Chaos op Eindhoven Airport houdt aan: ook zondag nog problemen - Omroep Brabant

Chaos op Eindhoven Airport houdt aan: ook zondag nog problemen

1 oktober om 22:11 • Aangepast 11 oktober om 16:16
nl
Het probleem met het bagagesysteem op Eindhoven Airport was zaterdagavond laat nog niet opgelost. Rond elf uur was het nog altijd druk op de luchthaven. Door de problemen konden passagiers vaak pas na lang wachten uit het vliegtuig en ook vertrekkende vluchten hadden er last van. Eindhoven Airport verwacht dat er ook zondag nog problemen zullen zijn met het vluchtschema.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door
Janneke Bosch & Rochelle Moes

De luchthaven meldde zaterdagavond laat dat er 'hard gewerkt werd aan een noodsysteem'. "Maar waarschijnlijk hebben de problemen met het bagagesyteem ook zondag nog hun weerslag. "De storing heeft impact op het vluchtschema van zondag", zo twitterde een woordvoerder van de luchthaven. Ze raadt reizigers aan om hun website in de gaten te houden voor details.

Intussen maakten de passagiers die toen nog in de luchthaven waren, zich vooral zorgen over de nacht. "We zijn bang dat we straks het vliegveld uit moeten", vertelde Valérie. Ze wachtte al sinds zaterdagochtend op een vlucht. "Mensen zijn gestrand, hotels zitten vol, we kunnen nergens heen. Ik lig nu best lekker op de bank van een restaurant. Ik heb de hele dag gestaan, mijn rug doet zeer." Ze schatte dat er nog enkele tientallen mensen gestrand zijn op het vliegveld.

"Mensen kunnen niet in de terminals slapen."

Ook Alexander maakte zich zorgen. "De ene na de andere vlucht wordt gecanceld", zag hij. "Mensen moeten naar een hotel of een nieuwe boarding pass krijgen voor de volgende dag. Bijvoorbeeld de vlucht naar Krakau, die is verplaatst van halfdrie 's middags naar negen uur zondagochtend. Alle hotels in de omgeving zitten vol. Mensen weten niet waar ze terecht kunnen om te slapen."

In het vliegveld is in ieder geval geen optie, liet de woordvoerster weten. "Als er vluchten gecanceld worden, is het de bedoeling dat de luchtvaartmaatschappijen accommodaties zoeken voor de reizigers. Mensen kunnen niet in de terminals slapen." Daarbij kan geen uitzondering worden gemaakt. "Wij hebben nooit nachtvluchten, dus de terminals gaan altijd dicht 's nachts. Om halfvijf 's ochtends gaan de deuren weer open."

Ook zondag zullen reizigers nog last hebben van de problemen op het vliegveld. "Aankomende vluchten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. De storing in het bagagesysteem heeft impact op de snelheid daarvan", legde een woordvoerder van de luchthaven op Twitter uit.

LEES OOK:

Frustratie bij passagiers op Eindhoven Airport: 'Zit al een half uur vast

Passagiers in vliegtuigen klem op Eindhoven Airport door storing

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.