Bosschenaar opgepakt in onderzoek naar witwassen met luxe horloges

11 oktober 2022 om 21:57 • Aangepast 20 oktober 2022 om 15:44
nl
Een 50-jarige Bosschenaar is dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrifte. De man is een van de dertien verdachten die dinsdag op verschillende plekken in Nederland zijn opgepakt. Ze worden ervan verdacht dat ze crimineel geld hebben witgewassen via de handel in luxe horloges.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het crimineel geld zou zijn verdiend met drugshandel. De luxe horloges dienden als betaalmiddel of als onderpand, zo meldt de politie. Ze doorzocht dinsdag drie huizen en een bedrijfspand. Een vuurwapen met munitie, contant geld, een auto, dure sieraden, chique merktassen en exclusieve horloges zijn in beslag genomen.

Het merendeel van de verdachten komt uit de regio Rotterdam. Het politieonderzoek loopt al jaren. In mei 2021 doorzocht de politie al verschillende woningen in Nederland die gelinkt werden aan het witwassen van crimineel geld met behulp van dure horloges. Dat gebeurde onder meer in Breda. Het onderzoek reikt tot over de grens. Verdachten onderhielden contacten in verschillende landen zoals Noorwegen, Duitsland, Dubai en Turkije.

Het is niet duidelijk welke rol de Bosschenaar heeft gespeeld en wat zijn aandeel is in de zaak. Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant leidt het onderzoek.

LEES OOK:

22 Rolexen gevonden in onderzoek naar criminele handel in luxe horloges

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!