Haringvlietbrug weer helemaal open na spoedreparatie

27 september 2022 om 21:23 • Aangepast 29 september 2022 om 07:12
nl
De A29 over de Haringvlietbrug is vanaf dinsdagavond weer helemaal open. De parallelbaan was sinds 2 september dicht, omdat er problemen waren met de steunbalken onder het wegdek. Rijkswaterstaat moest in totaal 2500 bouten in die balken vervangen, omdat ze niet meer goed waren.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Het verkeer kan vanaf acht uur dinsdagavond weer van de hele brug gebruikmaken na een reparatie van ruim drie weken. In de schoorverbindingen werden begin september afgebroken bouten gevonden. Een schoor is een schuine steunbalk, die het overhangende gedeelte van de brug ondersteunt.

2500 bouten
De gebroken bouten zijn vervangen. Alleen toen Rijkswaterstaat andere bouten van de schoorverbindingen ging controleren, bleken die niet meer zo sterk als dat ze moesten zijn.

Daarom is besloten alle in totaal 2500 bouten van de schoorverbindingen te vervangen, aan beide kanten van de brug. De brug verbindt Brabant met de Hoeksche Waard.

Overlast
De afsluiting van de parallelbaan voor al het gemotoriseerd verkeer leidde tot flink wat overlast. Weggebruikers die bijvoorbeeld naar de strandjes en horeca wilden, moesten over de snelweg. Voetgangers en (brom)fietsers konden wel over de parallelbaan.

Landbouwverkeer mocht alleen op bepaalde tijden onder begeleiding van een weginspecteur over de hoofdrijbaan van de Haringvlietbrug. Ook de scheepvaart moest oppassen, omdat er pontons in het water lagen met daarop kranen waar vanaf gewerkt werd aan de steunbalken.

LEES OOK:

Linkerrijstroken op Haringvlietbrug verbreed

Iets meer ruimte voor verkeer Haringvlietbrug, maar lage snelheid blijft

Zo hevig trilt de Haringvlietbrug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!