Explosie bij huis in Geldrop: 'Fotolijstjes kwamen van de muur'

14 oktober 2022 om 10:31 • Aangepast 21 oktober 2022 om 14:04
nl
De schrik zit er goed in bij bewoners van de Fleskensstraat in Geldrop. Donderdagnacht rond halfvijf ontplofte een explosief bij een huis. “We lagen te slapen toen het gebeurde. Het heeft echt heel veel impact op ons”, vertelt de bewoonster van het huis.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De voordeur en rolluiken zien zwart door de knal. En ook een aantal auto’s op straat raakte beschadigd.

"Als ik het wist had ik het zelf wel opgelost."

“Ik heb echt geen idee waar het vandaan komt”, is de eerste reactie van de bewoonster. “Als ik het wist had ik het zelf wel opgelost. Voor nu laat ik het over aan de politie.” Een medebewoonster vertelt dat ze misselijk is en hoofdpijn heeft van wat er gebeurd is. “We hebben geluk gehad met de harde voordeur, hierdoor zijn ze niet binnen gekomen.”

Het huis is goed beveiligd. Elk raam, zelfs die van de wc, is voorzien van een rolluik. En rondom het huis hangen drie camera’s. Een buurvrouw vertelt dat ze aan het eind van de nacht werd opgeschrikt door een explosie. “We schrokken wakker en de hond was helemaal in paniek. Dit is niet tof.”

"Ik hoop dat het hier bij blijft."

Ze kijkt zichtbaar geschrokken naar het huis naast haar. “Ik hoop dat het hier bij blijft. Dat ze de daders op camera hebben en snel vinden.” Ondanks dat de vrouw vertelt dat er vaker overlast is geweest, komt deze aanslag als een verrassing.

Hoe groot de explosie is vertellen dames die aan de overkant wonen. “Fotolijstjes zijn van de muur gekomen door de knal. Verder hebben we niks gezien.” De politie heeft bevestigd dat er ontvlambaar materiaal is gevonden in de buurt van het huis. Ook zegt de politie uit te gaan van opzet.

Het huis in de Fleskensstraat in Geldrop (foto: Noël van Hooft).
Het huis in de Fleskensstraat in Geldrop (foto: Noël van Hooft).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!