Racket Van Rijthoven heeft nieuwe eigenaar: 'Ga er voorzichtig mee spelen'

29 september 2022 om 07:30 • Aangepast 30 september 2022 om 09:10
nl
Het tennisracket waarmee Tim van Rijthoven in juni het Libéma Open in Rosmalen won, krijgt een nieuwe eigenaar. Het is geveild voor het goede doel, de English for Kids Foundation. Ewald Sieben bood 500 euro en kan zijn geluk niet op. "De rest stopte gelukkig op tijd met bieden."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het racket was woensdagavond een van de vele spullen die werden geveild. Tim van Rijthoven en zijn moeder, Marieke Vermaas, werden een tijdje terug door de organisatie benaderd met de vraag of zijn racket ook geveild mocht worden. "Tim is altijd heel bescheiden. Hij vroeg zich alleen af wie er nou een racket van hem zou willen hebben. Maar het leek Tim wel leuk om te doen, omdat het een goed doel is", vertelt Marieke na de veiling.

Tim was er zelf niet bij, hij zit in het buitenland voor een toernooi. Maar moeder Marieke heeft hem meteen geappt dat zijn racket 500 euro heeft opgebracht. "We hadden allebei geen verwachtingen over hoeveel het zou opbrengen. Alles is mooi meegenomen en dit is een mooi bedrag."

"Ik wil weer gaan tennissen."

Ewald Sieben is nu de nieuwe eigenaar van het racket waarmee Tim de Rus Daniil Medvedev versloeg. "Ik ben 68 jaar oud en wil weer gaan tennissen, dus ik heb een goed racket nodig", lacht hij.

Ewald kent Tim en Marieke persoonlijk en wist al van tevoren dat hij dit racket wilde hebben. "Toen hij het toernooi won, was ik net zo trots als Marieke. Ik heb hem heel goed gevolgd. Toen bleek dat hij zijn racket ter veiling wilde aanbieden, stond voor mij al vast dat ik het wilde hebben. Gelukkig stopte de rest bij vijfhonderd euro met bieden." Ewald krijgt er ook nog een gesigneerde bal bij.

Wanneer Ewald met zijn nieuwe racket gaat spelen, durft hij nog niet te zeggen. "Ik moet nu wel echt weer beginnen, want ik ben al uitgedaagd door verschillende mensen hier. Ik ga er wel heel voorzichtig mee spelen, niet ermee gooien bijvoorbeeld. Maar op mijn leeftijd doe je ook niet zulke gekke dingen, dus dat komt goed."

LEES OOK:

Tim van Rijthoven voltooit sprookje met sensationele winst van Libéma Open

Vader Ton over zoon Tim van Rijthoven: 'Ik wist wel dat hij het kon'

Tim van Rijthoven gaat even de tijd nemen 'om me alles te realiseren'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!