weer naar Den Bosch en Tilburg

Drukte op station Eindhoven (foto: René van Hoof).
Drukte op station Eindhoven (foto: René van Hoof).
11.45

Man vast na huiselijk geweld

Een 32-jarige man is maandagochtend aangehouden in Sint Willebrord vanwege huiselijk geweld. De politie werd rond halfzeven gewaarschuwd dat een bebloede vrouw in nachtkleding door Sint Willebrord liep. Toen de agenten aankwamen, zagen ze dat de vrouw schaafwonden en blauwe plekken had. De verdachte stond op dat moment voor zijn huis. Hij was erg agressief en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Agenten hadden pepperspray nodig om hem onder controle te kunnen krijgen.

11.29

Automobiliste buiten levensgevaar na crash

Een 21-jarige automobiliste uit Made is zondagavond gewond geraakt nadat ze met haar auto crashte op de Overdiepsekade in Waspik. Ze reed twee lantaarnpalen uit de grond, reed over een zogenoemde varkensrug en daarna kwam haar auto op de zijkant onder aan het talud tot stilstand. De vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakte maandagochtend bekend dat de vrouw buiten levensgevaar is en spreekt van een engeltje op haar schouder.

De auto crashte op de Overdiepsekade in Waspik (foto: Facebook politie Waalwijk).
De auto crashte op de Overdiepsekade in Waspik (foto: Facebook politie Waalwijk).
09.41

Ongeluk op A58

Verkeer op de A58 van Breda richting Eindhoven moest maandagochtend rekening houden met veel vertraging na een ongeluk dat rond halftien gebeurde bij Moergestel. Daar moesten twee voertuigen geborgen worden. Vanwege deze werkzaamheden moest het verkeer richting Eindhoven een halfuur lang over een rijstrook. Het gevolg: veertig minuten vertraging. Rond tien uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
08.09

Fikse vertraging na ongeluk op A2

Op de A2 van Maastricht richting Eindhoven moest het verkeer maandagochtend rekening houden met een flinke file. Daar botsten rond halfacht twee auto's en een bestelbusje op elkaar bij Budel. Twee rijbanen en de toerit werden afgesloten. De politie liet het verkeer op de toerit gedoseerd de snelweg oprijden. Het verkeer dat zich al op de snelweg bevond, moest hiervoor telkens worden stilgelegd. Dit leidde tot drie kwartier vertraging. Rond halfnegen werd de weg vrijgegeven. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het ongeluk op de A2 bij Budel leidde tot fikse problemen op de weg (foto: WdG/SQ Vision).
Het ongeluk op de A2 bij Budel leidde tot fikse problemen op de weg (foto: WdG/SQ Vision).
Het ongeluk op de A2 gebeurde bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).
Het ongeluk op de A2 gebeurde bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).
08.05

Ongeluk op A16

Ook op de A16 van Breda richting Rotterdam werd maandagochtend een rijstrook afgesloten, na een ongeluk bij de Moerdijkbrug. Die rijstrook werd rond kwart over acht 's ochtends weer vrijgegeven. De vertraging viel mee, die bedroeg zo'n tien minuten.

07.00

Problemen op het spoor

Op de trajecten Eindhoven-Den Bosch en Eindhoven-Tilburg rijden maandagochtend geen treinen vanwege uitgelopen werkzaamheden. Door capaciteitsproblemen kunnen er geen vervangende bussen worden ingezet. Het is nog onduidelijk hoelang dit precies gaat duren. Reizigers wordt geadviseerd om de reisinformatie in de gaten te houden. Naar verwachting is het probleem om twaalf uur 's middags verholpen.

LEES OOK: Geen treinen vanuit Eindhoven naar Den Bosch en Tilburg

02.00

Man met schotwond aan been

De politie heeft zondagnacht kort na twee uur een man op straat gevonden met een schotwond in zijn been. Ook is er een vuurwapen aangetroffen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "De man is niet erg bereidwillig om met ons te praten. We houden daarom met alle scenario's rekening", twittert de politie.

LEES OOK: Man met schotwond aan zijn been op straat gevonden in Tilburg

Wachten op privacy instellingen...
00.30

Auto botst op boom en komt in sloot terecht

Een auto is zondagnacht tegen een boom gebotst en is vervolgens in een sloot naast de weg beland. Het ongeluk gebeurde op de Dempseystraat in Langenboom. De bestuurder had volgens de politie gedronken en was niet in het bezit van een rijbewijs. Onder politiebegeleiding is de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
22.00

Huurscooter brandt uit

Op de Wolfsweidelaan in Rijen is een huurscooter uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de scooter geheel werd verwoest. De accu van de scooter werd door de brandweer in een bak water gedompeld. Omstanders zagen jongens wegrennen van de brandende scooter. De politie onderzoekt de zaak.

Wachten op privacy instellingen...
20.45

Gaskraan in Tilburg opengedraaid

De politie heeft zondag aan de Dussekstraat in Tilburg een persoon opgepakt die wordt verdacht van het opendraaien van een gaskraan. Dat gebeurde nadat rond 18.00 uur een aantal woningen werd ontruimd nadat omwonenden hadden gemeld dat er al twee dagen lang een gaslucht te ruiken was.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone