Liveblog

112-nieuws: man onwel geworden • elf mensen opgepakt na vechtpartij

17 september 2022 om 20:21 • Aangepast 29 september 2022 om 09:36
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.00

Voetbalsupporters gooien met stenen en fakkels

Een steward is zwaargewond geraakt bij een mishandeling na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Top Oss. Supporters gingen met elkaar op de vuist en gooiden met fakkels en stenen naar de politie. Daarbij zijn ook andere stewards gewond geraakt. Meerdere mensen zijn aangehouden.

LEES OOK: Voetbalsupporters gooien met fakkels en stenen, steward zwaargewond

21.20

Twee mensen gewond na neerschieten hond

Een politieagent heeft zaterdagavond een zeer agressieve hond neergeschoten in de Hikspoorsstraat in Helmond. Twee mensen die in de buurt stonden, zijn licht gewond geraakt. De hond is overleden.

LEES OOK: Agent schiet agressieve hond dood, twee mensen raken gewond

20.19

Elf mensen aangehouden na vechtpartij

In Waalwijk zijn elf mensen aangehouden vanwege een vechtpartij. Volgens de politie ontstond de vechtpartij tussen vermoedelijk twee groepen in de wijk Bloemenoord. Niemand is gewond geraakt. De verdachten zitten vast en worden later verhoord.

LEES OOK: Elf mensen opgepakt na vechtpartij in Waalwijk

17.23

Man onwel tijdens in bedwang houden

Beveiligers van muziekfestival Breda Barst probeerden een man, die agressief zou zijn, onder controle te houden. Terwijl ze dat deden, werd de man onwel. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter cirkelde enige tijd boven Park Valkenberg, maar is niet geland. Ook de brandweer was aanwezig, die was opgeroepen om te reanimeren.

Wat de reden is dat de man onwel werd, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek. De plek waar de man onwel werd, is met witte hekken afgezet.

Wachten op privacy instellingen...
15.53

Zwaan op de A2

Op de A2 van Eindhoven naar Utrecht loopt een zwaan over de weg. Bij knooppunt Empel is daarom de linkerrijstrook dicht. Dit leidt tot een kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.26

Autobrand op A58

Op de A58 van Breda richting Tilburg staat sinds een uur zaterdagmiddag een auto in brand bij de afrit Tilburg Centrum-West. Vanwege de autobrand is een rijstrook daar afgesloten. Dit leidde rond kwart voor twee 's middags tot een uur vertraging vanaf Bavel.

13.08

Botsing auto's in Breda

Twee auto's zijn zaterdagmiddag op elkaar gebotst op de Ettensebaan, net voor de kruising richting de snelweg. Er raakte niemand gewond. Een bergingsbedrijf haalde de auto’s van de weg.

De bestuurder van de zilvergrijze auto botste op zijn voorganger (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De bestuurder van de zilvergrijze auto botste op zijn voorganger (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Ettensebaan, net voor de kruising richting de snelweg (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Ettensebaan, net voor de kruising richting de snelweg (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.30

Wapen in auto

Een 45-jarige Pool is vrijdagmiddag aangehouden op de Langeweg in Woensdrecht. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de man een vuurwapen, een patroonhouder en een stroomstootwapen in zijn auto had liggen. Deze spullen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. In het politiebureau bleek dat het vuurwapen een alarmpistool is. De verdachte heeft afstand gedaan van de spullen. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt deze zaterdag verhoord.

12.32

Automobilist vast na dollemansrit

Een 20-jarige man uit Sint Willebrord is vrijdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Wouwse Plantage. Hij wordt verdacht van poging doodslag. Hij ramde meerdere keren een politieauto. Een surveillerende agent wilde de automobilist rond kwart over zeven aanspreken op de Noordweg in Putte na het zien van een mogelijke drugsdeal. De verdachte er meteen vandoor en haalde levensgevaarlijke capriolen uit. Hij is vastgezet.

LEES OOK: Automobilist ramt politieauto's tijdens dollemansrit door West-Brabant

12.09

Automobilist Roosendaal vermoedelijk dronken

De bestuurder van de auto die vrijdagnacht op een boom botste langs de Rietgoorsestraat in Roosendaal had waarschijnlijk teveel gedronken. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. In de auto zaten vier jonge mannen uit Wouw: een 24-jarige en drie 25-jarigen. Ze zijn in ambulances naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De auto waarin het viertal zat, is voor nader onderzoek in beslag genomen.

11.00

Duitsers zwaargewond bij crash Linden

Bij de crash die vrijdagnacht plaatsvond op de Oostermeerweg in Linden zijn twee Duitse mannen zwaargewond geraakt. Dat maakte de politie zaterdag rond elf uur bekend. De auto waarin zij zaten, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste op een boom, sloeg over de kop en vatte vlam. Een van de mannen zou volgens een 112-correspondent uit de auto geslingerd zijn. Volgens de politie is dit nog niet met zekerheid te zeggen. De mannen waren aanspreekbaar toen ze naar een ziekenhuis werden gebracht.

LEES OOK: Twee Duitsers zwaargewond bij crash in Linden, auto vat vlam

10.48

Ongeluk op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Eindhoven richting Maastricht werd rond halfelf zaterdagochtend afgesloten na een ongeluk bij knooppunt De Hogt. Dit leidde rond kwart voor elf tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt Batadorp, goed voor ruim twintig minuten vertraging. Rond elf uur waren de problemen alweer verleden tijd.

09.52

Doorrijder aangehouden

Een 61-jarige Bredanaar is vrijdagnacht aangehouden nadat hij op de kruising van de Wilhelminasingel met de Vierwindenstraat in Breda een fietser aanreed en vervolgens doorreed. Dit gebeurde rond halfeen. Agenten konden de verdachte op de Beverweg tegenhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht hij naar huis. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

09.49

Aanhouding vanwege witwassen

Een 26-jarige man uit Breda is vrijdagavond aangehouden vanwege witwassen. Hij liep tegen de lamp toen surveillerende agenten de auto waarin hij als bijrijder zat rond negen uur op de Industriekade aan de kant zetten voor controle. In de auto roken zij een wietlucht. De man gaf daarop aan wat hennep bij zich te hebben. In een tasje vonden agenten een groot geldbedrag, dit is in beslag genomen. De verdachte is meegenomen voor verhoor.

06.23

Auto vat vlam in Tilburg

Een auto in de Edisonlaan in Tilburg is vrijdagavond zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Het vuur werd rond kwart voor twaalf ontdekt. De brand ontstond aan de voorkant van de auto. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door kortsluiting .Volgens een 112-correspondent had de eigenaar van de auto eerder op de dag al problemen met de elektrische installatie van de auto. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en weggebracht.

De brandweer bluste de auto in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
05.24

Drie gewonden bij botsing Tilburg

Drie mensen zijn vrijdagnacht gewond geraakt in Tilburg nadat de auto waarin zij zaten van achteren werd aangereden. Dit gebeurde rond halfvijf bij de stoplichten op de Blaakweg richting Goirle. Volgens een 112-correspondent reed een andere automobilist met hoge snelheid in op de auto, die stilstond voor het verkeerslicht. De automobilist die op de auto inreed, zou volgens een 112-correspondent gedronken hebben.

LEES OOK: Gewonden bij aanrijding Tilburg, automobilist rijdt van achteren in op auto

04.13

Vier gewonden bij botsing Roosendaal

Vier mannen zijn vrijdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk in het buitengebied van Roosendaal. De auto waarin zij zaten, botste rond twee uur op een boom naast de Rietgoorsestraat. Vanwege de ernst van de situatie kwam onder meer een traumaheli naar de Rietgoorsestraat. De bestuurder van de auto zat bekneld en moest uit de auto worden bevrijd. Daarna zijn alle slachtoffers naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

03.58

Automobilist aangehouden na rijden onder invloed

Een automobilist is vrijdagnacht aangehouden na een ongeluk op de afrit van de A4 bij Dinteloord. De bestuurder raakte daar van de weg en raakte een bewegwijzeringspaal. Uiteindelijk kwam de auto tientallen meters verderop, op de parallelweg langs de Noordlangeweg, tot stilstand. Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd, maar de bestuurder was niet gewond. De automobilist is aangehouden vanwege rijden onder invloed.

De auto eindigde op de parallelweg langs de Noordlangeweg in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto eindigde op de parallelweg langs de Noordlangeweg in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
00.37

Automobilist uit auto geslingerd

Een automobilist is vrijdagavond rond middernacht gewond geraakt bij een crash op de Oostermeerweg in Linden. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste op een boom. De auto sloeg over de kop en vatte vlam. De automobilist zou volgens een 112-correspondent uit de auto geslingerd zijn. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumateam naar Linden. Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken.

LEES OOK: Automobilist uit auto geslingerd bij crash in Linden, auto vat vlam

Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar Linden (foto: SK-Media).
Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar Linden (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!