Liveblog

112-nieuws: mysterieus kruis gevonden • auto ramt paal bij tankstation

12 oktober 2022 om 19:04 • Aangepast 20 oktober 2022 om 16:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

20.04

Motorrijder gewond tijdens laatste rit van het jaar

Een motorrijder is woensdagavond in Valkenswaard gewond geraakt tijdens zijn laatste rit van het jaar. Een automobilist reed van zijn oprit af de weg op. De motorrijder botste tegen de zijkant van de wagen. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet bekend.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.22

Automobilist vlucht nadat hij op informatiezuil knalt

De bestuurder van een grijze Peugeot is rond half zes tegen de informatiezuil van een tankstation in Tilburg gebotst en rende daarna weg. Het ongeluk gebeurde bij de Tamoil aan de Ringbaan-Noord. Hoe het ongeval kon gebeuren, is onduidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd. Na het ongeluk vluchtte de bestuurder weg. De politie is naar de automobilist op zoek.

17.07

Gaslek bij aanleg glasvezel, woningen zonder gas

Tijdens het aanleggen van glasvezel in Maarheeze is een gaslek ontstaan. Meerdere woningen aan de Kerkstraat zitten volgens de brandweer 'langdurig zonder gas'. Het gaslek ontstond rond halfvier 's middags. Netbeheerder Enexis dicht het lek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.15

Mysterieus kruisbeeld gevonden in Sint-Michielsgestel

Een opvallende vondst in Sint-Michielsgestel. Daar werd bij fietsbrug de Bluumkesbrug over de Zuid-Willemsvaart een kruisbeeld ontdekt. Het gaat om een beeld van zo'n 80 centimeter hoog en ongeveer 30 centimeter breed. De gemeente vraagt inwoners via Facebook of iemand een idee heeft waar het kruis vandaan komt.

Het mysterieuze beeld (foto: Facebook gemeente Sint-Michielsgestel).
Het mysterieuze beeld (foto: Facebook gemeente Sint-Michielsgestel).
15.42

Auto belandt in sloot na botsing met motorrijder

Een automobilist is deze woensdagmiddag in een sloot beland, na een botsing met een motorrijder. Het ongeluk gebeurde op de Appelaarsedijk in Fijnaart. De automobilist sloeg de Jufvrouwenweg in, waardoor een vrouw op een motor er achterop klapte. Daarna kwam de auto in de sloot terecht. De motorrijder is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis De auto en motor raakten zwaar beschadigd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
13.30

Gewonden bij steekpartij in Budel

Bij een steekpartij op de Randweg-Oost in Budel zijn twee personen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Wat de aanleiding van het incident is en hoe ernstig de gewonden eraan toe zijn, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

12.45

Vluchtende Bosschenaar aangehouden

In de binnenstad van Den Bosch is vanochtend een 32-jarige man aangehouden. Hij sloeg op de vlucht tijdens een bromfietscontrole maar kon worden ingehaald. Zijn scooter was gestolen en hij had onder meer een accuslijptol en een taser op zak. Ook was hij onder invloed van drugs. De zaak is overgedragen aan de recherche.

11.20

Bedreiger en zijn vriendin aangehouden

De politie heeft dinsdag in een huis aan de Grotestraat in zijn woonplaats Waalwijk een man opgepakt voor een eerdere bedreiging. Hij verzette zich tijdens de aanhouding en ook zijn vriendin bemoeide zich ermee. Zij krabde een aantal keer één van de agenten. Ook zij werd aangehouden.

11.10

Relschoppers opgepakt

De politie heeft twee mannen opgepakt voor hun rol bij de rellen tijdens de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss. De verdachten zijn 37 jaar oud en komen uit Den Bosch en Vlijmen.

LEES OOK: Rellen bij FC Den Bosch - TOP Oss: twee mannen opgepakt

09.55

Verdacht busje in woonwijk zat vol met giftig drugsafval

In het verdachte bestelbusje dat dinsdagmiddag in een woonwijk in Breda door de politie werd gevonden, zat inderdaad drugsafval. Het gaat om tientallen vaten met afvalstoffen die vrijkomen bij de productie van amfetamine.

LEES OOK: Verdacht busje in woonwijk zat vol met zwaar giftig drugsafval

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Handen vol aan ruimen bestelbus met drugsafval

Specialisten van onder meer de politie en brandweer waren gisteren in Breda tot laat in de avond bezig met het opruimen van drugsafval. Aan de Karel Doormanlaan, middenin een woonwijk, was 's middags een bestelbus gevonden met daarin vaten met vloeistoffen. Gisteravond waren verschillende bedrijven nog tot laat in de avond bezig met het opruimen van het afval.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

De bestelbus viel op omdat hij zonder kentekenplaten stond geparkeerd aan de Karel Doormanlaan. Aan de buitenkant was goed te zien dat de bus zwaar beladen was. De politie haalde de brandweer erbij en die maakte de bus open. Volgens een 112-correspondent ontsnapte er een chemische lucht.

22.00

Bosschenaar (50) opgepakt in grote witwaszaak

In een al jaren lopend onderzoek naar witwaspraktijken is gisteren een 50-jarige Bosschenaar opgepakt. De man is een van de dertien verdachten die op verschillende plekken in Nederland werden aangehouden. De dertien worden ervan verdacht crimineel geld te hebben witgewassen via de handel in luxe horloges. Het geld zou zijn verdiend met drugshandel.

Het merendeel van de verdachten komt uit de regio Rotterdam. Het is niet duidelijk welke rol de Bosschenaar heeft gespeeld en wat zijn aandeel is in de zaak.

LEES OOK: Bosschenaar opgepakt in onderzoek naar witwassen met luxe horloges

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!