Ongeval Hebe en Sanne: politieduikers kammen water uit bij knooppunt Empel

21 oktober 2022 om 10:37 • Aangepast 2 november 2022 om 09:45
nl
Bij het knooppunt Empel bij Den Bosch, waar woensdagavond de overleden Hebe (10) en Sanne (26) werden gevonden, vindt vrijdagochtend opnieuw onderzoek plaats. De politie is met meerdere duikers aanwezig om het achterliggende water bij het knooppunt uit te kammen. "Het gaat om een vervolgonderzoek, maar meer kunnen we niet melden", vertelt een woordvoerder. De linkerrijstrook van de A59 is afgesloten.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De lichamen van begeleider Sanne en de 10-jarige Hebe werden gevonden in de zwarte Kia Picanto, die lag in het water bij het knooppunt. Daarmee kwam een eind aan een dagenlange zoektocht. Hebe en Sanne waren sinds maandagmiddag vermist.

Vermissing
Maandag vertrok Sanne met het meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. De politie zette grote zoektochten op, gesteund door vrijwilligersgroepen. Voor het meisje werd ook een AMBER Alert uitgegeven.

Woensdagavond laat werden de twee dood gevonden bij verkeersknooppunt Empel bij Den Bosch. Ze waren met hun auto van de weg geraakt en in het water gereden.

Kamervragen
In het verleden zijn er meerdere ongelukken gebeurd in de bocht bij het knooppunt. Op exact dezelfde plek raakte in 2020 ook een auto te water. De automobilist overleefde dat ongeval. Politieke partij BVNL heeft 'inzake de veiligheid van het knooppunt' vrijdag Kamervragen gesteld aan de minister van infrastructuur.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!