Liveblog

112-nieuws: beroving in Breda • gewonde bij botsing

17 oktober 2022 om 15:59 • Aangepast 31 oktober 2022 om 14:36
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.59

Vermiste man gevonden in Halsteren

En ook in Halsteren werd gezocht naar een vermist iemand. Het ging daar om een man van 76. Na ongeveer een uur was hij weer terecht.

21.56

Vrouw en kind vermist

De politie is in de omgeving van Vught op zoek naar een vermiste vrouw en kind. Ze zouden mogelijk in een zwarte Kia Picanto rijden. Het gaat om een 26-jarige vrouw van 1,78 meter met halflang haar en blauwe ogen. Het kind is 9 jaar, 1,10 meter en heeft blond haar.

Wachten op privacy instellingen...
18.19

Treinverkeer tussen Breda en Roosendaal hervat

Na een aanrijding eerder vanmiddag, rijden er weer treinen tussen Breda en Roosendaal. Tussen Roosendaal en Zeeland ligt het treinverkeer nog tot zeker donderdag plat, na de aanrijding tussen een trein en een auto.

17.24

Frontale botsing brommer en fietser

Een brommer en een fietser zijn frontaal op elkaar gebotst in Deurne. De vrouw de achterop de fiets zat, raakte daarbij licht gewond. Nadat ze werd nagekeken door de ambulance, kon zij zelf weer verder. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
16.33

Beroving in Breda

De politie zoekt getuigen van een beroving in Breda in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart voor één werd het slachtoffer in de Visserstraat aangesproken door een onbekende vrouw. Die dreigde vervolgens met een mes en vluchtte met buit richting de Prinsenkade.

Het gaat om een witte, gezette vrouw van ongeveer 1,80 meter lang. Ze heeft donkerblond haar tot haar schouders en opvallend grote voortanden. Tijdens de beroving droeg ze een bril met vierkant montuur, een paars shirt of trui, een zwarte jas, een gekleurde sjaal en een spijkerbroek.

Wachten op privacy instellingen...
15.56

Ravage na botsing op A16

Na een ongeluk op de A16 bij knooppunt Hazeldonk is de rechterrijstrook dicht in de richting van de Belgische grens. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Op een foto van Rijkswaterstaat is wel te zien hoe een auto zwaar beschadigd is geraakt. Het is niet bekend hoe de bestuurder en mogelijke andere inzittenden eraan toe zijn.

De auto zit compleet in elkaar (foto: Instagram wijkagenten gemeente Zundert).
De auto zit compleet in elkaar (foto: Instagram wijkagenten gemeente Zundert).
Wachten op privacy instellingen...
14.55

Drukte op de weg richting België

Werkzaamheden in België aan de E19 zorgen voor drukte op de A58 en A16 richting de grens.

Wachten op privacy instellingen...
14.50

Geen treinen tussen Breda en Roosendaal

Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Breda en Roosendaal. De verwachting is dat de problemen rond 18.15 uur zijn opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
13.20

Gewonde bij botsing

Op de kruising Westerhagelaan met de Elleboog in Breda zijn iets voor één uur twee auto’s gebotst. Bij het ongeluk raakte een man gewond. Hij moest volgens een 112-correspondent door de brandweer uit een van de auto's worden bevrijd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
12.10

Snelle actie studenten en brandweer

Op de kruising van de Marathonloop met de Estafettelaan in Eindhoven zijn rond half twaalf twee auto's tegen elkaar gebotst. Studenten van het nabijgelegen Summacollege begonnen direct met het stabiliseren van een van de inzittenden. Ook brandweerlieden waren er snel bij om hulp te verlenen: de kazerne staat vlakbij de plek waar het ongeluk gebeurde en een ploeg kwam net terug van een klus. De ambulance verleende eveneens assistentie. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond.

Brandweer en ambulance helpen na het ongeluk (foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en ambulance helpen na het ongeluk (foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties).
12.00

UPDATE grote drugsactie: ook onderzoek bij garagebedrijf en huizen

In het kader van de grote drugsactie en het afpakken van mogelijk crimineel vermogen neemt de politie ook bij een garagebedrijf aan De Ronde in Best een aantal voertuigen in beslag. Ook minstens twee huizen in Eindhoven werden doorzocht. Het gaat onder meer om een huis aan de Corsicalaan.

LEES OOK: Duizend agenten ingezet bij enorme drugsactie: zo gaat dat in zijn werk

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.35

Alarm op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport werd maandagmorgen rond tien over elf alarm geslagen. Een vliegtuig kreeg na de landing te maken met oververhitte remmen, zo meldt een woordvoerder van Vliegbasis Eindhoven. Hierbij kwam rook vrij, waarna de brandweer is ingeschakeld om de remmen te koelen. Er raakte niemand gewond. Het ging om een Ryanair-toestel, dat uit de Ierse hoofdstad Dublin kwam.

LEES OOK: Alarm op Eindhoven Airport: rook na landing van vliegtuig

10.15

Huis overvallen in Breda

Een appartement aan de Brusselstraat in Breda is maandagmorgen rond negen uur overvallen. Volgens de politie ging het om mogelijk drie daders en deden ze zich voor als medewerkers van een telecombedrijf. Ze droegen een KPN-jas en zijn gevlucht in onbekende richting. In het appartement was alleen de bewoner binnen, toen de overvallers zich meldden. Het slachtoffer is niet gewond geraakt, maar natuurlijk wel ontzettend geschrokken, zo meldt de politie.

De politie is direct een buurtonderzoek begonnen en ze zal ook camerabeelden bekijken. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn ingeschakeld voor sporenonderzoek.

lees o
lees o
10.00

Trein botst op bus in Bergen op Zoom

Tegen tien uur maandagmorgen is in Bergen op Zoom een trein tegen een lijnbus gebotst. De trein was op weg naar het Zeeuwse Vlissingen. Er zaten geen passagiers in de bus. De buschauffeur raakte niet gewond. In de trein is evenmin iemand gewond geraakt, de trein werd wel beschadigd. De bus werd doormidden gereden. De ravage is enorm en het treinverkeer tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Vlissingen ligt tot zeker half drie maandagmiddag stil. Het ongeluk gebeurde op een spoorwegovergang aan de Marconilaan.

LEES OOK: Bus doormidden na botsing met trein, ravage enorm

09.52

UPDATE: Ruim 1000 mensen betrokken bij grote drugsactie

In totaal zijn ruim duizend mensen betrokken bij de grote drugsactie die sinds vanochtend gaande is op diverse plekken in onze provincie. Het gaat om agenten, opsporingsambtenaren en specialisten van Defensie, zo laat een politiewoordvoerder weten. Het onderzoek richt zich op de grootschalige productie van en handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen.

Enkele agenten waren onherkenbaar (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Enkele agenten waren onherkenbaar (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
09.45

UPDATE inval Oeffelt

Bij het bedrijf aan de Hapseweg in Oeffelt waar de politie vanochtend rond zes uur een inval deed, is volgens de eigenaar 'een hennepkwekerij in aanbouw gevonden'. Dit in een deel van een schuur die volgens hem werd verhuurd.

08.40

UPDATE grote drugsactie

De politie heeft nog de hele dag nodig voor het grote drugsonderzoek dat ze vanochtend in alle vroegte is begonnen.

Agenten op het woonwagenkamp aan de Castilliëlaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Agenten op het woonwagenkamp aan de Castilliëlaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Veel politie op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven (Foto: SQ Vision).
Veel politie op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven (Foto: SQ Vision).
Agenten op het woonwagenkamp aan de Brestalaan (Foto: SQ Vision).
Agenten op het woonwagenkamp aan de Brestalaan (Foto: SQ Vision).
08.30

Inval bij bedrijf in Oeffelt

Bij een bedrijf aan de Hapseweg in Oeffelt heeft de politie vanochtend rond zes uur een inval gedaan. Rond half negen wordt volgens een 112-correspondent een loods van het bedrijf onderzocht. Het vermoeden bestaat dat de inval iets te maken heeft met de grote drugsactie die gaande is in onder meer onze provincie. Dit wil de politie niet bevestigen. De groothandel die producten levert aan onder meer auto- en landbouwbedrijven zelf was onbereikbaar.

Inval in Oeffelt (foto: SK-Media / SQ Vision).
Inval in Oeffelt (foto: SK-Media / SQ Vision).
08.00

UPDATE grote drugsactie

De politie doet op zeker drie woonwagenkampjes in Eindhoven momenteel onderzoek. De onderzoeken maken deel uit van een grote actie waarbij agenten ook op tientallen andere plekken in Brabant en daarbuiten op zoek zijn naar drugs. Er is inmiddels een aantal mensen aangehouden, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Het is niet bekend of er ook spullen in beslag zijn genomen.

De drie kampjes in Eindhoven waar de politie massaal aanwezig is, liggen aan de Heezerweg, de Castiliëlaan en de Brestlaan. Een bosgebied aan de Heezerweg is vanwege de actie afgesloten voor publiek en media.

07.45 - File na ongeluk op A50
Een ongeluk op de A50 zorgt vanochtend voor een file wanneer je van Oss richting Eindhoven wilt. Tussen Son en Breugel en knooppunt Ekkersweijer zijn twee rijstroken dicht, zo meldt de ANWB. Dit zorgt voor een vertraging van ruim een half uur. Rond kwart voor acht staat er een file van zes kilometer.

07.40

Drukke ochtendspits op A2

Het verkeer dat vanuit Den Bosch naar Utrecht wil, heeft vanmorgen op de snelweg A2 veel last van vertraging. Op een bepaald moment stond er tussen knooppunt Empel, bij Den Bosch, en Waardenburg een file van 11 kilometer wat een extra reistijd van 80 minuten betekende. De linkerrijstrook was een tijd dicht na een ongeluk, waarbij volgens de ANWB meerdere auto's betrokken waren. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via de A27, al staat het bij Utrecht ook vast.

Tegen kwart voor acht was de linkerrijstrook weer vrijgegeven, maar was de rechterrijstrook dicht door een auto met pech. Tussen afrit Sint-Michielsgestel en afrit Kerkdriel stond hierdoor een file van 10 kilometer, ofwel een vertraging van 50 minuten.

06.45

Urenlang geen treinen tussen Breda en Roosendaal

Mensen die vanochtend van Breda naar Roosendaal willen reizen (of andersom) hebben pech. Tot ongeveer kwart voor negen ligt het treinverkeer op dit traject stil, zo verwachten de Nederlandse Spoorwegen. Oorzaak is een defecte bovenleiding. Aanvankelijk werd gezegd dat de treinen om zeven uur weer zouden gaan rijden tussen Breda en Roosendaal.

06.31

Auto tegen boom, bestuurder niet gewond

Op de Schootsedijk in Sint-Oedenrode is een man met zijn bestelauto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Volgens een wijkagent was er niemand anders bij het ongeluk betrokken. De bestuurder van de wagen, een man van 52, raakte niet gewond. Hij was na een bocht in de berm terechtgekomen. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de wagen op te ruimen. Het ongeval gebeurde rond tien voor zes.

06.28

Grote drugsactie

Op tientallen plekken in Brabant en daarbuiten is vanochtend vroeg een grote drugsactie begonnen. De politie werkt hierbij samen met de FIOD en de Belastingdienst. Het is niet bekend waar en of er al mensen zijn aangehouden.

Agenten houden een oogje in het zeil (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten houden een oogje in het zeil (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Enkele van de vele politiewagens op de Heezerweg (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Enkele van de vele politiewagens op de Heezerweg (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
23.30

Auto belandt via boom in sloot

Een automobilist is gisteravond laat in Breda met zijn auto in een sloot beland. Dit gebeurde nadat hij door onbekende oorzaak op de Elleboog in een bocht rechtdoor reed. De automobilist botste eerst tegen een boom en belandde vervolgens in een sloot. Volgens een 112-correspondent is de bestuurder met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!