Na slepende bestuurscrisis heeft Waalre nieuwe burgemeester

5 oktober 2022 om 10:02 • Aangepast 6 oktober 2022 om 08:45
nl
Marcel Oosterveer is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Waalre. Dat werd dinsdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering bekendgemaakt. Oosterveer was jarenlang wethouder in Eindhoven. Hij volgt waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer op, die na een bestuurscrisis werd aangesteld om de orde te herstellen
Profielfoto van Studio040Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De bestuurscrisis in 2020 had meerdere oorzaken, zo concludeerde de waarnemend burgemeester na onderzoek. Zo kon zijn voorganger, Jan Brenninkmeijer, niet goed overweg met zijn gemeentesecretaris. En het boterde ook niet tussen de burgemeester en de wethouders. Maar wat daar de reden van was, is nooit duidelijk geworden.

Met Marcel Oosterveer heeft Waalre dus een nieuwe bestuurder. Hij was ondernemer en als politicus bovendien jarenlang actief als Statenlid in Brabant en gemeenteraadslid in Eindhoven. Daarbij was hij ook fractievoorzitter van de VVD. Vervolgens werd hij wethouder van Financiën in Eindhoven. In de laatste periode van zijn wethouderschap werd hij getroffen door een oogziekte. Dat leidde ertoe dat hij grotendeels blind is geworden.

In april begon de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. Daarbij werd een voorkeur uitgesproken voor een vrouw. Achttien kandidaten solliciteerden op de functie, onder wie vijf vrouwen.

LEES OOK:

Jan Brenninkmeijer stapt op als burgemeester na bestuurscrisis in Waalre

Zelfs de burgemeester weet niet hoe het verder moet in Waalre: 'Kan er weinig over zeggen'

Bijna blinde wethouder keert terug in Eindhoven: 'Zonder zicht, met visie'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!