Kapperszaak van Anouar beschoten: ‘Ik ben geen dader, maar slachtoffer’

6 oktober 2022 om 16:52 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:25
nl
Een gat ter grootte van een tennisbal in de ruit. Dat was de schade aan het raam van kapperszaak Cuts by Turner in Bergen op Zoom na de schietpartij van afgelopen weekend. Eigenaar Anouar Bouyaouzan voelt zich sindsdien behandeld als dader en daar is hij wel klaar mee.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

De kogel zorgde afgelopen zaterdag in alle vroegte voor een enorme ravage in de kapperszaak aan de Kastanjelaan. “Overal lagen glasscherven en splinters”, vertelt Anouar nog altijd geschrokken. “Ik dacht eerst dat er een steen door de ruit was gegaan. Pas de volgende dag hoorde ik via de krant dat het om een kogel ging.”

In de media werd de aanslag in verband gebracht met drugshandel. Iets wat de jonge kapper uit de wereld wil helpen. “Daar heb ik absoluut niks mee te maken.”

“Ik ben een pechvogel.”

Waarom die kogel dan in zijn zaak terechtkwam, is nog niet bekend. Volgens Anouar vertelde een rechercheur hem dat het om pure pech gaat. Er werd geschoten vanuit de Papaverstraat en de kogel ging dwars door een auto en belandde zo uiteindelijk in zijn winkelruit. “Ik ben een pechvogel.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het inderdaad een van de scenario’s is waar rekening mee wordt gehouden. “Maar we zijn nog volop bezig met ons onderzoek.”

Anouar vindt het jammer dat er nu zoveel verhalen over hem en zijn zaak rondgaan. “Want als er iets aan de hand is bij een Marokkaanse kapper, dan zal het wel niet pluis zijn.” Zo ergerde hij zich eraan, dat ook de schietpartij van vorig jaar erbij werd gehaald. Daarbij overleed destijds een 55-jarige man, niet ver van waar nu de kapper werkt. “Maar toen was mijn zaak er nog niet eens.”

Wel begrijpt de Bergenaar het gevoel van onrust in de wijk. “Want er wordt gedeald op straat. Niet alleen hier, maar ook een paar straten verderop.” En er komen volgens hem inderdaad jonge klanten in zijn zaak met dure auto’s. “Maar ik vraag niet hoe ze daar aan komen. Dat zijn mijn zaken niet.”

Ondanks het schietincident, gaat Anouar gewoon door met knippen. De scherven zijn geruimd en binnenkort wordt de ruit vervangen. “Ik heb samen met mijn vader veel tijd in het opbouwen van de zaak gestoken en ben ondertussen zelfs nog bezig met de afronding van mijn opleiding. Daar ben ik trots op en ik laat me niet afschrikken.”

LEES OOK:
Kapsalon beschoten in Bergen op Zoom, gat zo groot als tennisbal in de ruit

Weer hommeles in wijk Bergen op Zoom: 'Het is hier niet echt lekker wonen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!