112-nieuws: schaap in politieauto • cabrio vliegt in brand - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: schaap in politieauto • cabrio vliegt in brand

3 oktober om 21:10 • Aangepast 4 oktober om 09:51
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

20.32

Cabrio vliegt in brand voor stoplicht

Een cabrio is maandagavond in Oosterhout in brand gevlogen. Dat gebeurde voor het stoplicht aan de Europaweg. De brandweer bluste het vuur, maar kon niet voorkomen dat de auto enorm beschadigd raakte. Onduidelijk is hoe de brand kon ontstaan. De bestuurder bleef ongedeerd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
19.52

49-jarige man heeft te veel rode diesel uit België in bestelauto

Een 49-jarige man uit Numansdorp is maandagmiddag in Eindhoven betrapt met 750 liter rode diesel in zijn bestelauto. Die heeft hij in België gekocht en dat is verboden. Ook overtrad hij meerdere regels die horen bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Hier krijgt de man boetes voor. De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet, omdat hij zijn telefoon vast had. Ook hiervoor ontvangt hij binnenkort een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Wachten op privacy instellingen...
18.34

Winkeldieven gepakt in outlet-winkelcentrum Roosendaal

Twee winkeldieven zijn maandag aangehouden bij outlet-winkelcentrum Rosada in Roosendaal. Dat meldt een wijkagent op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
17.43

Drugsafval in sportschool, gemeente Den Bosch sluit pand

Een sportschool is door de gemeente Den Bosch gesloten, omdat er honderden liters drugsafval zijn gevonden. Tijdens een controle vonden de politie, douane en de gemeente vaten en jerrycans, goed voor minimaal 750 liter chemicaliën. De gemeente wil het pand aan de Havendwarsstraat voor langere tijd sluiten.

LEES OOK: Gemeente Den Bosch sluit sportschool na vondst drugsafval

15.36

Er staat een... schaap op de achterbank van een politieauto

Een schaap op de achterbank van een politieauto. Nee, niet als verdachte, maar als vermiste. Agenten gingen maandagmiddag naar Liessel, omdat een hond en schaap er zonder eigenaar over een weg liepen. Met voorbijgangers konden de dieren worden gevangen. Een taxichauffeur bracht de hond naar de eigenaar terug. De dienders ontfermden zich over het verloren schaap, dat zich kennelijk netjes gedroeg.

Wachten op privacy instellingen...

15..34 - Poolse man aangehouden vanwege 'ernstig misdrijf'
Een 34-jarige man uit Polen is in Roosendaal maandagmiddag aangehouden, omdat hij in zijn thuisland wordt verdacht van een 'ernstig misdrijf'. Waar het precies over gaat, meldt de politie niet. Medewerkers van een uitzendbureau belden de politie, omdat ze zijn werkaanvraag niet vertrouwden.

Agenten onderzochten wie de man is en kwamen er toen achter dat hij werd gezocht. Het Openbaar Ministerie gaat zich bezighouden met zijn overlevering naar Polen.

11.38

'Geen verrassing dat brand uitbrak in huis Vught'

De buren van het huis aan de Taalstraat in Vught waar maandagochtend brand uitbrak, waarschuwden de gemeente eerder over brandgevaar. De buurtbewoners omschrijven de 82-jarige bewoonster als een zogenoemde hoarder. "Ze verzamelde alles wat ze maar kon vinden uit de afvalbak. Het was geen verrassing dat daar een keer brand uit zou breken."

LEES OOK: Vrouw bij wie brand uitbrak 'verzamelde alles', buren waarschuwden eerder

De bomen voor het uitgebrande huis aan de Taalstraat in Vught werden maandagochtend verwijderd (foto: Raymond Merkx).
De bomen voor het uitgebrande huis aan de Taalstraat in Vught werden maandagochtend verwijderd (foto: Raymond Merkx).
11.38

Eerder geschoten in laan waar explosie plaatsvond

In de Van der Nootlaan in Roosendaal, waar zondagnacht een explosie plaatsvond, werd vorige week dinsdagnacht ook al geschoten op een huis verderop aan deze straat. De politie houdt er rekening mee dat de schoten die op dat eerste huis werden gelost een vergissing waren. "Mogelijk zijn de daders teruggekomen om de bewoners te bedreigen van het huis waarvan zondagavond de voordeur werd opgeblazen." De recherche stelt een onderzoek in.

LEES OOK: Eerder geschoten in straat waar explosie was: 'Mogelijk was dat vergissing'

De ruiten van het huis waar de explosie plaatsvond zijn maandagochtend gedicht met houten platen (foto: Erik Peeters).
De ruiten van het huis waar de explosie plaatsvond zijn maandagochtend gedicht met houten platen (foto: Erik Peeters).
10.31

Rijstrook A58 dicht

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Tilburg werd maandagochtend rond tien uur afgesloten vanwege een kapotte auto bij Tilburg Centrum-West. Deze afsluiting leidde rond elf uur tot een twaalf kilometer lange file vanaf Bavel, goed voor veertig minuten vertraging. Rond halftwaalf werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

10.20

Fietsster meldt zich na aanrijding vrouw in Helmond

De fietsster die in april op hoge snelheid een vrouw omverreed in de tunnel van de Stationsstraat in Helmond - en er zonder zich om haar te bekommeren vandoor ging - heeft zichzelf gemeld bij de politie. Dat is maandagochtend bekendgemaakt. De vrouw herkende zichzelf op beelden die vorige week te zien waren in het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. Het 68-jarige slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaargewond aan haar arm.

LEES OOK: Fietsster die wandelende vrouw omver reed en ervandoor ging meldt zich

09.49

Rijstrook A16 weer vrijgegeven

De rechterrijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam is sinds kwart voor tien maandagochtend weer vrijgegeven bij Zevenbergschen Hoek. Hier gebeurde rond kwart voor acht een ongeluk met twee vrachtwagens. Het verkeer moest een tijd lang rekening houden met zo'n veertig minuten vertraging. Op het hoogtepunt stond er tien kilometer file vanaf Breda-West.

09.01

Vrouw gewond in Oss

Een vrouw is maandagochtend gewond geraakt in de Raadhuislaan in Oss. Daar werd een ongeluk gemeld. De vrouw is opgevangen door ambulancepersoneel. Ook de politie was aanwezig. Andere hulpverleners zijn volgens een 112-correspondent in het gemeentehuis.

De politie en een ambulance kwamen naar de Raadhuislaan in Oss nadat daar een ongeluk werd gemeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie en een ambulance kwamen naar de Raadhuislaan in Oss nadat daar een ongeluk werd gemeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
08.42

Meisjes (14) vermist in Liessel en Deurne

Twee 14-jarige meisjes, uit Liessel en Deurne, zijn rond een uur of acht maandagochtend vermist. De politie houdt er rekening mee dat ze er samen vandoor zijn gegaan. Het meisje uit Liessel werd het laatst gezien op de Hazeldonkseweg. Zij heeft blond halflang haar en is tenger. Ze is 1,63 meter lang en draagt een goudkleurige bril. Ze draagt mogelijk een grijze joggingbroek, een groene jas en zwarte schoenen. Het meisje uit Deurne werd het laatst gezien in de Burgemeester Roefslaan. Zij heeft lang blond haar en zou een spijkerbroek met gaten dragen.

07.51

Ongeluk met vrachtwagens op A16

De rechterrijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam is maandagochtend afgesloten bij Zevenbergschen Hoek na een ongeluk met twee vrachtwagens. De ANWB waarschuwde rond half negen voor veertig minuten vertraging. Op dat moment stond er tien kilometer file vanaf Breda-West. Omrijden kan via Roosendaal over de A58 en de A17. Rijkswaterstaat vreest dat de afgesloten rijstrook niet voor tien uur 's ochtends kan worden vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
06.55

Ongeluk op N279

De aansluiting van de N279 met de N270 bij Helmond-Dierdonk is maandagochtend afgesloten na een ongeluk.

06.44

Mannen proberen standbeeld te stelen

Drie mannen zijn zondagnacht aangehouden nadat ze probeerden het standbeeld van het corsomeisje te stelen van de Markt in Zundert. Mensen die de mannen bezig hadden gezien, waarschuwden rond kwart over elf 's avonds de politie. Toen die aankwam, waren de verdachten er al vandoor gegaan. Het standbeeld, dat normaal gesproken op een betonnen sokkel staat, was door het werk van de mannen omgevallen en beschadigd geraakt.

LEES OOK: Mannen proberen standbeeld corsomeisje te stelen van de Markt in Zundert

De poging om er met het standbeeld van het corsomeisje vandoor te gaan mislukte (foto: Facebook politie Weerijs).
De poging om er met het standbeeld van het corsomeisje vandoor te gaan mislukte (foto: Facebook politie Weerijs).
06.06

Huis in brand in Vught

Aan de Taalstraat in Vught woedt maandagochtend een uitslaande brand in een rijtjeshuis. Het vuur werd rond vijf uur 's nachts ontdekt. Het gaat om een ouder huis, laat een 112-correspondent weten. "Het huis staat van boven tot onder in brand." Brandweerkorpsen uit Vught, Den Bosch, Helvoirt en Vlijmen zijn opgeroepen om te blussen. Of er iemand in huis was op het moment dat de brand uitbrak, is niet bekendgemaakt.

LEES OOK: Uitslaande brand in huis in Vught, meerdere brandweerkorpsen opgeroepen

De vlammen slaan uit het huis aan de Taalstraat in Vught (foto: Bart Meesters).
De vlammen slaan uit het huis aan de Taalstraat in Vught (foto: Bart Meesters).
De brandweer blust het huis in Vught (foto: Bart Meesters).
De brandweer blust het huis in Vught (foto: Bart Meesters).
03.41

Explosie in Roosendaal, twee huizen beschadigd

In de Van der Nootlaan in Roosendaal is zondagavond laat een explosief ontploft. Rond kwart voor twaalf werd dit gemeld bij de hulpdiensten. De explosie zou volgens een 112-correspondent in de wijde omtrek te horen zijn geweest. Bij de ontploffing raakten twee huizen beschadigd. Rolluiken en ruiten zijn kapot. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie zette na de explosie de omgeving af en doet onderzoek.

LEES OOK: Explosie in Roosendaal, ruiten en rolluiken van twee huizen beschadigd

Wachten op privacy instellingen...
Na de explosie werd de Van der Nootlaan in Roosendaal afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Na de explosie werd de Van der Nootlaan in Roosendaal afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision).
03.32

Gewonden bij botsing op N268

Twee mensen zijn zondagavond gewond geraakt bij een botsing op de N268 bij Oud Gastel. Vanwege de ernst van de situatie kwam onder meer een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk. Een van de betrokkenen zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Een bestuurder van een andere auto is uit voorzorg ook naar een ziekenhuis gebracht. Bij het ongeluk zouden volgens een 112-correspondent drie auto's betrokken zijn geweest.

Wachten op privacy instellingen...
23.09

Gewonde bij botsing op N395

Een oudere man is zondagavond gewond geraakt bij een botsing op de N395 bij Oost-, West- en Middelbeers. Het ging mis tijdens een inhaalactie. De man is naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere betrokken auto zou volgens een 112-correspondent zijn aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Een van de auto's kwam na de botsing op de N395 in een greppel tot stilstand (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Een van de auto's kwam na de botsing op de N395 in een greppel tot stilstand (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone