Video

Weer hommeles in wijk Bergen op Zoom: 'Het is hier niet echt lekker wonen'

1 oktober 2022 om 13:33 • Aangepast 3 oktober 2022 om 08:46
nl
De bewoners van het huis pal achter kapsalon 'Cuts by Turner' in Bergen op Zoom zijn zich rot geschrokken na de beschieting die daar zaterdagnacht plaatsvond. "Mijn kinderen slapen daarboven", vertelt de moeder van het gezin terwijl ze wijst naar het raam vlak boven de beschoten ruit van de kapsalon.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van René van Hoof
Geschreven door
Peter de Bekker & René van Hoof

Meerdere bewoners van de Kastanjelaan hoorden 's nachts de harde knal. "Ik dacht eerst aan een ongeluk", vertelt een van de buurtbewoners zaterdagochtend. "Toen ik naar buiten keek, zag ik allemaal politie." Bij daglicht bleek wat er daadwerkelijk was gebeurd. De ruit van de kapperszaak was beschoten. In het glas zat een flink gat, zo groot als een tennisbal.

De vader van de eigenaar van de kapperszaak komt de schade zaterdagochtend met eigen ogen bekijken. "Ik heb geen idee wat hier achter zit", laat hij weten.

"Sta er niet van te kijken, hier zijn de huizenprijzen ook naar."

Het is niet de eerste keer dat er commotie is in deze buurt. Een jaar geleden werd hier ook al geschoten, toen aan de Jan Dercksstraat en de Wouwsestraatweg. Bij die laatste schietpartij kwam een man om het leven. Begin dit jaar vond er een steekpartij plaats op de Plataanstraat en deze week crashte een 15-jarige drugsdealer met de auto waarin hij reed tegen een huis in dezelfde straat.

De buurtbewoners staan er zo langzamerhand niet meer van te kijken wat er allemaal gebeurt. "Daar zijn de huizenprijzen hier ook naar...", verzucht een van hen.

"Dit is te bizar voor woorden."

Een vrouw die een straat verderop woont, hoorde zaterdagochtend tijdens het winkelen pas van de beschieting. "Een vrouwtje dat ik daar tegenkwam, vertelde me dat er weer geschoten was bij ons in de straat. Ik had dat niet meegekregen. Toen ik terugkwam uit de stad dacht ik: weet je wat, ik rijd er even langs. Ik zag dat kogelgat in het raam rechts naast de deur, ver bovenin. Ik ben vervolgens bij wat buurtbewoners daar gaan staan."

Ze noemt wat er gebeurd is te bizar voor woorden. "Het is hier niet echt lekker wonen. Als ik 's avonds laat thuiskom of 's ochtends vroeg weg moet, vind ik dat niet fijn.. Maar waar moeten we in deze tijd dan naartoe? Met de huidige huizenprijzen?"

"Wij weten het soms niet meer..."

Volgens haar zijn veel problemen in de buurt druggerelateerd. Ze vindt het verdacht dat op de meest gekke plaatsen 's avonds laat grote auto's voor de deur worden geparkeerd. "Op gegeven moment heb ik er een in de gaten gehouden. Die komt hier heel regelmatig. Die kwam hier vier, vijf keer spullen halen."

Zij heeft het idee dat met deze auto's drugs wordt rondgebracht. "Ik heb hier al zo vaak wat gevonden, tot cocaïne aan toe. Dat heb ik ook naar het politiebureau gebracht." Maar ze heeft het gevoel dat de gemeente en de politie de buurtbewoners niet serieus genoeg nemen. "Vorig jaar wel, na die schietpartij, maar nu gebeuren hier weer zoveel dingen... Maar ze komen niet of te laat. Wij weten het soms niet meer..."

LEES OOK:
Kapsalon beschoten in Bergen op Zoom, gat zo groot als tennisbal in de ruit

Bewoonster in shock nadat jongen (15) met auto tegen haar huis knalt

Twee gewonden bij steekpartij in Bergen op Zoom, politie zoekt derde man

Man (55) overleden na schietpartij in Bergen op Zoom

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!