Inwoner van Nuenen wint 5 miljoen in Staatsloterij

11 oktober 2022 om 10:14 • Aangepast 20 oktober 2022 om 15:31
nl
Een inwoner van Nuenen is maandag met de neus in de boter gevallen. En flink ook, want bij de oktober-trekking van de Staatsloterij won de Nuenense deelnemer meer dan 5 miljoen euro, een vijfde deel van de hoofdprijs. De geluksvogel, een abonnee-speler, nam deel met een vijfde lot.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De hoofdprijs van de oktober-trekking was bijna 26 miljoen euro. Dat fenomenale bedrag moeten de winnaars met zijn vijven delen.

Behalve de deelnemer uit Nuenen vielen ook deelnemers uit Hengelo, Ede en Dronten in de prijzen.

Een vijfde deel van het lot werd niet verkocht. "Dat wordt volgende in november aan de jackpot toegevoegd", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij.

Miljoen in Zundert
Bij de oktobertrekking viel nóg een grote prijs in Brabant. De XL hoofdprijs van de Staatsloterij, 1 miljoen euro, viel dit keer in Zundert. Bij de XL-trekking speelt een deelnemer twee keer mee. Bij de XL-trekking heeft een deelnemer prijs als minimaal de eerste vier cijfers van het lot goed zijn.

Betere wereld
De Staatsloterij is Brabant goed gezind, want de laatste jaren viel de hoofdprijs meerdere keren in onze provincie. Zo won een man uit Tilburg bij de oudejaarstrekking van 2017 maar liefst 30 miljoen euro.

Ook in 2019 viel de Mega Jackpot in Brabant. Een inwoner van Best mocht 26,3 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening. De hoofdprijs van Koningsdag-Staatsloterij in 2021 viel in Oisterwijk. De winnende deelnemer krijgt de komende twintig jaar telkens 250.000 euro op de rekening gestort.

LEES OOK:
Mega Jackpot van de Staatsloterij valt in Best: 26,3 miljoen belastingvrij

Tamara uit Tilburg won 10 miljoen euro in de Staatsloterij: ‘Een betere wereld is de echte jackpot’

Hoofdprijs Koningsdag-Staatsloterij naar Brabant: 20 jaar lang 250.000 euro

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!